Monday, February 23, 2009

nk baca baca la :D

kemarin (ahad) bday mak aku kot.tapi xcelebrate aritu.celebrate sabtu.xbeli kek pon.abah xdak.xkan nk ajak mak aku sndri p beli kek besdei dia kot.haha.pastu dah xdak kek..
aku dok rncg2 ngn aida,ilah.dlm ym la.tp depa xla mai tolong.bncg2 ja bg pendapat apa yg ptut aku bt.hmmm
so aku decided nk bt cupcakes :D
bahan2 dia smua aku guna yg basic ja.serious aku ckp,bahan xckp.tp sbb nk bg surprise,aku bt sikit jalah.

tepung,gula,telur,baking powder,esen vanilla (HAHA)
aku igt nk bt icing dia,tp icing sugar pon ada sikit ja.aku tmbh dia aku blend gula bg jd halus.AHAHAHAHHAHAHAHAHAHA
kesah apa aku.bt ja.kesian sapa dpt aku jd bini dia nnt.haha

so bermula lah !
kacau2,pecah telur kacau lg.kacau3
kacau..
kacau...
kacau....
kacau lagi...
dan kacau lagi....

boh gula.bla3
siapp !
haha.dak lg weh.masak dak g.siap apa.pastu aku letak dlm papercup.mula2 igt nk boh dlm muffin pya paper cup tu.pggei apa tatau?tp hbeh.xdak.so aku guna ja yg kecik.lgpun sikit ja.hoho

time aku tgh boh tu.mak aku blik dr kerja. :O
esh.aku agak cuak kot.stg xjadi la surprise.dgn keadaan dapur yg tunggang langgang,aku klam kbut bwk kluaq bekas2 yg aku guna bt tepung td kluaq.letak kt sink luaq.agaga
pastu mak aku blik.dia terkejut la kot.tba2 aku nk masak.sllunya malaih bukan men.haaha

====================================================================
mummy : aik?awat yg tiba2 nk masak ni?
saja...tringin (dikatogerikan sbgai tipu sunat dak?)
hmm..stg kemaih blik.dok jarang2 nk masak tba2 nk masak..kdgsnkjhmwegxknebmhnrvwmes[mak saya hot slps mlihat keadaan dapur yg mcm kena bom]
saya : ...........
====================================================================

tgk tu,aku siap kena marah lg.haha.xpa xpa.sabaq ja.lgpun ni utk dia :D

then dah siap boh dlm papercup,aku boh dlm oven.bla3
tggu
tggu
tggu
tggu
tggu
dan tggu

TING!
siap.hat tgkt bawah dia,cupcake dia kt bhgian bwh dia tu mcm hitam skit.besala org xreti masak.haha
atas oke.yeyyeey

then aku nk boh icing,gula yg aku blend td,icing skit,butter.
pastu dah siap aku amek pewarna wana merah,nk bt icing.
dann.,,,,
wallla !
take a look ;p















saya suka hat ni XD


iloveyoumummy


aha.pastu ptg tu aku p tgk ipin dan ipin.lawak gila2
serious lawak !
aku smpai xlrt nk gelak.even klas ckg harisson pon xlwk mcm ni.hahah

aku beli cd photoshop cs3,nk hbaq.tp xleh install.geram aih.,esh
nseb bek ada sorang kwn saya neh dia bek nk bg saya pinjammmmmmm
tudia,tgk tu,bek gila.haha

weh apek?
hg nk ka?
sori noh.aku bwk p kolah td tp xjmp hg.maafmaafmaaf
dah hbeh dah pon :(
nnt aku bt len.HAHAHHA
(padahai bukan sdp)

oke byeeee


haha

16 comments:

apekNUQMAN said...

haha
lpas tu.mak hg kata apa?
comei cupcake hg
wat mka mcm2
haha

spa dia kawn hg yg bek tu?

haha
xpa la
nk wt cmna
hntam ja
lpas mkan bRu komen

aidafada said...

heeeee.comei
mcm tuan hat buat tuuuu.
len kali bg kembaq rsa sama taooo :D

sashakins ick said...

ehhh yg muka :* tu comel~

aifaa said...

apek - haha.mak aku terharu :P
ceceeeee,bt xtau.tmpaq kot.haha

aida - tq tq.nnt bday kita kita bt sama :P

sasha - haha.icing gula xhancoq XP

sheera said...

haha syok gla men tepung, muka2 depa pon comei3

angkasa said...

waah pdai norh uat cupcake
srius trign nk rsa
blajaq dpd sapa ne/
alaa jeles
tp cute lol sumanya
:))

nur sajidah said...

cute mcm tuan y buat larh!
:D

Myraa S said...

elele. comeiii.
pndai ampa bt.
ajaq kami sama. :)

wafa said...

waaaaa
pandainya
hehe
sumell gilaks
kak.wf pena tgk masa raya rituu
lawa gakk
ajak bule ???
wat cena??
huhu

Afaf (: said...

comeii gila.
syoknya kalo ada anak mcam aifaa ni.
cewwah,hahaa.

-ChekNOT said...

wahwahwahwahwahwah!!
hebat
hebat sememangnya hebat!

yeah
aku dan rasa
lala
tq ePA

-ChekNOT said...

wahwahwahwahwahwah!!
hebat
hebat sememangnya hebat!

yeah
aku dan rasa
lala
tq ePA

-ChekNOT said...

wahwahwahwahwahwah!!
hebat
hebat sememangnya hebat!

yeah
aku dan rasa
lala
tq ePA

aifaa said...

hahaha.tq atas smua komen.hat yg nk blajaq tu mai jmp saya.cewah :P :P
hampeh trok

dikDAD said...

COMEI GILA ! :DDDDDDD

Massy says said...

wah.i want some~