Tuesday, March 31, 2009

take some notes

aku dah xtahan
apa salah aku xtau?aku bt apa kt hmpa?
awatawat?pulun laa.salah aku ka?ada kau kenai hampa suma neh?pedia.awat yg xpuas hati sgt kt aku?ada aku kacau hmpa ka?klu ada mai habaq.jgn dok senyap
gila aku dah penat ngn benda2 nih smua.igt aku xtau ka?
stiap kali aku lalu sblh kelas hmpa2 nih dok jerit dok kata aku prasan segak,kontrol ayu,kontrol jalan.oh ya aku tau dari ton lps lagi.hat dok xkenai aku,yg aku langsung xtau nama dia tu!buleh p hbaq kt org kata aku ni jeneh org mcm tu.apadia ni.nama hg apa tah?kenai pon dak kot!MAU amek tau.dok syok hbaq kt bdk laki kata aku neh mcm tu?dah tu puas hati ?hebat sgt la dpt ngumpat aku?byk sgt dah la pahala hmpa nk bg kt aku tu?buleh jamin msuk Syurga?

plek ka cara aku jalan?aku kontrol ayu?aku kontrol cun?aku kwn ngn kwn2 aku sbb nk tumpang glamor?weh!tolong la.aku kwn ngn depa ikhlas oke.mcm la aku xkwn ngn org len.semua aku kawan.tp klu hmpa nih dah bt prgai mcm nih mcm mna aku nk baik ngn hmpa?klu aku dah mmg kontrol cun pon awatnya?aku jln bt besa ja hmpa p kata kontrol.mna biawak pon

xheran!lapaq aku dok maqah2 nih
lapaqlapaqlapaqqqqqqq~!!!

Sunday, March 29, 2009

kak firh!wajib baca nihh

http://www.youtube.com/watch?v=ouyLJ4jRrmg&feature=channel

kami dpt joe!haha
jangan jeles :P

awat p private blog?pakcik nbk pon.haihhh
baling bom kot

Akhirnya :D

dapat jugak main Bella's Lullaby.heheh
walaupun mgambil masa yg pnjg dan kalah kepada sasha yang begitu cepat dpt main O_O
haha sy nak ucapkan terima kasih jgk pada dia sbb tlh naikkan smgat sy !dia tu sasha la.yeha
maaf,org tertentu sahaja yg dpt mndengar.booo
:P
ohh,bayangkan edward yg sedang main piano dan bella disebelahnya.sy sedang memainkan lagu yg sama sperti edward didalam twilight.oh edward.kalaulah sy edward ketika itu sudah pastu sy akan tolak bella agar jatuh dr kerusi piano dan menukar nama lagu kepada Aifaa's Lullaby
HAHAHAHAHAHAHAHA
dakdakk!saja ja.lalala :P :P
kiss the rain dan love story by taylor swift,here i come!


P/s:klu nak piano sheet dia habaq la,wlaupun hmpa buleh dpt dri internet.sj nk buat baik :P

Thursday, March 26, 2009

heee

meluat aku baca blog aku sendiri :DD

Saturday, March 21, 2009

gemuk

gemuk.bila jadi gemuk org pakat buli.bila jadi gemuk orang pakat ejek.bila jadi gemuk sebahagian kita disisihkan.awat jadi mcm tu?padahal masa kecik dulu sapa gemuk dia la comei.masa baby,smua nak baby jd gemok,baru comei depa kata.tp awat bila dah besar gemuk org xpuji mcm tu dah?awat bila besar semua pakat nk jd kurus?bkn smua la.tp kebanyakan.model2.org tercantik,terlawa,smuanya kurus.mcm model2.smua kena kurus.semua yang gemuk teringin nk jadi kurus.aku pon nak jadi kurus.kenapa semua nak jadi kurus bila gemuk?kenapa yang gemuk kena buli?mcm cerita buli afdlin shauki.yg gemok kena buli.mcm cerita kak ain maisarah aku mahu saiz s.yg gemuk kena ejek.semua nak jadi kurus.aku pon nak.tp aku suka makan.nk buat mcm mna wei =.="


awat baby ni gemuk semua orang suka?aku pon suka dia.




ditulis selepas menimbang berat badan naik,
copa

Tuesday, March 17, 2009

ismail :P

sori lama xupdate.klu update pon bkn hmpa nk baca ean?
haha.oke harini aku hepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
betapa pnjgnya hepi yg sy taip xkan terbanding dgn prasaan hepi sy nih.
mula2 nk kluaq.pastu sat jadi.then xjd.pastu oke blik.then xjd.pastu last2 oke.wowo
kat equin aku pulun laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.mula2 ajak tasnim,dia kata xleh,kena tya ayah dia dlu.dlm hati aku pya la dok doaaaaaaaa.mnx2 buleh.pastu suraya plk.dia kata mmg xleh.mak dia xbg.haih.mcm xdak gaya buleh p dah ni.adoi.aku ajak fathiah,dia ada kem,ajak fathihah.dia xleh.kuar dah marin.ilah,ikot sppu.cipa,blik kmpg.adoiii.ish.
dan2 buleh kluaq smua pakat xleh.heho

then dipendekkan cerita,aku buleh p dgn tasnim tumpang aku.yeyey syok.haha
kami smpai2 lepak2 kt newtown,pastu minum.ayaq aku xhabeh pon.xpa la.org belanja :P
minum3,mai pon.haha.pastu dia makan.ishh.stiap kali kita jmpak mest makan noh? :PP
oke dak xpa.haha

pastu p men boling.ceit.aku RETI men.baling2 msuk longkang.geram aeh.puteh la yg plg hebat.
tasnim lg la,dok xreti2 padahai markah beratus.,ishh.sepak kot.pastu Ismail,dia nomot 3 hebat.haha
saya?mesti la no last.appada
kita pakai bju sama noh Ismail?saja pulun nk hbaq.lalala

then p men kat game tu.nama apa tatauuu.hat kreta tu.haha.arem.aku xreti jgk.serba xbuleh ja aku ni.adoi.geram.pastu lawan3,aku xmau men dah.konon!lps tu lawan blik.lawan3.tme dok tgh lawan tu.aku dpt rasa phone aku vibrate.xpa.men dlu.wat bodo.stg hbeh lawan bru tgk.hua3.
sori tasnim !aku men tipu.skali skala,xpa kan?hg bek kan? ;)

pastu dah hbeh men tgk henset,rupa2nya Pn Amani aka Mummy telefon.haha
so aku call blik,kluaq dr tmpat tu sat baru aku prasan,hujan lebat bebb.
"mummy dah tggu kt bawah dah ni"
so sypon terpaksa turunnnn.tamat.bye



TQ MUMMY,TQ ISMAIL,TQ PUTEH,TQ TASNIM
DAN KEPADA HMPA YG BACA,TQ JGK.HEE :D

Saturday, March 14, 2009

syukurilah

oke saya baru tgk crita 'Slumdog Millionaire'.sblum ni dah tgk tp cd tersekat dan arghh !terpaksa ditunda dan beli cd baru.bru beli td.yaya cetak pya.jgn tgkp saya.haha
for me crita ni mmg best,berkaitan dgn agama yg khanuti penduduk2 India (Mumbay) iaitu Islam dan agama Tuhan merekaiaitu 'Rama' .betoi dak tatau?tp juga terselit perkara2 yg tdk menyenangkan bagi umat Islam iaitu mereka bt perkara yg TIDAK PATUT dibuat dlm Islam.contoh;-merogol,menipu,membunuh,mencuri, adalalah seperti perkara yg biasa bg mereka.Yang menariknya,pelakon2 crita ni,budak2 tu depa amek yg betoi2 budak2 terbiar di India.Hebat kan?tidur di jalanan,org India Muslim dibunuh dan diseksa,kanak2 dijadikan pengemis,perempuan dijual dan kanak2 perempuan dibuat penari.Crita ni mmg berdasarkan dari kehidupan sebenar di India.Tapi yg aku xpuas hati sgt ni,pasai Who Wants To Be A Millionaire tu,dah betoi dia cakap dia tipu,guna benda2 yg atau lebih sng 'cheating'.ayam aeh.rancangan tu utk kumul wang smpai brapa juta bla dah betoi depa kata tipu pulak.ish ish geram geram.oke lah saya rasa kamu smua patut tgk crita tu dan bersyukur lah ! kerana kita dilahirkan di negara yg serba aman dan indah.Tadak di antara kamu ni kena jual badan dan mengemis kan?smga keamanan ini berkekalan.Amin

Friday, March 13, 2009

tag lagi.heee syok




Instruction

1- Make a list of what you want on your birthday
2- The list should be 10 numbers
3-Give it to 10 friend of yours.

my birthday - March 3rd
lepaih dah aeh.hee
haha xpa xpa,buat jugak la noh?


1.masuk Syurga yang Maha Indah.Aminn
2.nak jadi pandaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !klu pandai smua dapat.heee
3.buleh kluaq sllu ngn kwn2.aha
4.dapat duit yg xkan pernah hbeh.beli mcm2.wowo
5.dslr.ceiwah.saja pulun nk jgk :P
6.baju lawa2 XD
7.jumpa Edward Cullen a.k.a Robert Pattison sygggggggggg ! haha.klu buleh nak erkkk jksgbvcenkmxr *cannot be displayed.maaf
8.mintak maaf dgn smua org.saya banyak dosa :(
9.jadi anak,kawan,pelajar dan manusia yg baik.cewah,haha
10.nak makan choco cheese cake dr secret recipe,cheezy wedges dr kfc,cheese burger dr McD,spaggeti yg ada cheese,lasagne yg ada cheese atas dia.wowo.pendek kata,smua yg ber-cheese !haha.kembang tekak kot stg.

orang yg bakal ditagreg
1.aida amalina,
2.cipa
3.ilah
4.sasha.
5.apek
6,amar
7,kak sheera !
8.kak eyqa
9.PAKCIK nbk
10.kak wafa.

BERANIKAH ANDA ?

Thursday, March 12, 2009

tengs kiues

oke aku nk ikot blog cheknot !

thanks mummy !
thanks abah !
affan
cheknot ! XD
abdin
fahim
aida amalina :D
wafi

haha
sikit ja.saja nk berterima kasih kt depa !
dan jga kpd mereka yg wish !
kak wafa,ad,amar,nawfal,afaf,kak sheera,kak eyqa,widad dan smua yg wish
syg hmpa lah ! :DD

Saturday, March 07, 2009

aku tau blog aku boring

awat baca lg?haha
nk crita psai besdei.xdak pa.saja pulun.huu



japanese soba





xdak kek pon.







==============================================================================
aku suka buku ain maisarah.best lawak.


aku mahu buli.aku mahu ke new york 1.aku mahu ke new york 2.aku mahu saiz s.aku mahu teman tapi mesra.aku mahu popular.kebanyakan buku2 dia bermla dgn 'aku mahu'.
buku len pon aku baca.dear yayah,[1,2,3,4]kembar terpilih,mr.midnight,dan yg plg byk komik.huehhehhhehehehhe

1.Ben
fatal chaos[1,2,3,4]
le.gardenie - xckup 1koleksi sbb ada kawan pinjam pastu dia bg hilang.yey !
innocent,the fishes,naive.

colors-kaoru
selaut mambu coklat
juice - juice

doremon,detektif conan,shinchan.





MOTIF = MENUNJUK GILA
SILA PANGKAH SAYA.TERIMA KASIH

Friday, March 06, 2009

aku xlarat nk gelak

tengok ni
http://sashakins.blogspot.com/2009/03/i-love-fred_05.html
haha sasha

teringin

hehe saja ja boh title ni.nk hbaq benda yg sy teringin gla
okeh
yg plg sy teringin :-
jumpa blik spek.
buleh PEGANG dslr,pegang ja,camera tu xmau.haha
dpt henset plg canggih dlm dunia dan henset tu hya dimiliki oleh diriku.cewah
jadi kawan,org,kakak serta anak yg baik.walaupun sering membuli adik2.wowo maaf adik dan abang (:
nk mintak maaf kt smua org !
psss : sy dpt tau mengumpat walaupun kita bersolat taubat xmau mgumpat dah,tp dosa tu xkan diampun Allah dan dosa itu hya terhapus dgn kita meminta maaf dari org yg kita umpat.Astarfirullah takotnya ;S
nak jadi pandai !
jadi sehat mehat dan kuat mcm badang.haha dakdak
ada kredit xkan habeh smpai bila2 wlupun guna 24.HAHHAA

orang yg teringin sy nk jumpa :-
mummy abah shauqi shazni shaheer tokmama tok abah acu acik ayang angah senang kata,family lah !
si penulis blog yg plg sy suka : pakcik nbk.aha.blog dia syok :D
kak sheera comei !
kak penguin aka kak eyqa XD
kak nana sora mawi pluto
myraa
nawfal
aida amalina
aida dalila si kembar
cipa comei momei
afafzulfa !
widad degawan XP
wafi
hariz
affan
ad
shafiq

yeahh !
*xtau apa motif post ni*
ha lupaa ! amar ckp nama budak tu ja yg byk dlm blog sy neh,meh nk boh nama amar plk byk2
amaramaramaramaramaramaramaramaramaramaramar
byk dak?maaf kpd peminat2 amar.sy tidak mempunyai apa2 hubungan istimewa dgn amar.hanya senior dan junior saja,maseh

Thursday, March 05, 2009

hadiah hari jadi

ohh hebat.hari jadi sy disambut scra sederhana dan apa yg plaing membuatkan sy gembira ialah benda yg teramat2 penting bgku utk terus belajar,melihat,dan jga mmberi perhatian telah hilang.tidak ku sedari bgaimana ia hilang tapi yg ku igt itu adalah pada masa rehat.mataplajaran kemahiran hidup telah masuk bab masakan dan murid perempuan perlu membawa bekalan makan dari rumah.begitu juga aku.tibalah waktu rehat dan kami makan.tiba2 wahida dtg dgn handphone miliknya dan ingin menangkap gambar.aku apa lg.dengan segera dan automatiknya membuka spek yg aku pakai dan letak di atas meja.picitpicitpicit.rakamrakamrakam.
KRINGGGGGGG!
bunyi loceng yg menandakan waktu rehat habis.segera mengemas meja dan bekalan makanan dan bersiap mahu ke bengkel.sampai sahaja di bengkel baru ku sedari bahawa spek kesayanganku itu tidak bersamaku.oh tidak !gelabah ku jadinya.aku xsggup.xmahu lg.tidak.spek kali ini aku harus menjaganya dengan baik kerana ianya paling mahal antara smua spek aku.tidak.bukan aku mahu menunjuk ataj apa2.tapi ianya kenyataan.bingkai spek yg jenama swatch dan lens yg ditempah khas agar power spek tidak naik,harganya smua melebihi RM800.mungkin ada di antara anda yg akan kata "cehh.saja ja nk habaq harga beli spek mahal" atau "saja blagak kaya".maaf.saya tidak ada lgsg niat sebegitu tetapi saya hanya ingin anda tahu betapa sy sygkan spek itu.sy bukannya org kaya yg boleh membeli barang berjenama ikot kehendak hati saja,nk dpt pon susah apatah lg apabila sudah ada tp aku tidak menjaganya dengan baik.mummy atau Pn. Amani telah byk kali berpesan "adik jaga spek ni baik2,bukan senang nk dapat.mahal." aku juga ada bersama mummy ketika membayar spek itu.sungguh ku rasa bersalah dan tidak bertanggungjawab lgsg kerana tidak dapat menjaga benda sekecil itu.oh kepada sesiapa yg mgambil spek ku itu,tolonglah pulangkan.sy lgsg tdk akan memarahi atau apa2 malah berterima kasih lagi.tidak.sy tidak akan anggap kamu mencuri kerana kita smuanya sama.smua membuat kesalahan.nobody's perfect.jadi sy minta.tolonglah.sy minta.sesiapa yg menjumpai spek saya itu tolong pulankan.
-swatch
-bingkai separuh
-koko
-power 200 *mybe anda takan tau dr tgk spek,tp saja hbaq*
tolong tolong tolong.sya ucapkan jutaan terima kasih kepada anda yg menjumpai dan anda yg membaca.ya ! saya meminta simpati dan keprihatinan anda kali ini.ini bukan kali pertama spek kepunyaan ku hilang,malah spek pertama ku juga hilang padan 2007.
1st spek (RM400)- darjah 6.dicuri dan tidak dpt dikesan krna sy hya mnjumpai bekas spek dan spek sy itu digantikan spek yg bukan milik sy malah 10x ganda lg tebal.
2 spek (RM400)- warna putih.bingkainya masih di rumah
3 spek (RM250)- ditukar kerana power naik mendadak.warna hitam.aku sedang memakainya kini.
4 spek (RM800)- yg hilang ini
tolong.aku kasihan melihat ibuku bekerja keras dan senang2 sahaja ia hilang.air mataku ini tidak sanggup lg nk menitis.perkara yg plg aku tidak mahu sekali kali terjadi walaupun sudah beberapa kali ia terjadi,ia adalah mengecewakan ibubapa ku.tolong.sedikit keprihatinan dan simpati malah jujur diperlukan dr anda.trma kasih

Wednesday, March 04, 2009

tagged tigged togged


  • Go to your photos folder in your computer.
  • Go to the 6th folder of photos.
  • Go to the 6th picture in that folder.
  • Put the picture on your blog and description of it.
  • Invite six friends to join the challenge.
  • Link them in your blog and let them know they have been
  • CHALLENGED



this pic was taken at our 1st tuition in 2009
cikgu rosli - mathematics
diambil kerana menunggu Puan Amani yg agak lambat menjemput kami pulang


orang yg akan dibom nnt >:) =
cheknot masham :P
sasha comei
kembarku ilah
si pekerja baru shafiq shukri
apek pong pek nuqmugman :D
abang azizi casa (:
zarip power barcelona
kak firah
kak nana
xtau xtau,lebih ka?


hoho xD
tq kak sheera.sy terharu ada org tagged sy.1st time kot.terharu.nak nangeh.haha


kpd afaf zulfa comei : nak kami tag utk hmpa skali lg ka?haha
kpd hatin si kakak sy :P = nak ADIK tag skali lg ka kakak? haha XP

Tuesday, March 03, 2009

tq kepada smua :D

hai.harini saya hepi.
trikh hari ni 03.03.09
3x3=9
03x03=09
oke murid2,harini kita bljar math yee.haha
straight to the point,harini besdei budak mna tahh
nama apa tahh
xtau.depa2 ni yg wish depa knai la

antaranya :-

1.Mummy/ibu/mum/bonda/mama/umi/mother/apa lg a?
haha.dialah org pertama yg wish besdei kt aku.tq :)
tnpa mummy/ibu/mum/bonda/mama/umi/mother kita neh,xdak lah kita kt dunia ni.
setinggi2 penghargaan dan kasih syg aku diucapkan pd mummy
tq,iloveyou :*

2.cik syifa comei lote kita
haha.dia call sy pkui11:47.jerit happy birthday !
saya terharu !
walaupun waktu itu sy sudah siap sedia di atas katil dgn selimut lg.haha
tq cipak (:

3.our photographer,encik adzim amlan kitaaaa
haha.msj dia seminit slpas waktu syifa call.tq ad
tq so much :)

4.Nawfal Akram
oke msj dia ringkas tp sy terharu.terharu sbb igt.haha
aku tua dah weiii XD

5.encik pekerja baru kita,shafiq shukri
aha,pkui 11:58
msj jgk :)
"nak hadiah p tuntut kt aneka..ha3"
sy p tuntut sgguh kott !haha

6.abang GEMOK dan PENDEK kita,apek nuqman
dia speaking bebbb,aku xpaham.aku bknnya tera english.hg speaking watpa?!haha.dakdak.tq weh (:

7.si budak cun fathihah skolah seri indra putra lani
dia pggei aku che tom !!
oh rindu nya !
"klu nk hadiah tebang pokok 6be 65 blkg klah bbd...huho"
haha.1 2 3 4 5 6 7 erkkk.lps no 7 apa?

8.KAKAK afafzulfa gebu kita nehh
12:43
yeah !dia pon speaking jgk.dengan ucapan kawen ngn wckjgbxnejr lagi *cannot be displayed
harap maaf.sila dail skali lagi trma kasih

9.cik anati/acu/auntie
hpy bsdei.smga comel2 selalu.hu.
haha.tq acu :)

10.si kembar tersayang !
05.08pg
haha.tq kembar x)

11.faizal hakimi
saya dtg kolah dan dia di pintu kelas ucap happy birthday.tq so much kawan (:

12.tasnim so far so good
kes lebih kurang mcm faizal

hajar,alia,suraya,abdin,el,

aida amalina.cheknot

saya jga dpt hadiah dr obey kita.si affan obey.haha tq weh.aku kempunan nk makan coklat tu lama dah :D


rehat
wafi.,fatin,afaf lg skali,najjah :)))

balik


(no brapa xtau?)auntie,nama dia pon afaf jgk.jgn salah sangka.
"hepi besdei marshmallow !"
ini 1lg gelaran yg sy dpt slpas badan sy naik
huyeh !


adam shafiq.
mesej.happy birthday aifaa.moga pnjg umo n sihat selalu.hu5
tq weh.amin (:

abdin !
slmat ari jadi...
sm0ga ang gmok lg... :P
hahahha.toek sgguh.tq :D

hafiz
happy burthday
tq tq tq

mahatdir / det
"apy besdey...det...jgn pa bli adiah kt aku tw...ha3"
haha.sapa besdei sapa weh?haha tq
lama xjmpa hg nohh x)

yang tu saja kot.sy ucapakan byk terima kasih kpd mereka yg igt besdei sy dan juga anda !
yg mmbaca blog sy yg xbest lg mmbosankan ini.tima kaseh tima kaseh
hahaa
byebye
assalamualaikum