Monday, September 28, 2009

nawfal akram morazuki.

salam perkenalan masih segar,
puncanya kawan hingga ke kita.

tidur lewat tidak mengapa,
asalkan dapat merapu bersama,
oh! indahnya hidup kita berdua,
orang kata kita date bersama,
bila conference kita hilang tah ke mana.

tibalah hari bersua jua,
face to face,
senyum saja,
nak tegur malu,
dok sebelah tapi dok mesejjjjj ja,
itulah kita.
HANG INGAT DAK?!

bermula hari itu kita setat berkolling lah,
ikot ym sahaja henpon kredit takda lah,
pukul brapa pagi?ishh xpala.
tudia kita.hebatnya!

tigapuluhharibulanjanuaritahunduaribusembilan,
soalan ditanya bagaikan permainan,
akhirnya kita.wuah!:D
senyuman dibibirku tidak kelekangan,
tiap hari,tiap masa,kau saja difikiran,
time tidur pun aku dihiasi bunga-bungaan.
amek kau,kerana kau aku JIWANG!

perjumpaan kali kedua masih ku ingat,
berbaju putih minum ayaq apa aku xingat,
cece,malumalu kucing lah kononnya,
akhirnya bersembang siap dengan RAPAT?

pastu heboh orang pakat tau,
tulis sana,perli sini,
ahh biasalah.
semuanya OK,sayanggggggg hg :)

perancangan ketiga berjumpa,
harinya?oh tidak akan ku lupa.
ku usaha untuk pergi juga,
dengan rakan yang baik meneman gua :)
main boling main keta pakai baju warna sama
cakap-cakap pon segan la jugak.
tapi kesah apa,redah jugak.


takda kredit kau topupkan,
aku ada masalah kau mendengar,
kau sangat setia,
tapi sayang aku yang buta.



itu semua kisah lama
air mata yang ku seka gugur jua,
ku kumpul tenaga,
mengenang kisah kita,
kenapa aku yang sakit?patutnya dirimu yang merana.
oh jahatnya aku,tak terkata!
ingatlah kamu,
sayangku tidak berubah,
tamatlah sudah cerita kita,
kawan dan kawan mungkin kah kita?


T A M A T



ew ew ewwwwwww aku jiwang (=.=")











why are you doing this to me? ;(



xpa.hg sorang ja kot buleh baca.org len xleh pasai blog ni telah diprivate ok bye,.

Friday, September 25, 2009

1 2 3..

puff!

Saturday, September 19, 2009

sedih

tengok video ni.




waaaaaaaaaa

Friday, September 18, 2009

OMG.IT ALMOST RAYA

and I'm here in my grandma's house baking raya cookies.
OMG.gtg

toodles.



btw cheknot,cornflakes tuh aku salah buat.aku buat Abraham Lincoln.erk.sorry noh.

mannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :P

hat dah tau dok diam,hat taktau xpyh tau.


oh ya,thanks to motan.aku buh ayat hg ni.


assalamualaikum...
bg... mnyempurnakn titah printah.. sri paduka bagindda yg d-prtuan agong..
stelah dprknankn oleh duli2 yg maha mulie.. raje2... maka adlh dgn ini... sya mengisytiharkn... bhawe..
tarikh hri rya puase.. bg ngeri2 sluruh malaysia... tlah dttpkn.. pda hri_______ 2_ september.. thun 2009...
skian..
wassalamualaikum...



setai gila barbie kan ?

Wednesday, September 16, 2009

how could you?
i am waiting for you.
seriously.
i love you. i love you.i love you.
can't you tell?
i can't stop the tears.
i know that you hate me now,
but i can't stop loving you.
keeps avoiding me.
you are hurting me.
i want this to get out from my mind.
but i can't.
what have you done to me?
i don't want to regret.
but i can't stop feeling stupid.
i'm stupid for letting you go.
i don't want you to go.
stay with me.
please.
i know you wont,
because you don't love me.
i don't hate you,i just hate me..

i am waiting,waiting,waiting,for something that is not going to happen.
i am hoping,hoping,hoping for someone that already go.

malam lailatulqadar

"Sesungguhnya kami menurunkan Al-Quran pada malam Lailatulqadar dan apakah yang menyebabkan engkau mengerti apa itu Lailatulqadar. Lailatulqadar lebih baik daripada 1000 bulan. Pada malam itu, para malaikat dan Jibril turun dengan keizinan daripada Tuhan mereka untuk setiap urusan. Malam ini sejahtera hingga terbit fajar"

Seperti halnya kematian, malam Lailatul Qadar juga dirahsiakan keberadaannya oleh Allah supaya manusia mempergunakan seluruh waktunya untuk beribadah dan mengingatnya dengan tetap mawas diri setiap saat, selalu berbuat kebaikan dan taat kepada Tuhannya

- Ada yang berkata orang yang menemui malam Lailatulqadar ia melihat nur yang terang benderang di segenap tempat hingga di segala cerok yang gelap gelita.
- Ada pula yang berkata ia mendengar ucapan salam dan kata-kata yang lain dari Malaikat.
- Ada juga yang berkata ia melihat segala benda termasuk pohon-pohon kayu rebah sujud.
- Ada pula yang berkata doa permohonannya makbul.

Malam lailatul qodar jatuh pada salah satu hari pada 10 hari terakhir bulan ramadhan. Tanggalnya pun tidak jelas entah kapan? Hal itu di karenakan agar kita sebagai umat muslim di dunia ini berlomba lomba untuk beribadah sebanyak mungkin di 10 hari terakhir bulan ramadhan.


malam kemarin aku tidur lebih kurang dalam pukul 12 mcm tu.
malam kemarin sunyi sangat.
bunyi kucing pun tak dengar.
mungkin kah?



“Sesungguhnya alamat Lailatul-Qodar adalah malam yang cerah dan terang seakan-akan nampak didalamnya bulan bersinar terang, tetap dan tenang, tidak dingin dan tidak panas. Haram bagi bintang-bintang melempar pada malam itu sampai waktu subuh. Sesungguhnya termasuk dari tandanya adalah matahari terbit pada pagi harinya dalam keadaan tegak lurus, tidak tersebar sinarnya seperti bulan pada malam purnama, haram bagi syaithon keluar bersamanya (terbitnya matahari) pada hari itu”.
(HR. Ahmad 5/324, Al-Haitsamy 3/175



atau juga mungkin tidak?mungkin sudah terlepas?atau kita masih ada kesempatan?Allahu A'alam.

semoga kita masih sempat beribadah.amin.

Sunday, September 13, 2009

ucapan raya untuk rakan-rakan

salam.aku xtau lah,tapi aku rasa aku xhantaq kad raya kot taun ni,aku malas nk beli.
pokai weh pokai pokai.haha.nnt raya mai la bagi duit raya kat aku.


Aida Amalina Abd Rahim
selamat hari raya weh.aku syg gila kat hg.cinta hg.kita kawan lama dah kot noh.
tapi taste kita tetap xsama.aku pon xpaham.hang kata lagu tu syiok,suruh aku men piano lagu tu.tapi bila aku dengaq,haram xsyiok pon.hang paham dak wei?taste kita len gila kot.haha.tapi awak tawup2 jew lewh.kitep celaluw gaduh en.hikhikhik

maaf zahir batin wei.kot la aku buat hg terasa.benda2 hat aku buat kat hg ka.
aku pon xigt dah.byk kot slah aku kat hg.
sori noh.


Nur Fathiah Fauzi
aku xtau hg baca ka dak blog aku ni.tp aku nak hg baca la.hg xbaca jaga hg.hee:)
kita sllu ngumpat sama2 noh?ish3.apa nk jadi.dakdak.aku nak insaf.no ngumpat2.haha.
hg pon.aku dok ngusik hg.ton lepas smpai hg nangeh aku kcu hg.muahaha.maap noh. :D

Nur Afiqah Othman
anak cikgu geo.budak hebat nih.cewah.hg pon.hg byk tolong aku kot wei.dalam aku dok sedih2 apa smua ni.hg la dok bg gila babi punya semangat nk naikkan semangat aku balik.uish.hebat kot hg.aku pon duk kcu hg.dok ngusik hg ngn couch kedah tu en,hahaha.aku harap hg ada jodoh ngn couch kedah tu.erk?!apa!?xmao!?xpa!!

Muhammad Nuqman Saiful Azam
hat ni pon kawan bek aku jugak.gila dia nih.sabaq jeneh sabaq gila2 kot.aku ni sllu mrajuk ja.dia pon dok ckp aku suka mrjuk.aku dok marah kat org len dia ni la aku dok lepaih geram.aku maki hbeh kat dia.kesian kot dia.haha.sori noh wei.nanti aku beli kat hg moto mainan.aku tau hg dpt lesen dah

Afaf Zulfa
hai KAKAK.haha.aku xpgeei dia kakak sbb dia xbg time memola kenai dlu.
dia nih pon tempat aku dok luahkan prasaan,.cewah. :P
raya mai rumah.wiwiiii:D

Aida Dalilah Ahmad Farwis
dia nih kembar aku.xtau ka ha?cewah.mai raya rumah ya,
kami rindu hmpa.lama xjumpak.
maaf zahir dan batin

Nurul Tasnim Mohd Sofar
erk.sori weh.aku dok ejek hg.patu lani hg yg duk ejek aku.esh.haha aku dok tension apa smua,hg pon duk bg semngat.jgn takut.kena brani.erk. mai lah raya rmh aku.


Mutan
haha.hg nie lawak kot wei.aku xtau pasepa.tp hg hensem la.nnt lawan cis kek noh?haha :P

Abdin.
neah.hg plek.haha.dakdak.hg ok ja.erk.?nnt raya mai rumah aku la. smga hg kawin la ngn inan hg.

ieda.
cewah.adek amet.aha.hg pon aku nk mintak maap wei.byk dosa kt hg. hg tau ka xtau ka aku nk mintak maap.sorry noh.smua salah aku.byk kot,xmau hbaq.haha

Anis Hazimah Haris
aku suka ngusik hg.ingat dak g time lawatan?haha.sori noh wei.aku mmg jahat. tapi kat hg sorang ja.hee:)

Muzzamil
neah.aku nasihatkan hg insaf.dok penabuh hg kot.erk.apa?!raya?!ok ok.xtabuh2.hha smlt hari raya wei:). insaflah anda sebelum anda diinsafkan.wek:P

Nur Suraya
aku doakan hg happy wei.kita lebeh kurang jugak kot wei.haha. mai rumah aku.xmai aku sepak hg.haha ;D

Shazuan
hg komplot ngn muzz.xmau cakap banyak.*merajuk la konon*

Anas
hg tinggi.dlu p explorace hg la kuat lari skali.haha.bekas tatar la en.hebat noh hg,. bg tips cena nk jd tinggi.erk

-rakan rakan 2bestari yang lain-
serious aku sayang gila kelas ni.ton depan kita pmr noh wei.jom buat leklok.cewah,aku duk bg semangat pa padahai aku pon malaih nak baca buku.hee :D

Azizi Afiq
abang abanggg ;D selamat hari raya,.lama xjumpa noh.nanti raya mai la umah.choki mesti la ada.xbalik time raya saheh riyau dah dia.mai noh,aifaa bg hadiah suruh cikgu harisson ajaq sejarah.haha

Iqbal Roslan
cewah.kawan skolah lama.neah.xjumpak hg brapa lama.brapa ton.erk.jarang kot contact. saja tuleh nama hg.teringat insiden kita dulu2

Widaddaduudududuuu
haha.hai comei.lama gila xjumpak.bla lagi tah buleh jumpak?ayok ayok.esh esh.tombok kot.komen pon xreply.wiwiii nk kena ka :P
mai rumah kami nah raya ni.kami makan kuih raya hmpa tengok ja :D

Zulhakime Zaidi
adiikkkk.mai raya rumahh.akak nak mintak maaf noh,duk xlyn adik.adik ja duk tegoq kak,sorryyyyyy:) mai raya rumah,akak bagi duit raya.hee :D

Muhammad Naqiuddin Norzemi
neah.aku bukan penah jumpak hg pon!haha. jgn dok noti2 noh.hmpa tu tua dah,bukan boy.jadilah naughtymankid, nmk pulak.erkk esh apanih aifaa duk raya sempat lagi kutuk org nbk,sori nuh,hmp hensemmmmmmmmmm. >:D< style="font-weight: bold;">Zul Irfan
neah.hg jahat.suka buli org.haha.dia neh budak skolah saya dan secara tak langsong jugak budak tusyen saya dan jugak kawan.nk cakap pa a kat hg?aku pon xtau.

Wafi
aku rindu hg wei.siyes.lama gla xchat.hg dok wat sombong benda pa tah.geram aku.tumbok kot.haha.dakdak.okeh aku tau kemungkinan besaq hg xbaca pon blog aku.xpa2

Nurul Syifa Majid
kami ingat lagi cena kita jumpa fes2 time :)
cena bulehh p rumah hmpa.time tu kekok pon ada kott.erk.
tapi lepastu kita gaduh,sori noh :(
kami syg hmpa ni.betoi.tapi hampa bukan lesbian.sayangnya.haha.dakdakdakkkkk
mai rumah kak ti mai rumah kami skali

Nawfal Akram
nothing much to say.Soo sorry and selamat hari raya.
gudluck untuk pmr.xsure samada baca atau tidak blog nih,
tapi kalau baca nak mintak maaf lah.

:)

Muhammad Affan Amlan
haa.hg kena mai rumah aku wei.hg duk terjerit2.haha.
mintak maap wei.dok ckp kt hg smpai hg geram.erk.sori noh.
nanti aku blnja hg kindabueno.ok?
au cak au cak!


Fatimah (fa²)
nama penuh pa pon tataoo :|
nih 1skolah ja tp xpenah jumpak.ish ishhh.apa neh apa nehh.haha.
nnt kita kena jumpak kat skolah.wokayy?:D

Theresa Inez
xpalah nk tulis jugak.haha.buleh dak dapat kad raya wlopon xsmbot?wiiii ;D
xsgka kan,duk kawan2 meh2 parents kami dok kawan.OHMAIGOSHH!!!
raya ni mai raya rumah,walaupun xsmbut.haha

Dato Amar
semuga kekal jd dato.nnt jd tan sri.
meh duit raya.kesah apa pokai ka dak.haha

Abdul Adzim Amlan
hai photographer.mai la tgkp gmbaq rumah saya.buzz
haha.ad oo ad.mai raya noh.spek hensem.


pembaca-pembaca gilatulis.blogspot
hampa pon selamat myambut hari raya lah noh.maaf zahir dan batin.
hat sapa2 anti aku ka,maaf lah kot aku buat papa hmpa xsuka.
aku kontrol ka apa ka,sori noh.aku tau hmpa smua rimas tengok aku dok kontrol natang pa tah.haha


Ada sapa sapa aku tertinggal kah?
jangan terasa noh.hat ni aku buh sebab aku teringat ja.







yaa aku tau xraya lagi.

Thursday, September 10, 2009

Islam.

Islam.
agama aku.

tadi lepas aku menang berperang dengan nbk,aku turun bawah tunggu nak bukak posa.time tengah bukak posa tu,ada cerita
Ustaz Zamri Bercerita.

Ustaz Zamri ni cerita tentang Rasulullah s.a.w. berperang semasa bulan Ramadhan.
Ya Allah.aku xtau macam mana.tapi aku xboleh bayang macam mana pejuang-pejuang Islam kita ni berjuang untuk agama Islam ni.sebab mereka yang berjasa ni lah kita dapat hidup aman sentosa sekarang.aku xdapat bayang lah.sebab aku naik kuda time puasa haritu pun aku dah letih gilaaaa.memang aku buat mcm2 cara la nak bagi hilang rasa penat tu.aku mandi,aku tidur,mcam-macam aku buat kecuali makan dan minum serta perkara2 yang membatalkan puasa lahh.haha.fuhh.tu baru nek kuda 30minit,ni perang.Subhanallah.Subhanallah.Subhanallah.

mak aku cerita,time perang tu,ada sahabat Rasulullah s.a.w. kalau tak silap,aku pun xsure,
beliau terkena anak panah pihak lawan,nak keluarkannya,kalau zaman kita,kita gunakan ubat bius untukbagi tak terasa,tapi masa pahlawan-pahlawan Islam zaman tu,mereka bersembahyang untuk mengeluarkan anak panah tersebut.masa pahlawan-pahlawan ni tengah bersembahyang,anak panah tersebut akan ditarik keluar dari anggota badan yang ditusuk.Ya Allah,betapa khusyuknya.Sampai xperasan sakit.Nak nangis aku dengar,kenapa aku xboleh solat sampai khusyuk macam tu?kenapa kalau aku dengar lagu mak aku panggil pun aku xdengar?bukan tu ja.kadang-kadang tu terleka,tengok-tengok jam dah nak habis waktu solat.baru kelam kabut.apa ni?kita tak sikit pun tertanding.

aku harap.aku boleh jadi baik.aifaa,tolong elakkan dari mengumpat yerpp

Wednesday, September 09, 2009

Sunday, September 06, 2009

PERADUAN BUKA PUASA BERSAMA 'AIFAA

Tarikh : 31 September 2009,
Bertempat di : Lorong 18,taman Laptop Rosak.

Syarat-syarat pernyertaan : -
1)Sudah boleh makan dengan sendiri
2)berumur 1000000++ tahun ke atas
3)berjantina lelaki atau perempuan.



Bagaimana untuk menyertainya?

Untuk mengambil bahagian,anda hanya perlu :-
1)berchatting dengan aifaa!
2)hantarkan sebanyak mana gambar Edward Cullen sebanyak mana yang anda boleh
3)dan sudah tentu! anda hanya perlu baca ini!

Saya tidak berpuasa.adakah saya boleh menyertainya?
buleh,buleh blah!muahahhah.
ehh dakdak.mai la.macam buat betoi.erkk

SAPA CEPAT DIA DAPAT!!





saya.memang.suka.perasan.
tolong.pangkah.saya.yey!

u made my day,
you hurt me,
you made me cry,
but i don't hate you,
i just want to say thank you,
i want to forget about you,
but you keep coming like air around me,
then i realised that i need you,
but you hurt me,
then i'm confused whether i should wait or just go away..

Saturday, September 05, 2009

tah aku xtau

tapi aku nak pecah pala dok rindu :((

oh lalala~

tolong jangan baca jika anda berpuasa

brapa hari dah kita posa?
ngeeeee.lani aku dok tolong mak aku masak.
tomyam.ehem.ilah jangan jeles noh.
patupatu.apa lagi?sambal udang!yeyhhHH!
saya suka udang.oyeh2
lagi lagi?beli keladi!lagilagi
ayam percik!muahahahhahaa


well,i've told you.
JANGAN BACA KALAU HAMPA POSA.
posa ka?dah bukak?ngee.

apa2 jalah wei,this is the place where i can crap.
muahaha.



p/s : u u,u ok tak?sihat?ape?xsihat?!ish3.ape lah.hekhekhek
i lap u.mmmmuah
haha.bye

Thursday, September 03, 2009

baca balik apa yang kita chat.

obviously,its my fault.
thank you.

Wednesday, September 02, 2009

equin

taktau.tadi time dok rumah aku dok sorang.makpak adik aku suma kluaq p bazar.aku malaih nk ikot.malaih nk tengok henset.semua malaih la.patu xdak karen.hesh.sekbek time siang.=___=
patu aku on laptop.nak bukak tenet pon xleh wireless xdak.hesh.aku bukak folder tu.

gambaq kawan2 lama aku dulu pun ada :")

saja nak tunjuk benda hat aku suka.emmm

emm time ni hujan xriding pon.pastu reda hujan bawak depa p makan la.
depa tu kuda la.


depa memang lesbian:)








hat ni gambaq abang mat (couch kami) nak terjun masok gambaq aku tapi xdan.wahaha

HAMPA DUK USHA APA?!TAU DAK XBEK?!
abang mattt.cek pon nak riding laguni jugakk.tadak sadle.tadak bridle.



nampak dak kuda wana puteh hat orang dok tengah raba dia tu?
dia tu la boifren aku :)






ni moonlight versi besaq.I MISS YOU KINTA :"(






xtau.





sori aida aku ciplak gambaq hg.tudia la.sapa suruh moonlight macho sangat.


hai.saya kambing.



HANG NI MEMANG KAMBING BETOI LA! MANA ACI! AKU PON NAK MASOK GILATULIS JUGAK!



ish hg ni.pulun sungguh aih.sukahati dia la nak buh hg ka dak.!!


saya terpaksa memasok campur sebab depa gela glamer.

saya :ishh xpa aeh.dodua masok.sama adil.

kambing 2 : kmbing sekoq tu hg amek gmbaq dah.hg amek gmbaq aku pulak la.




saye senyum yeee.heeeee


|
kambing depan v



mampuih p kat hampa 2.aku nak makan.








(=.=")

bye.

Tuesday, September 01, 2009

I cried.

I want it to stop.
I don't want this to happen again.
It's enough for me.
I will stop,
and I will get out.tqvm

merdeka?

HARAP MAAF,POST INI LAMBAT SEHARI.MASYEH.
*warning : sila pasang lagu negaraku untuk lebih bersemangat*


cuba kita perhatikan barang-barang yang kita gunakan saban hari.
tidakkah pernah anda terfikir bagaimana hebatnya ia?
bagaimana hebatnya kita dapat membaca sekarang melalui
komputer yang dipasang Internet.

kita mana ada jumpa orang tu pun.
tapi boleh dengar suara dia.
lani canggih lagi ada 3G.
fuyo.
orang duk kat amerika kita duk dalam bilik pun buleh jumpa.

dulu orang kalau nak bercakap kena buat perjumpaan,
kita lani,ceh.
bak kata ustazah che su "SEMUANYA DI HUJUNG JARI ANDA"
picit picit picit
trettttt ....
dialog 1 : halo?
dialog 2 : oh laaaaaa hg ka esh lama xdengaq cerita noh
and so on on on on in out.

lagi apa lagi?


radio.
cewah.hat ni popular noh.masok kereta ja bukak-bukak ada lagu.kot kalau orang zaman purba mai tudia saheh terkejut dah tiba-tiba ada orang nyanyi kalau time depa ada konset ja.
tambah lagi lani radio hat kecik tu.ish natang pa taktau.
em pi teri ka apa tah?ha?ai pod?ishh,cek taktau cek taktauu.
haa benda tu la kecik gilaaa tapi buleh sumbat lagu macam-macam.

kan nigahiga kan?

komputer.
kat sini kalau ada hat duk baca tu taktau komputer apadia memang aku cadangkan dia masok tusyen ngan aku.murah.rm10 ja seminit.cewah.lani belog,mespes,frenster,hi5,flickr,facebook,apa lagi? haa twitter.wuish,tambah lagi hat game online tu.sat-sat

wuah uganda la.
ehh canada!
america :O

esh dia ni orang india la.takut aku.satgi jadi macam slumdog millionnair mampoih aku.
no no no.

ape-ape aje.

handphone.
cuba tanya kat sekolah
"SAPA ADA HANDPHONE ANGKAT TANGANNN!!"
inisudahdiulasdiatas.silasemaksekianterimakasih.

televisyen.
hehe,nie yang i malu nie.u guys selalu usha i.
tiap-tiap ari pulak tue.
selalu buat usha panas.
malu le.hekhekhek
tanak tanak!
korang nieee,jangan le usha.
tawu le teruje pun.hehehe



*iklan kemerdekaan bersama Afdlin Shauqi*

--------------------------------------------------------


*Tamat iklan*












dapatkah kita kecapi semua ini tanpa kemerdekaan ?

HAPPY MERDEKA DAY TO ALL MALAYSIANS!












yala aku memang patriotik pon.Najib,mai la bagi bendera kat aku.yey,bye.