Wednesday, December 30, 2009

HAHAHAHAHAHAHA


SAPA HAT MINAT MIN HO BULEH BANGUN!HAHAHA
ehh dakdak dia hot wlupun bt cmtu :P

ingat dah.haha


aku dah tua

sebelum tu,PERHATIAN kepada semua!adakah
ANDA PERLUKAN TOPUP DGN CEPAT DAN
PANTAS?

ATAU
ANDA INGIN MENJADI EJEN TOPUP?

SILA HUBUNGI CIK MASHI DI TALIAN :


NO FON: 0194162160/0125615810


EMAIL : MAURIPAN_DODOL@YAHOO.COM


YM : MAURIPAN_DODOL@YAHOO.COM


SKYPE : MASHI-KUN




ok dah tamat dah.sekarang ni tolong p blog aida lepastu tekan nuffnang dia.
nuffnang saya jugak!ah ah!


bodo dok prmot org macam la blog ni femes.cehceh

kalau tidak nak tulis tapi terlupa pulak nanti dah ingat post len.hihi.bubyeeeee

Tuesday, December 29, 2009

perhatian

myspace saya tidak didelete malah seorang hamba Allah iaitu Azizi Afiq menawarkan untuk mengambil tugas saya dengan menukar pass mespes saya dan hanya akan memberinya kembali pada hujung tahun.

haha gila skema ayat aku.

okay okay,ni nak sampai cerita sedih ni.
tolong sediakan popcorn serta tisu untuk bekalan sebelum membaca.

macam post yang lalu,aku dh cakap kata nak delete semua alat komunikasi sprti myspace,friendster,facebook,dan blog.

tapi di sini saya ingin menekn keyboard yang akan tertulis berkata ;

saya tidak akan men-delete facebook dan blog.

saya ulang,

saya tidak akan mendelete facebook dan blog.

saya ulang sekali lagi,

aku tak jadi nak kensel ekaun fesbuk ngan belog.

kenapa?awat?why? wo ai ni? eh eh

1- level cafe worldaku dah 30
2-farmville aku dah 21
3-restaurant city aku dah level 21.xleh lawan nbk n hapiz n sharifah lagi.dem!haha *brapa puluh level lg nk sama ngn depa.cehceh*
4- aku ada skandal ngn adik udin.nadirah darling ;'>

see?aku xblh nk cancel acc fesbuk aku.nnt ada orang tu nangis sedu2 pasai xleh chat ngn aku dah *DTUJUKAN PADA NADIRAH



blog pulak?
awat xdelete blog ?

1- aku nakkumpoi duit nak nikah guna nuffnang
2- nanti kalau aku delete blog satgi hampa nangeh pulak.haha
3-nnti cena edward nak lepaskan rindu kat aku.
4-macam mana org hat duk benci aku nak ngutuk aku kalau aku xtulis blog dah
5-takut satgi hampa rindu aku,xtau perkhabaran apa yg terjadi dan sebagainya.
6-kim bum suka baca blog aku.
7-lee dong wook jatuh cinta kat aku
8-hampa hat duk baca lani pun pembaca setia aku pasai sanggup baca sampai tahap ni.hahaha

okay paham?
paham cikguuuu.bagus.


dah.berenti menangis.blog ni xjadi nak mati.tuan dia bg dia idop lg.
mespes tukaq tuan sat,
frenster p mampuih la lama xlog in pun,
fesbuk tiap2 hari on.

dah.jangan nangis!oo cak!o cak!

Sunday, December 27, 2009

auntie saya ialah kawan saya dan dia juga guru saya yang mengajar di sekolah saya

namanya terpaksa dirahsiakan.
beliau ialah guru.
guru di sekolah saya iaitu SMKBBD.
dia mengajar tingkatan empat dan lima,
tidak ramai tahu tentang hubungan sulit kami,tidak ramai.
hanya segelintir sahaja.

dia seorang yang sangat sporting.dan juga lawak.
dia ada bakat tersendiri.tapi kalau marah,tak payah cerita lah.
pengetua pun takut dengan dia.
kalau salah depan dia,dia tak malu nak tegur walaupun orang itu berpangkat besar darinya,
kerana dia tau,dia tau benda tu salah kalau tak tegur nanti orang bawah akan cakap apa?
ya,itulah auntie saya aka guru saya.

apabila jumpa di sekolah,
kami akan berpura tidak kenal dan saya akan memberi salam seperti biasa sahaja.
dia akan senyum dan angguk seperti guru lain.
kerana apa?
kerana sekolah tidak tahu akan hubungan kami yang intim ini (ceih)

dia sangat rapat dengan saya,
dia selalu cerita tentang zaman kanak-kanaknya.
nak tau?bacala.

dulu masa i kecik-kecik,i ni kasar.
mana ayu-ayu.i main hoki,bola keranjang dan banyak lagi.
tapi ada sorang cikgu ni dia terpikat dengan i kot,
i pun xtau.
tapi kalau jumpa,isy.
okay i cerita ya,

kalau i main hoki,nak practice,
mesti dia akan sibuk nak ajaq i.
pernah satu haritukan u,
dia cakap kat team hoki, "semua,kalau xboleh nak pukui bola hoki,hampa pukui ja kaki kawan hampa tu" kata guru tersebut
dengan semangatnya auntie i ni pun pukui la bola hoki,
dan cikgu tersebut duk nak ikut cikgu i yg sorang ni.
bila dah bola depan cikgu i ni,cikgu dia yang sorang lagi pulak duk ikut dia,
dia apa lagi,pukul bola tu dan shoot! kena kaki cikgu tu
bengkak.kan betul dia ikut arahan cikgu tu?
hahaha

esoknya p pejabat, cikgu lain panggei cikgu i tu lepastu tanya,
"hang buat apa kat cikgu *tutt*?"
"la cikgu,saya pukui bola hoki,dia yang kata kalau xdapat pukui bola pukui kaki,saya pun pukui la"

entry ni tak panjang pun,jangan risau.aku tau ada yang hampa xbaca dah

kali kedua pulak,main hoki jugak,
cikgu tu (yang kena tibai kat kaki) suruh cikgu i tu p jaringkan goal.
cikgu tu jadi goal keeper.dari dalam bentuk D,cikgu tu sruh cikgu i tu pi dekat sikit.
kononya dia dah hbaq awai2 kat orang ramai kata cikgu i mesti tak dapat shot msok goal,
lepas tu,cikgu tu siap cakap,
"ha oke semua,sekarang tengok macam mana cara nak jaga goal"
cikgu i dengan lafas Bismillah,
pukul bola hoki tersebut namun,
namun,
bola tersebut tidak jadi flat ke bawah,dia terbang di udara
dan..

poof!
BOLA HOKI TERSEBUT TERKENA BETUL-BETUL HAMPIR DENGAN ORGAN SENSITIF LELAKI.(laki kalau ada hat xpaham p jadi pompuan)
cikgu tu terus tergolek di atas padang dan semua geng hoki senyap sambil cikgu tu menjerit jerit meminta tolong kepada seorang lagi couch hoki.
sementara couch tu nak angkat cikgu tu,
cikgu tersebut berkata "anita sarawak *bukan nama sebenar*,kalau kamu nak target,
kamu miss nah!kamu miss!kamu xdapat kat tempat target kamu tu!"
cikgu i yang tadi tu terpinga2 ja.

so apa lagi,esoktu cikgu yang sama di bilik guru bertanya,
"anita sarawakk,hg watpa kat cikgu edward*bukan nama sebenar* kemarin?"
cikgu i dengan selambanya berkata
"la cikgu.dia suruh jaring goal.saya nak jaring la.tapi mana nak p tau tiba2 bola tu terbang.
saya bukan target tempat tu.kalau saya target dah buleh kena dah aih.
tapi saya memang langsung tak target,tiba-tiba kena,bukan salah saya cikgu"



dan saya rasa sebab tu lah auntie saya menjadi seorang guru yang memahami murid yang comel macam saya (cehceh) dengan baik sekali.
dia juga telah disumpah.bukan.tapi dia rasa dia disumpah.hahaha

ya,cikgu saya memang sporting.
cikgu?cikgu baca dak?saya tulis blog pasai cikgu nihhh.
alah xpayah cakap terima kasih sebab tunjukkan pada dunia.
bagi cheese cake dah mencukupi.hahaha

dan ya,budak2 form 5 mesti kenai dia ok bye

Saturday, December 26, 2009

xtau nk bg title pa

cuti nak hbeh dah.gile.dah setahun habis yerppp.
aku xmau bukak skolah.eh bukan bukak skolah.aku xmau p skolah.haa
awat kena p skolah?sapa cipta skolah tah?isy

yang aku tau dlu2 sekolah dibina utk anak2 raja ja.
awat lani kita jugak kena p?oh aku lupa.aku kawin ngn putera kim bum.
sori2.yaa princess kena la p skolah.

tapi aku xmau p skolah kalau km bum xdak.
alah,dia pn kna balik korea.kalau skolah dah start maknanya dia pun kena balik korea la.
tinggai aku ngan edward pasai dia buleh lari laju.
dia duk kat america aku kat malaysia dia hari-hari buleh mai jenguk.
fuhh,hebat skandal aku.

kadang-kadang kalau edward xdapat mai malaysia edward akan singgah kat cbox aku.
xcaya?p jenguk cbox aku kat tepi tu pi.hahaha
edward?anda baca?

bila dah cuti nak habis saheh xsyiok.isy.tambah2 nanti skolah aku PMR pulak.
sapa2?buleh bagi aku pnjam otak?sapa pandai?jimmy neutron?
wah wah nak! tapi aku xsggup nk bg kepala aku besaq.ah dilemanya!

tudia,yaa tudia lagi,
aku rasa cuti ni buat aku.yayaya gemok.dulu aku penah bt post gemok.nak baca?
p cari seniri.kesah pa aku.

azam tahun baru :
8A PMR 2010,Amin
nak bagi berat tinggai 20kg.hahaa
nak kawin dengan kim bum.

haa hbis dah la.hat duk baca lagi pasaipa?
tudia.awat baca lg tah
woi,.xreti baca ka.aku taip kata jangan baca.
hmm.aku xtaip lg.
xpa

woi.jangan baca.ish
ish.dah la.cukup2.
p la bt aktiviti berpaedah sikit,macam click nuffnang aku ka.
hm.dok baca lagi.ketegaq sungguh.haiyh.
ha.baca p la.hbeh dah pun.bai

Wednesday, December 23, 2009

cikgu kata kalau tak faham tanya

dulu kalau p sekolah cikgu mesti cakap
"kalau tak faham tanya,jangan dok diam" *sekolah kedah yerp*
jadi time cuti ni saya xbropa nak faham,nak tanya cikgu sekolah dah cuti.jadijadii

oke fes,kenapa orang cakap babi dijadikan mencarut?
kalau ampa cakap babi tu haram dalam Islam,anjing pun haram what awat tak jadi mencarut.
contoh kalau marah,
"Bab* hang!"
"haa haa xtau mencarut aku cakap cikgu"

haha,faham?
lagi satu kenapa cakap WTF orang terus fikir what the faq?*terpaksa diubah ejaan*
camna kalau dia nak cakap woi tong fuel.aha.ok maybe ada maksud lain dari perkataan WTF dari woi tong fuel.

ok lani sapa nak marah2 kalau nak mencarut perasaan time tu,
cakap la "kucing hang!" yakni tidak mendapat dosa malah kawan akan ketawa dan tidak jadi bergaduh.sekian

Tuesday, December 22, 2009

♥♥♥♥♥











kim sang bum,7 july 1989. 20 years old.
difference : 6years.
we still can get marry kim bum darling.




and i must say very stylish here
and funny here :D


but this is the one that always make my heart melts.

waaa! :DDD
and click here ♥♥♥
demam BOF melanda malaysia.hahah.

kim bum,i rasa u dalam dream lagi hot
walaupun xlwak sangat

east of eden pun ok la

tapi Boys Over Flowers paling comei.wiiiii i lap u.






p/s : jangan beli cd,subtitles taik bak kata aida

kim bum,will u marry me?

please?
*tiru nbk


Friday, December 18, 2009

nah tudia la sapa duk suruh hang tidoq lewat lagi

sebelum tu,sapa tengok bola marin?
abah aku janji nak belanja makan kat luaq kalau Malaysia menang.eheh
aku bangga jadi orang Malaysiaaa :p

oke,lepas tu,bila dah habis bola,aku main game pokemon sampai laa pukui 11.
menang weh.Elite 4 habis dah.wahahaha *sori riak*
tapi awat dia habis tang situ ja?esh.aku xpuaih hati.apa guna ada kapal dia kat Olivine city?
sapa2 main game Pokemon Shiny Gold GBA dak?mai habaq aku sat.




okeh,habis main game tu,pukul 2 aku masuk tidur.
dan-dan landing ataih katil ja,aku engaq bunyi macam periuk jatuh kot.
aku buat bodo ja la,aku duk pikiaq kucing.kucing kucing kucing.
lepas tu aku dengaq bunyi macam tingkap orang pegang.hm.
cena nak explain pun xreti.
untuk pengetahuan semua,bilik aku kipas dia selow seselow selow.memang slow gila la kan!
dah 3kali tukaq dah.memula okay,pastu dia jadi lembap dia balik.
aku time tu rasa panaih gila dah.p keluaq duk depan tv dulu.bukak fan.
er,terus terang aku habaq,aku bukannya brani sangat.
aku tidoq orang2 kat depan tv?er.....

pastu aku lari masok bilik abang aku.
bilik abang aku di-share dengan adik2 aku.aku p tidoq kat tepi katil.
abang aku dok marah masok bilik dia.hahah.kesah pa aku.hangat!

pastu.aku dok golek2 atas katil tu sorang2.xbuleh tidoq la wei.dari pukui2.sampai 3.30 kot?
xleh tidoq.

time tu la takot sikit kot.
aku dok taleh tidoq.
meh2 ak dengaq bunyi bekas sudu jatuh dari bawah.
sumpah aku xtipu aku dengaq!
aku dari memula nak tidoq tu,teruih terjaga.
aku kejut abang aku,tapi dia xbgun pun
aku agak cuak la.


ish.perlu ka aku cita?aku rasa macam xpayah!
NI TANDA-TANDA EDWARD NAK JENGUK AKU KOT!
dah!kes tutup!

Tuesday, December 15, 2009

sapa nak dengar cerita?

mai kat nenek mai.meh nenek nak cerita. *gaya² nak amek buku cerita*

Pada suatu hari,ada seorang budak lahir.sejak lahir lagi,dia memang suka makan.ish3.
bukan makan la,lahir2 mana bleh makan teruih,maksudnya dia memang suka la minum susu.bila dah kian besaq,makin lama makin besaq perut dia.bukan mengandung,tapi penuh dengan bahan yang telah dia suap,gigit2,lepas tu telan atau dengan senang lagi kita panggei dia makan.

bab berat badan dia neh,hm.nenek xpayah cita la kot nohh?
dia neh lagi berat dari mak dia.uishh.cek jangan tekejut.
haa,dia memang simpan hasrat nak masok The Biggest Loser Asia pon.
masalah kegemukkan dia ni kronik la jugak,tapi xdak la tahap kronik yang xleh jalan tu.tapi buleh la nak kata kronik.

haa,lagi satu,semua jenih makanan dia makan.sebut pi la apadia,smua tekak dia terima.kecuali yang halal dan boleh dimakan la.xkan dia nak makan rumput kot?


ok,dah,pi tidoq.nenek cita nenek yang ngantok. dah dah dahh,p tidoq p.satgi jebon makan.
*sambil menutup buku cerita*

......

oke lah aku la watak utama dalam cerita ni.well,aku baru baliik dari kl-terengganu-cameron highlands.so hampa2 semua nih buleh bayang perut aku kot?
nak kata xbaca bismillah,doa skali aku baca.hesh.pelek.time kenyang pun aku buleh makan lagi.ergh.

ada sapa2 buleh bagi diet yang berkesan kat aku dak?aku xlarat nak tunggu sampai umoq 18 baru masok Biggest Loser.hahah

Friday, December 11, 2009

yey!

SPM dah habis!

Friday, December 04, 2009

dulu saya minat dafi

saya minat dafi.dulu saya sangat minat dafi.
pada darjah 6 juga meja saya penuh dengan dafi.
gambar dafi pun ada.tulisan tangan saya yang merupakan seni jugga tertulis dafi pada meja tidak berdosa tersebut.
dalam file darjah 6 saja dulu pun ada gambar dafi.
dafidafidafi.saya memang minat dafi.

saya selalu minat orang yg comei2,saya tadak tengok bakat pun.taktau pasepa,tapi memang minat gila orang comei2,.hat muka hensem pun oke jugak.kadang2 yang romantik pun saya suka.,
tapi dafi tak romantik pun.tapi saya minat dafi.
ya,gadaffi lah,.dafi dafii

dafi merupakan anak kepada ahli politik kat malaysia.auntie saya membuat bunga untuk masa lapang juga pernah menghadiri majlis harijadi dafi,.
auntie saya cakap dafi comei gilaaaaaaaaaaaaaaaa.dan dia dapat album dafi FREE.
saya dengan muka xmalunya meminta album tersebut.dan auntie saya yang baik hati memberinya kepada saya.

xtau pasepa.xtau xtau xtauuuuuuu.haha
nah ni album dafi.


tangan saya tembam.,xkesah pun,.boooo

ni ttandatangan dafi,time jumpa dia kat aneka dulu.kat sana pun terjerit macam kena histeria.sikit ja lagi depa nak panggei belakon cita histeria.siap jerit iloveu dafi.dn dia pun gelak.
saya galak!yey!


dah okay.duk jadi babysitter neh.kena jaga 2 orang kanak2 milo.eh dak.kanak2 barbie la.minat barbie terok.lepastu masak kek.tapi tengok gaya macam xjadi dah ja.hahah.okay xpa.kalau kek jadi post len.babaii

Thursday, December 03, 2009

cerita2 dekat kem.

"malam tadi dengar orang macam ketuk pintu,tapi bila bukak xdak sapa pun"

"tadi kat luar tu nampak macam cikgu Edward (bukan nama sebenar),tapi bila tengok,takdak sapa2 pun kat situ."


Monday, November 30, 2009

homemade trifles anyone?









okay cukup sesi bergambar.

trifles are easy and yummy!
it only takes about 2hour or less? to make it.
and yes,i did it all by myself *berbangga neh*
okay okay,its a dessert i think?
i wanted to put some whipping cream on top but i didn't because of one tiny little thing.
do i have to mention it here?oh nonono.yes?erkkk.
okay,i don't find the whipping cream (=_=")
i went to aneka and i met kak firah,damn cute!
but i didn't found the whipping cream.and i'm sure it will become tastier with the whipping cream!

tell me if you want the recipe.and do click at my nuffnang! :P

sorry for my broken english.audios amba amba

Saturday, November 28, 2009

daging tersekat di celah gigi?



moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo mooooooooooooooooooo

--------------------------------------------------
okay,cukup merepek.ahh!tengok la gambar lembu tu.tengok la tengok laa!
bila dah musim makan daging ni mesti macam2 dah dibuat.
daging bakar dgn AYAQ ASAM,

ish.xmao tulis ayat skema.sori.saya org kedah.saya cakap kedah no?

disebabkan Hari Raya Aildiladha a.k.a hari raya korban ni,gigi aku telah pun dibelasah tequk oleh daging2 tersebut.habis berdarah gusi pasai nak bagi kluaq daging yang menetap di hotel mahal milik saya.ergh
dak lagi apanyaaa,sup daging daging bakaq ketupat lemang redang dan yang paling saya suka,ratah ayaq asam.erkk?pelik kah?sori noh.aku mmg laguni.hm
kalau orang xsuka lidah lembu,depa geli.aku makan.omaigosh!!xpelik? O_O!
ahh.okay2,dah pukul 12 malam dah ni.aku kena tidoq dah.isok ak p beraya lagi.





kenapa raya korban xdak duit raya? :(

Monday, November 23, 2009

pachebel-canon in d

walla!akhirnya,setelah sekian beberapa lama xtulis blog disebabkan nak fokus SPM,saya kembali sekali dalam rancangannnnnnnn
TEKAN DENGAQ bersama Aifaa! eh,sejak bila ada rancangan ni (T_T)
saya kembali dengan video blog saya yang pertama sekali,saya lah yang merasmikannya ofkos!haha

ini version lambat,version laju xbuh pon.watpa nak buh,sama ja bunyi.cuma speed len.haha

sori atas kualiti video,dirakam dengan 2megapixel ja :(
al-maklumlah kamera digital ilang.esh.
saya sangat2 xreti men piano.
sorry,i made some mistakes in this video :|




p/s : saya xhebat macam abang artis

Monday, November 16, 2009

something wrong everywhere

don't believe this fool,i only have one myspace account
www.myspace.com/shafia33



this account is such a copycat!

put my picture as your default photo?HAHA.
okay whatever,asalkan tak kutuk dan pangkah aku sudah (T_T)
but please,stop doing these things and be yourself.

Friday, November 13, 2009

Monday, November 09, 2009

kebaikan mempunyai facebook

aida amalina rahim,naqiuddin norzemi,nur adilah,muhammad nuqman merupakan antara penyebab aku membuat facebook.aida la dok suruh buat memola,aku malas nak buat sebab mummy darling i dah buat facebook.atas desakan ramai,aku xsanggup nak bagi peminat2 aku ni dok sedih,jadi aku buat lah.

pertama sekali aku buat facebook,aku xreti apa-apa.aku hanya meng-update status sahaja.
serious,nak reply apa yang ampa abaq pon xreti,lani baru aku tau ropanya click button kat sebelah kanan nak tengok news.eheh :B

lepas mengusha profile aida,nbk dan adilah (apek dia xmen game),
saya dandan jatoh cinta dengan cafe world.okela aku tipu.cafe world aku tengok profile fahim,patu restaurant city dekat page naqiuddin norzemi.














ini merupakan cafe world di mana saya sendiri datang rstoran sendiri :DD


sedia maklum,kuli-kuli terbaik saya merupakan nbk,apek dan aida.padan muka hampa.





barn buddy.hueh.xreti men pon.




berikut adalah kebaikan menggunakan facebook kerana kebanyakan dari ita sudah habis PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN!YEAHH!!


budak form5 ja dak.jadi,apek,amar,nbk,kak firah,ad,dan semoa pelajar tingkatan 5,tinggal 9hari sahaja lagi untuk berjuang.chaiyok!eee.aku dok bg semangat padia.eee

Wednesday, November 04, 2009

nampaknya aku masih hidup.

bila dah habis exam akhir tahun ni.aku teringat pulak time aku darjah 5 dulu.
time tu dah habis exam,so maksudnya aku nak naik darjah 6 lah.
time tu aku mmg rapat gile dengan aida,farah,siti sarah.
aida memang budak top 10 dlm kelas lah,pandai dia,fuhh.xpyh crita la.paham2 ja

aku yang time tu agak malas dan jugak manja,untuk pengetahuan pembaca2,aku ni anak perempuan sorang dalam family.sebab tu la kot aku manja + mengada2.bukan kot,tapi memang pon.disebabkan faktor2 di atas,aku menjadi amattt malas walaupun telah dipaksa dan dipujuk oleh mami dan abah tercinta saya.fail brapa gaban fail dah pon xsedaq2 diri lagi.time fail tu mula la cuak nak tunjuk report card kat mami dan abah,dan2 buat rajen baca buku buat latihan semoa.eheh :B

jadi berbalik kepada cerita tadi,sampai sahaja waktu exam,aku pon jawab lah exam dengan kadar bulat2 atau masuk logik ja.bila dah habis exam,cikgu xmasuk kelas,murid2 mulalah jadi seperti keadaan di pasar malam.macam2 buat.ada yang bawak mai skolah dengan scrabble,main apatah yang ada rumah2 tu?milionaire apatah?xigt.hesh.dan yang femes skali time tu mestilah uno.time tu memang gelak sakan lah.sakan tahap apa pon xtau.cewah.dah habeh exam la konon.time dapat result xingat dah.

bila sampai sahaja masa pemberian report card,aku tersangat lah cuak gile gile sebab aku terpaksa turun kelas.time tu nangis tahap apa xtau dah.sebab tu lah orang tua-tua cakap,jangan gelak sangat,nanti menangis.jadi,menangislah dulu supaya nanti anda buleh gelak.heh.time tu takut xpayah cakap la,tapi yang paling aku takut sebab terpaksa kecewakan makpak aku.sumpah xtipu.aku paling taku t kena bala Allah kedua aku paling takut nak kecewakan makpak aku.balikm rumah tu call mami cakap kata kena turun kelas dok tengah nangis lagi!haha.grrr.nampak dak betapa manjanya aku? :D

jadi bila dah turun kelas tu,aku dah tekad,tekad nak tebus balik nak bagi dapat 5a upsr.jadi time tuaku xguna sangat myspace,aku sllu guna friendster lagi,semua tu xguna dah.dalam sebulan nak bukak sekali on pon payah.nampak dak betapa tekadnya aku time tu?bukan aku nak cerita kata aku ni rajin ka apa ka.tapi bekpilah,blog aku.haha

jadi,aku harap exam akhir tahun kali ni aku xla turun kelas macam dulu time darjah 5 sebab darjah 6 tu aku upsr,ni form 2 nanti form3 ada pmr pulak.aku harap aku boleh dapat result yang elok dan dapat straight a's untuk pmr tahun depan.disebabkan aku nak dapat result macam tu,bak kata encik fakhrol rodzi hanapiah pjk,siapa usaha lebih dia dapat lebih.jadi saya dengan officially-nya akan merasmikan bahawa saya akan mendelete myspace,friendster,twitter,facebook dan macam-macam lagi alat komunikasi masa kini.ya,itu termasuk kamu jugak gilatulis baby.

bukan sekarang yerpp,tahun depan kot.haha.hat tu ja kot,doakan saya dapat result elok dalam exam ni ya.sekian terima kasih :)
eh eh!aku buat label baru!haha.pulon

nampaknya aku masih hidup.

bila dah habis exam akhir tahun ni,aku teringat pulak cerita time aku darjah 5 dulu.
time tu dah habis exam ofkos,aku memang gile perajin lah kan time tu.xtau xtau aku xreti eja malas.

time tu aku rapat terok dengan aida,farah.siti sarah.aku aida farah duk satu kelas iaitu 5hijau dan merupakan kelas pertama lah,dan sarah pulak duk 5biru merupakan kelas kedua.

biasalah kan budak kecik,so mestilah mengada2.haha.okelah.maybe sebab aku ni dilahirkan perempuan sorang dalam keluarga aku,mungkin itu hyphotesis

Wednesday, October 28, 2009

hari hypergedik dah habis

yeahyeah.


pabila sejarah pada hari pertama dan juga muzik muncul jua,
apabila mathematics tajuk LOCUS masih xpaham,
apabila science bab 10 masih xbuleh p,
apabila apabila apabila.


okelah,seriously aku cakap hari untuk aku berhyper-gedik dah hbis.
nanti sambung balik,
doakan aku masih dapat hidup selepas habis bertempur di medan perah otak.
dan jugak dapat keputusan yg elok selepas bertempur.yeahh,hari ini dalam sejarah oke

Monday, October 26, 2009

hari hypergedik dah habis.

yeahyeah.


pabila sejarah pada hari pertama dan juga muzik muncul jua,
apabila mathematics tajuk LOCUS masih xpaham,
apabila science bab 10 masih xbuleh p,
apabila apabila apabila.


okelah,seriously aku cakap hari untuk aku berhyper-gedik dah hbis.
nanti sambung balik,
doakan aku masih dapat hidup selepas habis bertempur di medan perah otak.
dan jugak dapat keputusan yg elok selepas bertempur.yeahh,hari ini dalam sejarah oke

Sunday, October 25, 2009

darama² yang terjadi akibat penukaran nombor telefon

disebabkan kasih sayang abang aku yg terlalu banyak kat aku yg comei ni,abang aku pon bg laa sim card dia hat lama tu dan dia guna sim hotlink youth clubb (=_=)
oyeah.orang2 hat rapat ngn aku nk kacau xleh la.saheh depa tau dah.erk

antara mangsa fes aku NBK la.
cey.gila bek dia.aku rasa macam nak bagi penyepak ja.

aku : boleh saya berkawan?awak.plssss reply (lebih kurang mcam ni la kot,aku xigt hehe :D)
nbk : Assalamualaikum,sapa nih?
aku : erk *terkedu nbk bg salam*

jadi aku pon xdpt nk teruskan pembohongan aku pada orang tua neh.hg tudia la.grr

and so my kedue punye mangse pulak cik syifa.
agaga.jangan marah noh syifa.muahaha :P :P

aku : sayang!
cipa : sapa ni?
aku : ni b la.bby buat lawak pulak. =))
cipa : sapa ni?
aku : tunggu lama sat.xbalas.aha*

and then syifa p call aku.aku serba salah nak angkat.satgi kantoi.so aku xangkat la,muahahaha
kejam dak syifa?

aku : sayang,jgn la call.b xnak nnt kdt syg hbis.nnt xblh msj.b rinduu :(
cipa : $@$#%*!!! *cannot be displayed* dok tak dok!chow!


Thursday, October 22, 2009

yang sudah tu sudah lah.

orang cakap kalau mimpi benda yang opposite dari tu yang jadi.
seriously aku cakap,aku dah xlarat gila dah.
apa nak jadi jadi la.aku pasrah dah aih.

haritu aku mimpi kata hang ada org lain,jadi opposite dia,hg xdak la?
pastu aku mimpi lagi kata hg dah ada ehem2 len,opposite kah?
lepas tu aku mimpi pulak hg dok amek tau pasai aku kat kawan aku.
mksdnya hg mmg xamek tau kan?
lepastu kemarin aku mimpi hg.aku mimpi hg suka aku,
so dlm reality nya dak kan :)

xpalah.cukup kot takat ni.
aku xlrt dh.mcm2 cara kot aku dok bt xmau bg teringat dkt hg.
kawan2 aku pon dok support gilababi suruh aku lupa hg kot.
aku xcontact hg lgsg.
tapi awat dok teringat lagi?aku dlte hg smua.smua pasai hg aku dah delete.

"ehh aifaa,jgn la duk bercinta2 neh,bljaq dulu"
memang pon.saya bukan bercinta aih.saya syok sndri ja.
aku pon xmau aih benda2 neh.bljaq lg penting.
tapi tudia lah.aku xmo benda ni tiba2 dia mai sendiri.
nk bt mcm mana?

untuk hang,apa nak jadi jadilah.
aku xlrt nk pkiaq dah.hg nk ada awek bru pon xkesah lah.
diri hg.aku xdak hak.pasrah wei pasrah ni.









ew,apadia nih aifaa.post apadia nih.haha.padan muka sapa suruh baca.
xpa bai

Wednesday, October 21, 2009

london weight management.

"wei aifaa hg xpayah makan kfc ni wei,diet weh"
"banyak kolestrol"

kata2 SEMANGAT yg diberikan hazim masih lagi terniang2 dalam kepala aku kot.
tq hazim,hg memang memberikan aku satu populariti yg cukup hebatlah haritu!

pada duapuluhharibulansepuluhduaribusembilan,
sekolah menengah kebangsaan bandar baru darulaman telah membuat hari Anugerah Kokurikulum.
saya yang telah memenangi dalam acara renang,squash,gold,badminton,bowling,baseball,bola jaring,angkat berat semuanya peringkat antarabangsa turut terlibat dalam hari anugrah tersebut.
erk.teringat pulak cita nbk hat xleh tipu tu,satgi tadak pasai aku terjumpa budak tu.naya.erk

okelah dengan itu aku yg terlibat dengan gamelan,
datang ke sekolah dengan niat untuk berkhawin.tapi malangnya aida telahh merampas laki aku dan kawin lari dengannya. :"(
hha.dakdak.pastu ada la kena angkat2 barang.kena ka bgtau?

start sahaja gamelan dipukul maka bermulalah pemberian hadiah2 berupa sijil dan plak plastik tersebut.haha
datang la geng photographer2 yg hebat dan amat pro dalam bidang ni,mai tgkp gmbaq aku selaku pengantin haritu.



:">


lepastu makan kat kantin kan?
lepastu hampa buleh rujuk cerita kat atas blik.

hafiz toek : wei aifaa jum p secret recipe.aku blnja hg
aku : xmau.diet.

*hazim selaku duk depan tempat duduk*

maka terjadiah conversation seperti di atas dimana saya di gelakkan di kantin.


hazim,aku terhutang budi ngn hg.
jgn risau aih.aku xbunuh hg pon.
bai

Friday, October 16, 2009

aku xmau jadi besaq.

bila time kecik dah buat masalah,besaq nanti camna?
kalau lani pon dok dapat result terok,besaq nanti keja camna?
lani asyik duk bergaduh,nanti tua lagi la pulak?
lani malas nak buat kerja.nanti nanti pulak nanti?


di mana peter pan?
aku nak jumpa.
aku nak ada magic tu.supaya xtua.
tapi apa boleh buat.semua tu xnyata.
siapa yang muda,pasti akan tua.

tiap-tiap hari kita makin menghampiri kematian,
setiap detik,setiap saat.
cuba takpasti bila saatnya,
suatu hari nanti,kita kan pergi jua.

bes ka jadi tua weh?
aku xmau jadi tua.xmau xmau xmau.
erkk.bukan jadi tua.
aku xmau MEMBESAR.
aku nak terus jadi REMAJA.
boleh ka?







xboleh..




tapi harini ada sorang kawan aku yang dah tua,
jadi apek,selamat menyambut hari ketuaan! >:D<




aku tau hg tua dah,
janggut hg pon bercambah,
cuma rambut hg ja xmau tumbuh2.
dia malu kat MR LIM kot.






ergh.,sori wei,aku terlupa bday hg +_________+

nah aku reka lagu kat hg.saheh terharu punya nanti.



hepi besdei tu apek.
aku suka merepek.
hg suka makan kerepek.
itu la apek apek apekkkkk.


aku masak kapkek,
hg makan la kapkek,
rambut botak licin.
kurus kering ikan masin.






ish.aku tadak bakat cipta lagu.

Thursday, October 15, 2009

malaih pikiaq.

malaih sungguh la.

Saturday, October 10, 2009

homemade mcflurry?

HAHA.ini semua tercetus ketika ke-sangap-an aku nak makan mcflurry.
sedap dimakan ketika menonton hello school girl di mysoju :P (ni semua pengaruh the aidas la ni)
:D
sedap.
haha bahan dia?oreo dan ice cream vanilla :P
hancur2kan oreo tu pastu cmpur2 dengan ice cream.
me loveeee it.saja nk hbaq.



Tuesday, October 06, 2009

tidak berkaitan dengan budak² form 3 malaysia

selamat menjawab PMR!
bak kata Encik Fahrol Rodzi Hanafiah,
"Siapa usaha lebih,dia dapat lebih"

soo,happy exam and good luck! :)


afaf,widad,jida,ustaz BOB aida,sasha,haidil,sulida,fatin timun,mas,athirah,sarah,
ramai lagii kot!

Friday, October 02, 2009

saya dapat publisti PERCUMA drpd camera aida

walla!setelah 2mggu aku mem-private-kan blog aku,kini telah dibuka semula untuk menjadi gilatulis.
maimai beli beli,murah ja,semua potongan harga.
jadi,aku nak mulakan dengan
HARI STABLE BERBUKA DI EQUIN.

disebabkan ianya bermula pada 2haribulan,seblom neh saya ingat kot 22 haribulan =.=
gila joh kot beza,tapi xpa.saya dan jugak la en tau dari xtau langsong.
3hari sebelom pi,saya pun membizikan diri saya dengan kek.
kek kek anda tau apa itu kek?
memula kononnya nk buat fondant la.haha.
acewah,dok beli barang nak buat fondant tu.

kek fondant?nak tengok?buleh blah.haha.dakdak.xmau la tunjuk.xelok.
aida,hg jgn tunjuk.

maka dengan itu,saya pon pergilah ke stable terbuka tersebut.
hueh.tanggapan agak salah,xbuat kat stable pon,buat kat arena.
ehem.agak teruja kot.aku nak tunjuk kat moonlight kek aku.


kedatangan kami disambut mesra oleh penyambut² tetamu yang tidak ditempah.
yaa aida,aku maksodkan hg.
btw,saya nak ucap tima kaseh kat nbk pasai dia ajaq saya tuleh natang ni ²²²²²²
xpa wei,nnt aku ajaq hg pulak macam mana nk tulis satu.uhuk.terharu :")












gambar disebelah adalah dimana saya sangat khusyuk menikmati mee goreng cheknot tempah :) .blimey,waktu science pon aku xkhusyuk macam ni.













wei cheknot,hg tak terharu ka tengok betapa enjoy dan excitednya aku makan mee goreng hg neh?


sapa² hat bujang,kalau nak orang blakang habaq kat aku.nak rekemen.
















aifaa,patut le awak gemuk.
aida dan afiqah,aku terpikat gila tengok gambaq

ni.hahah >:D












selepas sesi bergemuk tamat,kami berlima dicampur bahagi dengan adik alif yang comei dan suka tolak aku =___= . nasib bek dia comei.aku xsampai hati nak buli dia balik.
ahaha.gurau ja noh aida,jgn abaq mak hg pulak.kami pon pergi ke bahagian dimana kuda² meragut rumput dengan begitu macho dan manis sekali.oh yea,aida menjumpai harta karun semasa berjalan ke rumput tersebut.cantik kan harta karun tu aida :)




tengok.aku habaq dah,.macho kan smuckey?hat tejengoi pala tu smuckey.yg tunjuk bontot tu teja,yg dok makan sekoq lagi tu kembar teja,siti.
hat 2ekoq kuda blkg tu kuda BOB.
bukan moonlight nahhh









lepas tu....kami buat upacara lompat-melompat.gambar?neah.nehi nehi.xmau buh.
hampa p la usha blog aida.kot² dia buh.
wahahahhaa naqi,syiok noh buat ² nih.





kemudian diteruskan pula dengan aktiviti berpasir.
yaya,kami riding kat tepi pantai.tudia la hampa tatau,jitra ada pantai.
malangnya time cheknot dengan afiqah dah balik,jadi gambar depa xdak lah dalam sesi² seterusnya.tapi xpa wei,gambaq² hampa dah cukup banyak dah :)

erkk,kalau hampa perasan la,kat tengah² tu kami tulis kuda.haha.
ceh.manada.bukan tulisan aku tu.lalala


ada lagi macam² aktiviti kat equin,contohnya pony ride.adik aida nek woo.haha
alif,best tak naik kuda? :D


hat ni gambaq terakhir kot,heh.ampa p la usha xpon skodeng blog aida.macam² ada.

dan,yang terakhir,aku cukup terharu haritu.
aku baru ja perasan betapa dalamnya cinta aida pada saya.
sori aida,selama ni aku xprasan :"(

aida tertinggal handphone dia kat equin,dia dengan tak beberapa cuak p la call aku.
tanya aku dah balik ka.uhuk.malam tu baru aku p bagi hp dia.
dalam hp dia penuh gmbaq aku.aku xtau bila dia tangkap,
yang aku pasti,aida siap buh gambar aku sebagai wallpaper dan screensaver.
terharu terok.aku pun dengan itu ingin membantu aida,lalu menangkap gambar aku untuk tambahan koleksi aida dalam hpnya.HAHAHAHHAAHAHA



ok bye :)

Monday, September 28, 2009

nawfal akram morazuki.

salam perkenalan masih segar,
puncanya kawan hingga ke kita.

tidur lewat tidak mengapa,
asalkan dapat merapu bersama,
oh! indahnya hidup kita berdua,
orang kata kita date bersama,
bila conference kita hilang tah ke mana.

tibalah hari bersua jua,
face to face,
senyum saja,
nak tegur malu,
dok sebelah tapi dok mesejjjjj ja,
itulah kita.
HANG INGAT DAK?!

bermula hari itu kita setat berkolling lah,
ikot ym sahaja henpon kredit takda lah,
pukul brapa pagi?ishh xpala.
tudia kita.hebatnya!

tigapuluhharibulanjanuaritahunduaribusembilan,
soalan ditanya bagaikan permainan,
akhirnya kita.wuah!:D
senyuman dibibirku tidak kelekangan,
tiap hari,tiap masa,kau saja difikiran,
time tidur pun aku dihiasi bunga-bungaan.
amek kau,kerana kau aku JIWANG!

perjumpaan kali kedua masih ku ingat,
berbaju putih minum ayaq apa aku xingat,
cece,malumalu kucing lah kononnya,
akhirnya bersembang siap dengan RAPAT?

pastu heboh orang pakat tau,
tulis sana,perli sini,
ahh biasalah.
semuanya OK,sayanggggggg hg :)

perancangan ketiga berjumpa,
harinya?oh tidak akan ku lupa.
ku usaha untuk pergi juga,
dengan rakan yang baik meneman gua :)
main boling main keta pakai baju warna sama
cakap-cakap pon segan la jugak.
tapi kesah apa,redah jugak.


takda kredit kau topupkan,
aku ada masalah kau mendengar,
kau sangat setia,
tapi sayang aku yang buta.



itu semua kisah lama
air mata yang ku seka gugur jua,
ku kumpul tenaga,
mengenang kisah kita,
kenapa aku yang sakit?patutnya dirimu yang merana.
oh jahatnya aku,tak terkata!
ingatlah kamu,
sayangku tidak berubah,
tamatlah sudah cerita kita,
kawan dan kawan mungkin kah kita?


T A M A T



ew ew ewwwwwww aku jiwang (=.=")











why are you doing this to me? ;(



xpa.hg sorang ja kot buleh baca.org len xleh pasai blog ni telah diprivate ok bye,.

Friday, September 25, 2009

Saturday, September 19, 2009

sedih

tengok video ni.




waaaaaaaaaa

Friday, September 18, 2009

OMG.IT ALMOST RAYA

and I'm here in my grandma's house baking raya cookies.
OMG.gtg

toodles.



btw cheknot,cornflakes tuh aku salah buat.aku buat Abraham Lincoln.erk.sorry noh.

mannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :P

hat dah tau dok diam,hat taktau xpyh tau.


oh ya,thanks to motan.aku buh ayat hg ni.


assalamualaikum...
bg... mnyempurnakn titah printah.. sri paduka bagindda yg d-prtuan agong..
stelah dprknankn oleh duli2 yg maha mulie.. raje2... maka adlh dgn ini... sya mengisytiharkn... bhawe..
tarikh hri rya puase.. bg ngeri2 sluruh malaysia... tlah dttpkn.. pda hri_______ 2_ september.. thun 2009...
skian..
wassalamualaikum...



setai gila barbie kan ?

Wednesday, September 16, 2009

how could you?
i am waiting for you.
seriously.
i love you. i love you.i love you.
can't you tell?
i can't stop the tears.
i know that you hate me now,
but i can't stop loving you.
keeps avoiding me.
you are hurting me.
i want this to get out from my mind.
but i can't.
what have you done to me?
i don't want to regret.
but i can't stop feeling stupid.
i'm stupid for letting you go.
i don't want you to go.
stay with me.
please.
i know you wont,
because you don't love me.
i don't hate you,i just hate me..

i am waiting,waiting,waiting,for something that is not going to happen.
i am hoping,hoping,hoping for someone that already go.

malam lailatulqadar

"Sesungguhnya kami menurunkan Al-Quran pada malam Lailatulqadar dan apakah yang menyebabkan engkau mengerti apa itu Lailatulqadar. Lailatulqadar lebih baik daripada 1000 bulan. Pada malam itu, para malaikat dan Jibril turun dengan keizinan daripada Tuhan mereka untuk setiap urusan. Malam ini sejahtera hingga terbit fajar"

Seperti halnya kematian, malam Lailatul Qadar juga dirahsiakan keberadaannya oleh Allah supaya manusia mempergunakan seluruh waktunya untuk beribadah dan mengingatnya dengan tetap mawas diri setiap saat, selalu berbuat kebaikan dan taat kepada Tuhannya

- Ada yang berkata orang yang menemui malam Lailatulqadar ia melihat nur yang terang benderang di segenap tempat hingga di segala cerok yang gelap gelita.
- Ada pula yang berkata ia mendengar ucapan salam dan kata-kata yang lain dari Malaikat.
- Ada juga yang berkata ia melihat segala benda termasuk pohon-pohon kayu rebah sujud.
- Ada pula yang berkata doa permohonannya makbul.

Malam lailatul qodar jatuh pada salah satu hari pada 10 hari terakhir bulan ramadhan. Tanggalnya pun tidak jelas entah kapan? Hal itu di karenakan agar kita sebagai umat muslim di dunia ini berlomba lomba untuk beribadah sebanyak mungkin di 10 hari terakhir bulan ramadhan.


malam kemarin aku tidur lebih kurang dalam pukul 12 mcm tu.
malam kemarin sunyi sangat.
bunyi kucing pun tak dengar.
mungkin kah?



“Sesungguhnya alamat Lailatul-Qodar adalah malam yang cerah dan terang seakan-akan nampak didalamnya bulan bersinar terang, tetap dan tenang, tidak dingin dan tidak panas. Haram bagi bintang-bintang melempar pada malam itu sampai waktu subuh. Sesungguhnya termasuk dari tandanya adalah matahari terbit pada pagi harinya dalam keadaan tegak lurus, tidak tersebar sinarnya seperti bulan pada malam purnama, haram bagi syaithon keluar bersamanya (terbitnya matahari) pada hari itu”.
(HR. Ahmad 5/324, Al-Haitsamy 3/175



atau juga mungkin tidak?mungkin sudah terlepas?atau kita masih ada kesempatan?Allahu A'alam.

semoga kita masih sempat beribadah.amin.

Sunday, September 13, 2009

ucapan raya untuk rakan-rakan

salam.aku xtau lah,tapi aku rasa aku xhantaq kad raya kot taun ni,aku malas nk beli.
pokai weh pokai pokai.haha.nnt raya mai la bagi duit raya kat aku.


Aida Amalina Abd Rahim
selamat hari raya weh.aku syg gila kat hg.cinta hg.kita kawan lama dah kot noh.
tapi taste kita tetap xsama.aku pon xpaham.hang kata lagu tu syiok,suruh aku men piano lagu tu.tapi bila aku dengaq,haram xsyiok pon.hang paham dak wei?taste kita len gila kot.haha.tapi awak tawup2 jew lewh.kitep celaluw gaduh en.hikhikhik

maaf zahir batin wei.kot la aku buat hg terasa.benda2 hat aku buat kat hg ka.
aku pon xigt dah.byk kot slah aku kat hg.
sori noh.


Nur Fathiah Fauzi
aku xtau hg baca ka dak blog aku ni.tp aku nak hg baca la.hg xbaca jaga hg.hee:)
kita sllu ngumpat sama2 noh?ish3.apa nk jadi.dakdak.aku nak insaf.no ngumpat2.haha.
hg pon.aku dok ngusik hg.ton lepas smpai hg nangeh aku kcu hg.muahaha.maap noh. :D

Nur Afiqah Othman
anak cikgu geo.budak hebat nih.cewah.hg pon.hg byk tolong aku kot wei.dalam aku dok sedih2 apa smua ni.hg la dok bg gila babi punya semangat nk naikkan semangat aku balik.uish.hebat kot hg.aku pon duk kcu hg.dok ngusik hg ngn couch kedah tu en,hahaha.aku harap hg ada jodoh ngn couch kedah tu.erk?!apa!?xmao!?xpa!!

Muhammad Nuqman Saiful Azam
hat ni pon kawan bek aku jugak.gila dia nih.sabaq jeneh sabaq gila2 kot.aku ni sllu mrajuk ja.dia pon dok ckp aku suka mrjuk.aku dok marah kat org len dia ni la aku dok lepaih geram.aku maki hbeh kat dia.kesian kot dia.haha.sori noh wei.nanti aku beli kat hg moto mainan.aku tau hg dpt lesen dah

Afaf Zulfa
hai KAKAK.haha.aku xpgeei dia kakak sbb dia xbg time memola kenai dlu.
dia nih pon tempat aku dok luahkan prasaan,.cewah. :P
raya mai rumah.wiwiiii:D

Aida Dalilah Ahmad Farwis
dia nih kembar aku.xtau ka ha?cewah.mai raya rumah ya,
kami rindu hmpa.lama xjumpak.
maaf zahir dan batin

Nurul Tasnim Mohd Sofar
erk.sori weh.aku dok ejek hg.patu lani hg yg duk ejek aku.esh.haha aku dok tension apa smua,hg pon duk bg semngat.jgn takut.kena brani.erk. mai lah raya rmh aku.


Mutan
haha.hg nie lawak kot wei.aku xtau pasepa.tp hg hensem la.nnt lawan cis kek noh?haha :P

Abdin.
neah.hg plek.haha.dakdak.hg ok ja.erk.?nnt raya mai rumah aku la. smga hg kawin la ngn inan hg.

ieda.
cewah.adek amet.aha.hg pon aku nk mintak maap wei.byk dosa kt hg. hg tau ka xtau ka aku nk mintak maap.sorry noh.smua salah aku.byk kot,xmau hbaq.haha

Anis Hazimah Haris
aku suka ngusik hg.ingat dak g time lawatan?haha.sori noh wei.aku mmg jahat. tapi kat hg sorang ja.hee:)

Muzzamil
neah.aku nasihatkan hg insaf.dok penabuh hg kot.erk.apa?!raya?!ok ok.xtabuh2.hha smlt hari raya wei:). insaflah anda sebelum anda diinsafkan.wek:P

Nur Suraya
aku doakan hg happy wei.kita lebeh kurang jugak kot wei.haha. mai rumah aku.xmai aku sepak hg.haha ;D

Shazuan
hg komplot ngn muzz.xmau cakap banyak.*merajuk la konon*

Anas
hg tinggi.dlu p explorace hg la kuat lari skali.haha.bekas tatar la en.hebat noh hg,. bg tips cena nk jd tinggi.erk

-rakan rakan 2bestari yang lain-
serious aku sayang gila kelas ni.ton depan kita pmr noh wei.jom buat leklok.cewah,aku duk bg semangat pa padahai aku pon malaih nak baca buku.hee :D

Azizi Afiq
abang abanggg ;D selamat hari raya,.lama xjumpa noh.nanti raya mai la umah.choki mesti la ada.xbalik time raya saheh riyau dah dia.mai noh,aifaa bg hadiah suruh cikgu harisson ajaq sejarah.haha

Iqbal Roslan
cewah.kawan skolah lama.neah.xjumpak hg brapa lama.brapa ton.erk.jarang kot contact. saja tuleh nama hg.teringat insiden kita dulu2

Widaddaduudududuuu
haha.hai comei.lama gila xjumpak.bla lagi tah buleh jumpak?ayok ayok.esh esh.tombok kot.komen pon xreply.wiwiii nk kena ka :P
mai rumah kami nah raya ni.kami makan kuih raya hmpa tengok ja :D

Zulhakime Zaidi
adiikkkk.mai raya rumahh.akak nak mintak maaf noh,duk xlyn adik.adik ja duk tegoq kak,sorryyyyyy:) mai raya rumah,akak bagi duit raya.hee :D

Muhammad Naqiuddin Norzemi
neah.aku bukan penah jumpak hg pon!haha. jgn dok noti2 noh.hmpa tu tua dah,bukan boy.jadilah naughtymankid, nmk pulak.erkk esh apanih aifaa duk raya sempat lagi kutuk org nbk,sori nuh,hmp hensemmmmmmmmmm. >:D< style="font-weight: bold;">Zul Irfan
neah.hg jahat.suka buli org.haha.dia neh budak skolah saya dan secara tak langsong jugak budak tusyen saya dan jugak kawan.nk cakap pa a kat hg?aku pon xtau.

Wafi
aku rindu hg wei.siyes.lama gla xchat.hg dok wat sombong benda pa tah.geram aku.tumbok kot.haha.dakdak.okeh aku tau kemungkinan besaq hg xbaca pon blog aku.xpa2

Nurul Syifa Majid
kami ingat lagi cena kita jumpa fes2 time :)
cena bulehh p rumah hmpa.time tu kekok pon ada kott.erk.
tapi lepastu kita gaduh,sori noh :(
kami syg hmpa ni.betoi.tapi hampa bukan lesbian.sayangnya.haha.dakdakdakkkkk
mai rumah kak ti mai rumah kami skali

Nawfal Akram
nothing much to say.Soo sorry and selamat hari raya.
gudluck untuk pmr.xsure samada baca atau tidak blog nih,
tapi kalau baca nak mintak maaf lah.

:)

Muhammad Affan Amlan
haa.hg kena mai rumah aku wei.hg duk terjerit2.haha.
mintak maap wei.dok ckp kt hg smpai hg geram.erk.sori noh.
nanti aku blnja hg kindabueno.ok?
au cak au cak!


Fatimah (fa²)
nama penuh pa pon tataoo :|
nih 1skolah ja tp xpenah jumpak.ish ishhh.apa neh apa nehh.haha.
nnt kita kena jumpak kat skolah.wokayy?:D

Theresa Inez
xpalah nk tulis jugak.haha.buleh dak dapat kad raya wlopon xsmbot?wiiii ;D
xsgka kan,duk kawan2 meh2 parents kami dok kawan.OHMAIGOSHH!!!
raya ni mai raya rumah,walaupun xsmbut.haha

Dato Amar
semuga kekal jd dato.nnt jd tan sri.
meh duit raya.kesah apa pokai ka dak.haha

Abdul Adzim Amlan
hai photographer.mai la tgkp gmbaq rumah saya.buzz
haha.ad oo ad.mai raya noh.spek hensem.


pembaca-pembaca gilatulis.blogspot
hampa pon selamat myambut hari raya lah noh.maaf zahir dan batin.
hat sapa2 anti aku ka,maaf lah kot aku buat papa hmpa xsuka.
aku kontrol ka apa ka,sori noh.aku tau hmpa smua rimas tengok aku dok kontrol natang pa tah.haha


Ada sapa sapa aku tertinggal kah?
jangan terasa noh.hat ni aku buh sebab aku teringat ja.







yaa aku tau xraya lagi.

Thursday, September 10, 2009

Islam.

Islam.
agama aku.

tadi lepas aku menang berperang dengan nbk,aku turun bawah tunggu nak bukak posa.time tengah bukak posa tu,ada cerita
Ustaz Zamri Bercerita.

Ustaz Zamri ni cerita tentang Rasulullah s.a.w. berperang semasa bulan Ramadhan.
Ya Allah.aku xtau macam mana.tapi aku xboleh bayang macam mana pejuang-pejuang Islam kita ni berjuang untuk agama Islam ni.sebab mereka yang berjasa ni lah kita dapat hidup aman sentosa sekarang.aku xdapat bayang lah.sebab aku naik kuda time puasa haritu pun aku dah letih gilaaaa.memang aku buat mcm2 cara la nak bagi hilang rasa penat tu.aku mandi,aku tidur,mcam-macam aku buat kecuali makan dan minum serta perkara2 yang membatalkan puasa lahh.haha.fuhh.tu baru nek kuda 30minit,ni perang.Subhanallah.Subhanallah.Subhanallah.

mak aku cerita,time perang tu,ada sahabat Rasulullah s.a.w. kalau tak silap,aku pun xsure,
beliau terkena anak panah pihak lawan,nak keluarkannya,kalau zaman kita,kita gunakan ubat bius untukbagi tak terasa,tapi masa pahlawan-pahlawan Islam zaman tu,mereka bersembahyang untuk mengeluarkan anak panah tersebut.masa pahlawan-pahlawan ni tengah bersembahyang,anak panah tersebut akan ditarik keluar dari anggota badan yang ditusuk.Ya Allah,betapa khusyuknya.Sampai xperasan sakit.Nak nangis aku dengar,kenapa aku xboleh solat sampai khusyuk macam tu?kenapa kalau aku dengar lagu mak aku panggil pun aku xdengar?bukan tu ja.kadang-kadang tu terleka,tengok-tengok jam dah nak habis waktu solat.baru kelam kabut.apa ni?kita tak sikit pun tertanding.

aku harap.aku boleh jadi baik.aifaa,tolong elakkan dari mengumpat yerpp

Wednesday, September 09, 2009

Sunday, September 06, 2009

PERADUAN BUKA PUASA BERSAMA 'AIFAA

Tarikh : 31 September 2009,
Bertempat di : Lorong 18,taman Laptop Rosak.

Syarat-syarat pernyertaan : -
1)Sudah boleh makan dengan sendiri
2)berumur 1000000++ tahun ke atas
3)berjantina lelaki atau perempuan.



Bagaimana untuk menyertainya?

Untuk mengambil bahagian,anda hanya perlu :-
1)berchatting dengan aifaa!
2)hantarkan sebanyak mana gambar Edward Cullen sebanyak mana yang anda boleh
3)dan sudah tentu! anda hanya perlu baca ini!

Saya tidak berpuasa.adakah saya boleh menyertainya?
buleh,buleh blah!muahahhah.
ehh dakdak.mai la.macam buat betoi.erkk

SAPA CEPAT DIA DAPAT!!





saya.memang.suka.perasan.
tolong.pangkah.saya.yey!

u made my day,
you hurt me,
you made me cry,
but i don't hate you,
i just want to say thank you,
i want to forget about you,
but you keep coming like air around me,
then i realised that i need you,
but you hurt me,
then i'm confused whether i should wait or just go away..

Saturday, September 05, 2009

tah aku xtau

tapi aku nak pecah pala dok rindu :((

oh lalala~

tolong jangan baca jika anda berpuasa

brapa hari dah kita posa?
ngeeeee.lani aku dok tolong mak aku masak.
tomyam.ehem.ilah jangan jeles noh.
patupatu.apa lagi?sambal udang!yeyhhHH!
saya suka udang.oyeh2
lagi lagi?beli keladi!lagilagi
ayam percik!muahahahhahaa


well,i've told you.
JANGAN BACA KALAU HAMPA POSA.
posa ka?dah bukak?ngee.

apa2 jalah wei,this is the place where i can crap.
muahaha.



p/s : u u,u ok tak?sihat?ape?xsihat?!ish3.ape lah.hekhekhek
i lap u.mmmmuah
haha.bye

Thursday, September 03, 2009

baca balik apa yang kita chat.

obviously,its my fault.
thank you.

Wednesday, September 02, 2009

equin

taktau.tadi time dok rumah aku dok sorang.makpak adik aku suma kluaq p bazar.aku malaih nk ikot.malaih nk tengok henset.semua malaih la.patu xdak karen.hesh.sekbek time siang.=___=
patu aku on laptop.nak bukak tenet pon xleh wireless xdak.hesh.aku bukak folder tu.

gambaq kawan2 lama aku dulu pun ada :")

saja nak tunjuk benda hat aku suka.emmm

emm time ni hujan xriding pon.pastu reda hujan bawak depa p makan la.
depa tu kuda la.


depa memang lesbian:)








hat ni gambaq abang mat (couch kami) nak terjun masok gambaq aku tapi xdan.wahaha

HAMPA DUK USHA APA?!TAU DAK XBEK?!
abang mattt.cek pon nak riding laguni jugakk.tadak sadle.tadak bridle.



nampak dak kuda wana puteh hat orang dok tengah raba dia tu?
dia tu la boifren aku :)






ni moonlight versi besaq.I MISS YOU KINTA :"(






xtau.





sori aida aku ciplak gambaq hg.tudia la.sapa suruh moonlight macho sangat.


hai.saya kambing.



HANG NI MEMANG KAMBING BETOI LA! MANA ACI! AKU PON NAK MASOK GILATULIS JUGAK!



ish hg ni.pulun sungguh aih.sukahati dia la nak buh hg ka dak.!!


saya terpaksa memasok campur sebab depa gela glamer.

saya :ishh xpa aeh.dodua masok.sama adil.

kambing 2 : kmbing sekoq tu hg amek gmbaq dah.hg amek gmbaq aku pulak la.




saye senyum yeee.heeeee


|
kambing depan v



mampuih p kat hampa 2.aku nak makan.








(=.=")

bye.

Tuesday, September 01, 2009

I cried.

I want it to stop.
I don't want this to happen again.
It's enough for me.
I will stop,
and I will get out.tqvm

merdeka?

HARAP MAAF,POST INI LAMBAT SEHARI.MASYEH.
*warning : sila pasang lagu negaraku untuk lebih bersemangat*


cuba kita perhatikan barang-barang yang kita gunakan saban hari.
tidakkah pernah anda terfikir bagaimana hebatnya ia?
bagaimana hebatnya kita dapat membaca sekarang melalui
komputer yang dipasang Internet.

kita mana ada jumpa orang tu pun.
tapi boleh dengar suara dia.
lani canggih lagi ada 3G.
fuyo.
orang duk kat amerika kita duk dalam bilik pun buleh jumpa.

dulu orang kalau nak bercakap kena buat perjumpaan,
kita lani,ceh.
bak kata ustazah che su "SEMUANYA DI HUJUNG JARI ANDA"
picit picit picit
trettttt ....
dialog 1 : halo?
dialog 2 : oh laaaaaa hg ka esh lama xdengaq cerita noh
and so on on on on in out.

lagi apa lagi?


radio.
cewah.hat ni popular noh.masok kereta ja bukak-bukak ada lagu.kot kalau orang zaman purba mai tudia saheh terkejut dah tiba-tiba ada orang nyanyi kalau time depa ada konset ja.
tambah lagi lani radio hat kecik tu.ish natang pa taktau.
em pi teri ka apa tah?ha?ai pod?ishh,cek taktau cek taktauu.
haa benda tu la kecik gilaaa tapi buleh sumbat lagu macam-macam.

kan nigahiga kan?

komputer.
kat sini kalau ada hat duk baca tu taktau komputer apadia memang aku cadangkan dia masok tusyen ngan aku.murah.rm10 ja seminit.cewah.lani belog,mespes,frenster,hi5,flickr,facebook,apa lagi? haa twitter.wuish,tambah lagi hat game online tu.sat-sat

wuah uganda la.
ehh canada!
america :O

esh dia ni orang india la.takut aku.satgi jadi macam slumdog millionnair mampoih aku.
no no no.

ape-ape aje.

handphone.
cuba tanya kat sekolah
"SAPA ADA HANDPHONE ANGKAT TANGANNN!!"
inisudahdiulasdiatas.silasemaksekianterimakasih.

televisyen.
hehe,nie yang i malu nie.u guys selalu usha i.
tiap-tiap ari pulak tue.
selalu buat usha panas.
malu le.hekhekhek
tanak tanak!
korang nieee,jangan le usha.
tawu le teruje pun.hehehe



*iklan kemerdekaan bersama Afdlin Shauqi*

--------------------------------------------------------


*Tamat iklan*












dapatkah kita kecapi semua ini tanpa kemerdekaan ?

HAPPY MERDEKA DAY TO ALL MALAYSIANS!












yala aku memang patriotik pon.Najib,mai la bagi bendera kat aku.yey,bye.

Sunday, August 30, 2009

katak oh katak

putera katakku
oh katak,kau begitu romantik,
tiap2 malam berbunyi,
oh kedek kedek setiap minit,
aku sungguh dilema!

oh putera katakku,
kenapa aku jadi mangsa mu,
aku sungguh xmahu.
tapi apakan dayaku

oh putera katakku,
no way lah aku akan menciummu,
kau ingat aku sanggup menciummu walaupun kau akan menjadi putera hensem seperti
cerita prince frog?
ohh! no no no way! aku sanggup membalingmu ke arah kucing.

oh putera katakku,
tahukah kamu bukan nya binatang,
tetapi kamu MONSTER!
kamu RAKSASA!
kamu menakutkan orang!

ohh katak katak,
badanmu bergerutu,
kulitmu lembek bak jelly,
sekali masuk di kaki,
zuupp!sejuk sekali.
bukak2,
ewwww geli geli geli!

no way katak,kamu aku ANTI






bluerkkkkkkk! >:P
its over!




yay!

i hope u read this.



one more chance please.

Saturday, August 29, 2009

"can i cry?"


i miss you like a fat kid misses cake.


:(

Friday, August 28, 2009

awat ramai xprasan?

haha.p scroll bawah tengok.




oke lah mempromotkan diri.

Thursday, August 27, 2009

buzz

NOTE : TOLONG ABAIKAN POST SEBELUM NI,EMOLOLOLO SAHAJA.

wuah.posa.hee.arghh.cuti nk hbeh dah.wahai cuti,mengapa kita sering dipisahkan?aku xsanggup berjauhan denganmu wahai cuti!oke la steret tu de poin kan.

cuti dah nak habeh,nanti abang saya,adek saya,kak sheera,kak hana,azizi,sapa lagi?kalo ada sesiapa lagi jangan kecik hati pulak nah saya tak tuleh nama,posa posa.heee:D

haih.nak cita pasal apa ntah?erk.apa a?
nak cita pasal diri saya buleh?
pasal tabiat saya.buleh dak buleh dak?
haha.


oke lah,ni tabiat saya.

berangan.

haa.ni tabiat saya lah neh.series,saya sangat kuat berangan.buleh dikatakan semua benda saya berangan.bahkan bla tengok tv pon buleh.haritu,saya p terengganu en,tengok cinemax,cita apa tah.taktau.depa nih terperangkap dalam salji,patu ada la antu2 nanak mai kacao.hero dia rambot macam nick jonas,dandan saya pon suka nick jonas.haha.tapi sayangnya hero tu mati las las.

saya jugak memang kuat berangan,kalau dok sorang dalam bilek,satgi pasang la lagu apa2,patu satgi berangan macam saya neh artis.makpak saya pon tao kuat berangan saya neh.kadangkadang masok fitting room pun buleh berangan.hahah

pepam mulut
ha.tabiat ni terkenal di equin.satgi dok nek kuda dengar la couch saya cakap
"aifaa,dont pepam-pepam mulut,smileeee smile"
haha.sori lah bang mat,saya memang jadi guni sejak kecik.bukan guni tu!laguni.haa senang.hampa orang kedah kan?paham kan?


apa lagi a?
aaaaaaaaaaa

esh.tengok!lupa dah!lupa lupa!
tudia la! lupa dah!
ha!
lupa pon tabiat jugak la!
lupalupalupa!

bye.

Monday, August 24, 2009

a letter for YOU

bertepuk sebelah tangan memang menyakitkan.

isnt it?

"kalau dah tau bertepuk sebelah tangan tu sakit,jangan tepuk dah."

yeah.tq.


salah aku.aku yang mintak.jangan harap nak balik dah.bodoh kau.sayang kau.bodoh aku.aku aku aku.


nasik sudah menjadi bubur
fikir dulu sebelum menyesal.


aku xberfikir panjang dan aku menyesal.menyesal yang tidak akan membawa perubahan.


ex kau yang lebih baik dariku mesti kau juga berasa menyesal meninggalkannya untukku.

terima kasih buat kawan aku,yang menipu aku.terima kasih,terima kasih

Friday, August 21, 2009

krekkk kreekk *bunyi tingkap*

erk?!apakah itu?!
krekk.swhuuuuuuuu
omak.apatuuu.

*lari keluar*

mami mami,tadi anak dengar bunyi tingkap yang amat mencurigakan.bolehkah mami melihatnya?
hah?iakah?sebentar ya.mami panggil abah.

*dan abah pon pergi*


esh.tiada apa-apa pun yang abah menjumpai.cuma tingkap itu terbuka sahaja.bahaya nih *sambil tengok tempat kejadian*


haa tu lah abah,anak ketakutan ni.sebab itulah lari keluar.tingkap itu tidak pernah pula dibuka oleh anak.kan separuhnya ditutup dengan almari.tambahan pula ditutup dengan blinds.susahlah hendak dibuka.



* = saya sendiri
* = ibu saya ya
* = ayah saya pula ya
























pelek kan?


lepas ni saya nak simpan parang macam nbk jugak :|

Thursday, August 20, 2009

Tuesday, August 18, 2009

erk..?!

di pagi hening,ehh, petang yang cukop nyaman tambah pulak hujan.baru balik skolah pulak tuu.perghhh


zZZZZzzzzzzzzZZZZzzzzz
qrohh qrohh qrohh

"haih adik bangun cepat siap abang shauqi demam
cikgu callsuruh ambil balik.
jomjomjom"


maka bermulalah perjalanan saya ke Taiping.

neha,todia.kelam.acewah.konon risau la.eh.memang risao la en,dah tetiba kejot cemtu.
nak dijadikan cerita pulak,time tu exam,UJIAN SELARAS TIGA.
xpaham?AGIT SARALES NAIJU.hesh.tebalek pon xpaham?p cari kamus.go go
zrummmm zrummmm zrummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
oke muhong.bunyi keta cena?gunakan imaginasi.IMAGINASI.
dah?oke.haih.ondaway p taiping tu,berenti rumah tok mama sebentar.
shazni kena p berseri,shauqi kat taiping.so tinggal la shazni kat rumah tok mama.
suruh pakcik2 saya yang hensem tu hantarkan.

-=-=-=CERITA DIPENDEKKAN KERANA SAYA MALAS UNTUK MENAIP-=-=-


sampai sudah taiping.

keadaan saya ketika itu ------>> :O :O :O :O :OOOOOOOOO
keadaan sekolah itu ketika itu --->> dipenuhi dengan mask rider.oke lah topeng.

wuah.dandan jadi seqam.bukan jumpak katak.tapi taotao jalah kan.
bak kata aida "selsema babi atao nak sopan sikit swine flu.memang haram .........."
tahniah kepada aida kerana membuat satu post yang begitu mengharukan :")

maka,dengan itu,saya telah mengambil abang saya untuk pulang.
hai abang,bersiap sedialah anda untuk dikerjakan saya.


OKE AKU MENGAKU AKU YANG AKAN DIKERJAKAN OLEH ABANG AKU.

XMAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



berehat sebentar bersama kitkat.

Friday, August 14, 2009

si penulis gilatulis bertulis

oke sambung lagi dengan penulisan saya malam kemarin.
di mana saya berenti tah?oh.oke.masok tv ar? +__+"

situasi ; dalam kereta
dtingtingtingting*bunyi mesej masok*
"Ada Internet di rumah?
You're on tv! Watch
www.eduwebtv.com"
tudean.cikgu hantaq macam buat kormesial.hueh.neah.malu kot!
ish ish.

flash kembali
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
groom!
gromm!!!

aku : guruh.haihh.xleh p equin la harini. *charge hp* im just a little bit blablabla aik?ada org call.angkat la ngek.xkan taktao. ckgu suhaidi?erk!? mengapakah!? cikgu : aifa?kamu datang x equin harini?datang tak?lahh.kenapa xdatang?datang sekarang jugak?ermm,takde transport?saya suruh abang mat datang ambil.boleh?taknak?lahh.jadi?kamu nak datang macam mana?telefon ayah?agak-agak pukul brapa boleh datang?4?ermm.oke.cepat sikit.kita nak tangkap gambar ni. aku : ha?nak!nak!Nak!!!!!!!!!!!!!!! cikgu : ya,.call aida sekali suruh dia datang.xpe,naik kejap je harini. =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-


jadi.pergilah saya ke tempat equin tersebut.
asfafs ramai kot ada!.,hueh.dengan orang yang pegang slr,
pegang video cam,dengan buku.hueh.terus la p bla bla bla smua.
naik bella.si kuda ustad :D

nak tengok video?satsat.aw.malu la


ish.xpyh la.nk crita lagi.vdo last skali.wokey??


=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-


jadi saya yang teringat tentang kuda itu.terus pulang dan mendapatkan laptop.
bukak la website tu dan cari,cari cari dan cari.xjumpa.pon.


cari lagi!xjmpa lagi!last-last bukak kat berita.adapon.jmpa ada gambar kuda.
haih.tapi kami yg last2 =_="

gambar2 kat mana?nk tengok gambar saya yang rengeh tahap kera!nanak nanak!
aw!

tapi dia dekat last2.anda semua skip sajalah yeaa




















ish.,lama sgt kena tunggu.sbb vdo dia pnjang kot.
xpa lah.
p dekat
www.eduwebtv.com dan p ke berita.jumpa lah nnt 3ekor kuda:D