Saturday, January 31, 2009

My Top Friends

Assalamualaikum..
Hat neh sy nk boh pasai top fren sy dlm mespes
ada la kot cita sikit2 psai depa
heee
depa2 niyh smua yg baek2 dpn sy lah,tak sombong.aha
oke



aha.ini aida amalina.kawan baek.lama dah kot kwn.yeahh sy syg dia mcm adik (cewah) sy sendri.yayaya.dia sama umoq.saja nk ckp bg sy npk tua seket.ngeh2

okeh ini yg ke-2



org ckp dia neh kembar aku.say what?haha.kata2 org muka sama.8november kami jmp tgk hsm3 :DD.jumpa depan2 xsama pon.kankan? XD




haayg neh cheknot.hee.rapat.dlu bahiyah lani bbd.lari sbb rindu sgt kt sy.hueh.haha dakdak.


hat niyh org xbetui.hhaha.dakdak.dia org gila.dr tjg rmbutan.dakdakdak.tipu ja.nama apa tah?lupa.oh ya,nawfal si pencuri kinder bueno.hueh.tapa.haha xP




hat niyh apek,jmp ym,msj,bukan men sakan.jmp betui2 dia jd pendiam.esh esh.hempok hammer kot.haha.dia niyh alim.tu yg diam tu.aha :P



hat ni plk si mamat skema.ahahha.dakdak.dia suka ponteng skolah.aha.dakdakdak lg,dia hbeh kolah dah pon.dok amek lesen keta.dok syiok.aha.org gelar dia tokwan :O hee


okeh next !


ini kembar abang sy.percaya atau tidak sy pernah tersilap tgur dia.sy pggei dia abg,skali toleh.NEAHHHH ! pakcik azizi si penyanyi
hahha :DD




hat comeiyh neh cipa,atau amar gelar si syifa fumfa.ahahaha.comei kan dia.heee
geram tgk XD




ini afaf !dia senior sy ! comei ja dia.dia PENDIAM.haha.sy pggei dia apap,apom balik.haha.dakdak




dia neh si wafi.dlm ym bkn men,jmp kt skolah bt xknai.esh.geram sgguh.tmpaq pala kot.




nie hariz.lama xchat noh?dia neh ayat tetap dia "aku xhensem."ceh.tmpaq kot.pdhal hensem comei bek bagoih pndai.apa lg?haha.ni la mr hariz kita.senior sy bebb,jgn men2 ngn dia,ajaq kawad !haha




ini widad.hee.kawan baek kpd si afaf :)
tp ton neh dia pndah.hueh :( hrp anda gmbira d sna yahh.dia dgn afaf mmg melekat sllu,ada gam kot.sy pon tatau.dia comeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :DDDD




yeah ! ini si affan obey.direct obey.smua obey.smpai beg skolah dia pon obey.hritu jmp dia botol ayaq dia pon obey.sy tdk dpt mnhan diri drpd ketawa guling2 smpai msuk wad.haha. len kali mai jerit dpn rmh aku lagi noo :P




ini dato.dato amar.tatau awat dato.nk jd tua kot.haha.dakdak.dia neh senior sy jgk,GEMOK sgt.takot sy tgk.hueh :P
gmbar dia xbg tgk muka la wei,dah xbg tu xbg la.haha




p/s : ini kawan2 sy yg saya rapat.depa mmg best dan best lah !haha
tq sbb bca (:

Friday, January 30, 2009

sebarang masalah?

hai.jika ada sebarang masalah sila luahkan di cbox sy.harap maklum.

kerjasama menulis nama betul adalah amat dihargai.terima kasih.
sila tggalkan sebarang komen atau ketidakpuasan hati anda di situ.


sekian.

Tuesday, January 27, 2009

best dan syiok dan meluat

oh hai?
harini aku bgun pkui aaaaaaa
pkui brapa a?xigt
nvm,aku on
pastu aida,cipa,ilah,nawfal ada ka dak tatau? :D
depa rncg nk p badminton
aku awai2 juai mahai la,malas nk p mcm2 ar
pastu last2 aku surrender
p jgk !
aha.smpai tang sana aku xbwk duit,lupa.abah nk bg aku buleh kata xpyh.bengapsusu betui (ayat nawfal)
smpai sana kami tukaq pakaian,p men badminton,naseb la ada kwn abah,abah ckp kna tempah court dlu,bru leh men. xpalah,ckp tq kt uncle ariff.haha

ni gmbaq2 (aku amek dr cipak ja,usb aku kt aida)











errrr,nk byk lg tgk kt www.t-shirtbiru.blogspot.com ngn www.aidaamalina.blogspot.com
aku malaih nk tuleh.lenguh tgn.errr,bye


p/s: dompet aku hilangggggg ! :((((((((((

Monday, January 26, 2009

happy birthday abg azizi :D

oh hai
1st skali nk ucap happy birthday kt abg sy sorang nehh
azizi casa eh dakdak azizi afiq :D
16thn dah



saja boh gmbaq emma sbb dia minat emma
haha
p/s:bila nk blnja makan?

haha
dakdakdak
happy besdey nohh
hadiah tggu sat
aha

weh petang neh kt axn ada cj7 ar?
hari ni hari apa tah?
errr
oke bye

Sunday, January 25, 2009

oh yeah!

oh hai
hepi besdei kpd si pakcik amar abdillah
sudah tua ya beliau
ahahahha,happy besdei pakcik :)
aku xdak kja
oh lupa
slmt hari raya
aaaa
hari raya cina
bye

p/s:aku lapaq topap

lani aku dok chat ngn pakcik zarip,aida amalina ngn si kembar aida dalila.
yeahhh

Tuesday, January 20, 2009

merentas ladang

17.1.2009
tarikh ni...ugh..byk igtkan aku pada kaki aku...haha,kaki aku cramp lah wehh,na tau cita dia?baca selanjutnya [ceiwahh]

pagi tu aku bgun,dengan xbsmgtnya aku mnd tukar baju dan prepare untuk p merentas desa...kat tasik darulaman,oh yeahhh !SEMANGAT gila.breakfast dan dipendekkan cerita,dlm sekelip mata aku ada di tasek [sbb dah dipendekkan].smpai di sana aku sembang2,jmp kawan2.then ada mnri poco2 ditarikan oleh pgwas2.haha,comei ja,lawak ja.pastu chicken dance tu plg comei
aku xmenari pon
seganlah weh
ahaha.pastu kami na start merentas desa,aku dok row nombor 2,blkg najwa sebelah sapa xigt.pastu depa start,aku mula2 lari,pastu jmpa afaf,aku xlrt dah,afaf smgt gila ;),then smpai kt rumah (hat kat atas tuu)
kaki aku cramp
sakit gila weyhhh,mcm nak riyau ja,tp aku xriyau la.malulah weh.aha
pastu aku tpksa jalan slow2.joh lg nk smpai pon.kaki dah cramp,myesal aku xwarm up betui2 td :|
pastu time aku dok jln sorang2,smpai kt pusat sukan,meh aku dgaq org myanyi,aku igt org gila mna,meh2 aida ngn fathiah,yalaa.org dok lari depa myanyi,mau aku xigt org gila.hahaha,maaf kwn2ku syg :)
aku jln ngn depa,depa dok myanyi lgu negaraku lah,tgkp gmbr,mcm2lahh.aku diam ja.xlrt.sakit kaki.aha.
pastu nak smpai kt tasik dah,jmp dgn ckgu suhaidi,ckgu smgt gila :D
lari dr arah belakang pon cikgu tunjuk kat kami.hahaha
tergelak aku,aku tergelak.
pastu dah smpai tasik,aku ngn cheknot p beli ice blended.aha,jumpa wafi dan kwn2.dan juga sorang tuh yg xpnh jmp pon.jumpa jgk kita akhirnya.ngeahahhahahahahaha :P

pastu kami minum air,minum3.then ada lah seorang dato niyh pggil sy,dengan sorang photographer hebat,nk ckp apa tatau.mla2 xmau p,segan aish.pastu last2 p jgk slps diugut oleh mereka.(dakdak)haha
kami smbg best,best best best.adui.sikit2 dah la noh?
aha,thanks photographer n dato :)
aku jmp sapa tatau,jmp sapa tatauu,jmp ramram,ampa xknai kot.segelintir ja kenai,nama sbnar dirahsiakan.hahaaha
xdan nk smbg pon,huu,sorry ramram :(

pastu aku n aida jd MDKP
BEST gila.hahaha,ckgu suruh.kutip la jgk,tp hat npk betui kami kutip,yg xbrapa npk yg halus2 kami biaq.haha,gila trok.maaf cikgu.
then aku balik.pastu tdo.then keesokan paginya aku nak jalan xbuleh.
kaki cramp trok dan kini beransur pulih.
khamis ni smj ada merentas desa
ngeahahahahahahahha (gelak jahat)
APEK *** ***
haha
ok bye

Thursday, January 15, 2009

Today dan Hari Ini

"weh hg bwk dak usb port yg aku suruh hg bwk aritu?aku nk pinjam hg pya usb sat,usb aku hilang.."kata seorang gadis yang bernama Aida Amalina
"aku xbwk pon...ada kt rumah,xpa ptg ni kita p taman aku bg kat hg"
"oh,ok set,pkui 5"
Makan ehh maka pada petang itu sy bersiap2 dan segera ke taman,bwk duit rm5 sbb dengaq bunyi ais krim mat kool mat kool mat kool kawanku,mari kita ikot mat kool,main2 selalu,syioknya syoknya ada mat kool
ahaha,bila kluar tu,nk kjaq xdan dah,dia sudah berlari ke arah yg lebeh baikdan mguntungkan kot?
aha
sampai taman,tgk mencari2 Aida smbil mengenyitkan mataku (xpakai spek time tu)
hoho,dan setelah pasti bhwa aida tidak ada di taman,sy segera menuju ke rumah aida.

Aida!Aida!Assalamualaikumm
dan tiba2 seorang kanak2 suci keluar,Alif,hanya dia yg bjya meragut hatiku.hahhaha dak lah weyh,tu adik aida tuuu,5thn baru.haihh
haha
dia pggei kakak dia yg BUSUK (bak kata apek) jeng3,aida keluar dr balkoni tgkp bilik mak dia jerit weyh makcik.haha.dia xmndi lagi,dok pkai baju kolah
apalah hg nehhh,aha
then kami p tman,tgkp2 gmbar,suma gila2,sy jd gila,dia jd gila
gmbar2 yg kami tgkp ada kt bwh neh
eh eh
sblom tlupa,neh gmbar2 yg kami tgkp kt skolah dgn cheknot
yeahhh,p lthan rmh sukan,penat aish lari,tp tgk gg lari
woahhhh ! steady ja
haihh
haha


















kami tinggi :P







kami dan afaf :)


tba2 ada sorang kanak2 (kanak2 la sgt)haha,form 1 mai tya afaf,knal aifaa x?then afaf tnjuk mna 1 aifaa bdk tu angkat tgn ckp aifaa
igtkan sapa,rp2nya adik angkat :P,maaf adik,time tu xpkai spek


okeh tamat dah gmbar2 di sekolah
sekarang gmbar kt taman pulak (sambung cerita)
haha :D


khusyuk :P







aida :)



dan sedang asyik,asyik dan sedang,tiba2 adik aida si alif itu dtg dan mntak duit,nk beli ais krim kt ustaz kot?
ntah laa,xdan nk dgaq
huu
so kami 2 mmbuat keputusan untuk pergi bersama2.saya pon nk ikotlah sbb duit nk beli es krem ada lg !haha
jalan punya jalan,jalan dan jalan,(mcm joh 100batu)
nk smpai kt aaaaaa,apa a tu?
errrrr,jmbatan kot?ntah
tatau
smpai tang situ,tba2 dgaq ais krim paddle pop mai
sy dgn semangatnya mnjrit pakcik !!! (sambil ayun2 tangan) :P
haha,akhirnya pakcik itu bhnti,xjd p beli kt ustaz
maaf ustaz
beli ais krim cornetto black forest,aida beli cornetto apa tatau?lupa dah
haihhh
dan kami makan di taman
smbil tgkp gmbaq :P (yaya,maseh smpat bposing)
aha



aida dan cornetto :D


mkn ais-krim sdap sgt smpai tudung xjadi :P

saja syok ngn ais krim :D



oh yeah ice cream !


byk lg gmbar2,tp usb aida pnjam,so xleh nk boh lg
aha,nnt dah boh sy edit len !
xD
oke
byebye

Saturday, January 10, 2009

Nama Samaran

Assalamualaikum...
hri ni topik aku psal nama samaran
terlalu byk nama samaran yg aku dpt
ada yg plik,ada yg comei,baik,jahat dan sebagainya
hahaha
aku igt lg dlu time tadika kot xclap?
org dok buli aku psai aku gemok T.T
bkn buli apa2 la
dok ejek2,ckp aku ni gemok
woi ! aku igt lg neahhh
tak trauma pon,hat trauma tang mak aku buang botol susu aku ja
bhahahahahha
okeh berbalik pada topik kita
pd aku ni ok what ada nama samaran ? :)
aku lebeh suka org pggil aku dgn nama samaran dr nama betui
sebabnya? aku pon xtau
skrg ni org dok pggei aku aifaa,epa,sopiah[aha],sha,effa,epu,katak,epoon,epun epun dan epuuuun !
nseb epal dak.haihhh
oh ya dan 1 lagi,BUSUK. sapa pggei tatau :D
hahha,tp2 kali chat ngn dia mst kata BUSUK
komen mespes pon BUSUK
semua dgn BUSUK
sbbnya?hat niyh sy tau
sbb dlu time cuti kolah sy chat sama si dia neh sy xmndi smpai pkui 2.
hahahahha
tp disebabkan dia nih seorang kawan dan senior yg baek
sy xkesah,mmg betui pon busuk
hahaha
**kpd si pemanggil nama samaran niyh,jgn marah ;) comei pa nama tu :D
ada jgk yg menggelar aku niyh sebagai setan bertopengkan manusia
why??apa sebab??kenapa??
aku pon taktau
dia ja bek,dia yg plg bek,dia KAWAN dgn smua org,aku niyh setan xpyh kawan la
huh
geram la plk bila igt balek
tapa2,biarkan,mulut dia,mulut org xleh nk kawal.aku tau aku ada dosa jgk kt dia,so aku mintak maaf.
okeh lah,sy sbgai aifaa,epa,sopiah,sha,eff,epu,katak,epoon,epun atau yang lebeh dikenali sbgai Wan 'Aifaa Shafia ingin mgundurkan diri.nak makan pulak.lapaq
Assalamualaikum.

Friday, January 09, 2009

twilight :D

assalamualaikum...
hrni nk cita,gila best !muahahahahahhaha >:)
sy dah tgk twilight
yaya,sudah ! :DDD
yaaaa,sy sudah menontonnyaaa
di mna? kt aneka,yeahhh,ada dah wayang dia
aha
awal pg tu igt nk p ngn auntie,dia nk tgk bedtime stories,
then check dkt tenet,xdak pon kt aneka,jeng3,ada TWILIGHT !
OMGOMGOMGOMGOMGOMGOMG
sy amat2 teruja,teruja skali sy !
haha,so cepat2 on ym dan tgk kembar,aida dalila on.
kami bincang2 dan sy tros memujuk mummy utk mghntar sy ke jitra mall
haha,kami rncg nk tgk pkui 4.30,sbb pkui 2.30 org bru hbeh mayang jumaat,so nnt mst nk kuar agak sesak.ngeahaha

so dgn prasaan excited trokkk,
sy xsbaq nk tggu pkui 4..
then dah smpai pkui 4 sy tukaq baju then btlak ke aneka
muahahaa
oh edward,tggu lah sy,sy datang !yeahh
msk dan beli tket dan beli popcorn dan tggu kwn aida farwiza dtg
tggu dan tggu dan tggu
akhirnya kami amek kptsan utk bjmp dgn depa [mcm tggu lama sgt]
haha,then lps bagi kt aida tiket tu,kami msk dlu.
yeahhhhhh
oh edward ! awat hg hensem sgt?
blah la bella,edward milik aku la.
haha.omg,twilight serious best weyhhh
aku nk tgk lg skali
jom jom :D
aha
hbeh cita tu pd pkul 6.30
dan kami p beli brg2 sket dan p topup
hueh,serious sy nk tgk lg cita tu
nk tgk lg
nk tgk lg
nk tgk lg !!!!
wuarghh
nk tgkkkkkkk !
ngeaahahhaahaha



Edward syg !hahahaha ;p

hat niyh romantik gela..jeles sat



weyh bella,edward milik aku la...yg ni pon sy suka ! suka gila gila gila ! <33

hat neyh my fav. part of the movie. gela best !



haha,dan tamatlah aktiviti pd harini,
edward,bla nk kawen?hahaha ;p
thanks for reading !

Wednesday, January 07, 2009

:(

Hai.
harini aku sakit tekak :(
berguni2 dah aku makan ubat,tp still sakit.
ughh.ubat xbksan,p klinik amek ubat pon still sakit.haiyo.
lama dah xjd mcm ni.aku klu sakit mmg pyah nk sembuh :(
waaaaa !
aku p kolah td,dah la lupa bwk air,pastu dhga gila
ngeh,balik lg btmbh sakit tekak :((
td kt kolah fathiah dpt msk klas bestari! yayyy ! best gla !
uyeahhh !
haha.oh ya,slain aku sakit tekak,aku batuk2.tanda2 nk demam kot?
klu bersin mak aihhhh! sakit gila !
adeh
sapa2 blh tlg ajar edit page dak?
tq kpd ABANG azizi,tlg sy arituh
aha xD
xdak apa nk cita,mcm blog2 yg lepas
nama sj gilatulis,tp bkn ada papa yg nkn dtulis.huh
setuju x?
tp hrni sedeh gila,waaaaa
tpksa out,sakit tekak,nk makan sbb lapaq.huu
byebyeeee!
tq sbb baca :)

Tuesday, January 06, 2009

hai ! :)

helo helo?
hai !
aha
agak excited nk tls blog lps lama xbrapa buleh nk msk kt blog nih
haihh
jd pa tatau
okeh,nk cita psal hari skolah
nk tau ka dak sukahati ampa la..
hmm

ari 1st start skolah,
fathihah xdak,dah pndah p indera putra ikot ayah dia
waaaaaa ! fathihah ! serious aku rasa belain hg xdak ! :(
nseb aida pndah
kotidak aku jd pendiam *dengar tu amar,sy pendiam
aha
hari 1st neh sy dpt jd ajk klas..huh
wtfrog?
bdk pemalas neh blh jd ajk?
adui
sapa yg undi tatau?
haihh,tp xpa,tq lahh.wlupon kna bt kja byk gila
hahahah
duduk kt tepi pintu,dekat dgn suis
so my new tugas lah pd thn neh
jd pemetik suis kipas or lampu
bhaha
ckgu2 kbyakan sama dgn thn lps,haiyo,kna lebehkan perhatian lg
ckgu2 pon dah tau mcm mna sy bljaq
adeh adeh
then dlm pkul 1 lebeh,
nmpak adik2 form 1 dok kt dewan
wahhhh,haha ! sy suda ada junior ! yeahhh !
comei ! tp xdan nk usha sgt
aha
thn neh jgk ada klas muzik,utk klas bestari sama budiman
blik lewat stiap mggu sbb ada latihan
aha,agak best bg sy sbb dah tau basic2 muzik nehh,
tp apa2pon nk bg pulon jgk!
yeahhhh !
aida amek seni,dia xmau amek muzik :(
cheknot dok klas bijak :(
lg xbest,tiap2 hari dia nangis
time rehat,bila2 ja ada ngn kami
huaaaaa
awat dok buli kwn kami neh ha?
nk kena ketuk kpla ka?

mmg xdak idea,tp sbb dah gilatulis,sori kpd smua yg boring dgn kandungan blog ini..
aha,thanks for reading ! ily lah ! :)

Saturday, January 03, 2009

errr...sekolah?

Sekolah..
mungkin byk diantara kita bla dgar pktaan nih
rasa cam lembek lutut..(haha,ada ka?)
esok dah nk skolah !
arghhhhh ! TIDAKKKKK ! waaaaaaa !
xmau p ! xmau p !
pang kena luku
igt darjah 1 ka?
haha
okeh,cita psai skolah,kita nih klu nk start awai tahun,nk start sekolah,mst ramai yg beli belah brg2..
baju ka,kasut ka,beg ka..dan yg plg penting,buku-buku
aha XD
Ya Allah Ya Tuhanku,bglah taun nih lg bagos dr thn lepas.Amin

mintak2 aku jd budak pandai ton nih!
aha !
aku nk kena serious thn nih,
taon lps cam men2 ja
budak skema
**power spek nek smpai 200... T.T

oh yaaa,
Happy New Year dan Welcome Back To School !

Friday, January 02, 2009

hoi hoi

hai?
1st time buat blog
kepada ilah,aida,amar,gg,tlg ajar sy edit blog nih :D
klu anda mau lah :)
cipa,nih kami ada dah blog
okeh tq kpd suma yg mmbaca
sy xgila tp kurang siuman
byebye :)