Monday, November 30, 2009

homemade trifles anyone?









okay cukup sesi bergambar.

trifles are easy and yummy!
it only takes about 2hour or less? to make it.
and yes,i did it all by myself *berbangga neh*
okay okay,its a dessert i think?
i wanted to put some whipping cream on top but i didn't because of one tiny little thing.
do i have to mention it here?oh nonono.yes?erkkk.
okay,i don't find the whipping cream (=_=")
i went to aneka and i met kak firah,damn cute!
but i didn't found the whipping cream.and i'm sure it will become tastier with the whipping cream!

tell me if you want the recipe.and do click at my nuffnang! :P

sorry for my broken english.audios amba amba

Saturday, November 28, 2009

daging tersekat di celah gigi?



moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo moo mooooooooooooooooooo

--------------------------------------------------
okay,cukup merepek.ahh!tengok la gambar lembu tu.tengok la tengok laa!
bila dah musim makan daging ni mesti macam2 dah dibuat.
daging bakar dgn AYAQ ASAM,

ish.xmao tulis ayat skema.sori.saya org kedah.saya cakap kedah no?

disebabkan Hari Raya Aildiladha a.k.a hari raya korban ni,gigi aku telah pun dibelasah tequk oleh daging2 tersebut.habis berdarah gusi pasai nak bagi kluaq daging yang menetap di hotel mahal milik saya.ergh
dak lagi apanyaaa,sup daging daging bakaq ketupat lemang redang dan yang paling saya suka,ratah ayaq asam.erkk?pelik kah?sori noh.aku mmg laguni.hm
kalau orang xsuka lidah lembu,depa geli.aku makan.omaigosh!!xpelik? O_O!
ahh.okay2,dah pukul 12 malam dah ni.aku kena tidoq dah.isok ak p beraya lagi.





kenapa raya korban xdak duit raya? :(

Monday, November 23, 2009

pachebel-canon in d

walla!akhirnya,setelah sekian beberapa lama xtulis blog disebabkan nak fokus SPM,saya kembali sekali dalam rancangannnnnnnn
TEKAN DENGAQ bersama Aifaa! eh,sejak bila ada rancangan ni (T_T)
saya kembali dengan video blog saya yang pertama sekali,saya lah yang merasmikannya ofkos!haha

ini version lambat,version laju xbuh pon.watpa nak buh,sama ja bunyi.cuma speed len.haha

sori atas kualiti video,dirakam dengan 2megapixel ja :(
al-maklumlah kamera digital ilang.esh.
saya sangat2 xreti men piano.
sorry,i made some mistakes in this video :|




p/s : saya xhebat macam abang artis

Monday, November 16, 2009

something wrong everywhere

don't believe this fool,i only have one myspace account
www.myspace.com/shafia33



this account is such a copycat!

put my picture as your default photo?HAHA.
okay whatever,asalkan tak kutuk dan pangkah aku sudah (T_T)
but please,stop doing these things and be yourself.

Friday, November 13, 2009

Monday, November 09, 2009

kebaikan mempunyai facebook

aida amalina rahim,naqiuddin norzemi,nur adilah,muhammad nuqman merupakan antara penyebab aku membuat facebook.aida la dok suruh buat memola,aku malas nak buat sebab mummy darling i dah buat facebook.atas desakan ramai,aku xsanggup nak bagi peminat2 aku ni dok sedih,jadi aku buat lah.

pertama sekali aku buat facebook,aku xreti apa-apa.aku hanya meng-update status sahaja.
serious,nak reply apa yang ampa abaq pon xreti,lani baru aku tau ropanya click button kat sebelah kanan nak tengok news.eheh :B

lepas mengusha profile aida,nbk dan adilah (apek dia xmen game),
saya dandan jatoh cinta dengan cafe world.okela aku tipu.cafe world aku tengok profile fahim,patu restaurant city dekat page naqiuddin norzemi.














ini merupakan cafe world di mana saya sendiri datang rstoran sendiri :DD


sedia maklum,kuli-kuli terbaik saya merupakan nbk,apek dan aida.padan muka hampa.





barn buddy.hueh.xreti men pon.




berikut adalah kebaikan menggunakan facebook kerana kebanyakan dari ita sudah habis PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN!YEAHH!!


budak form5 ja dak.jadi,apek,amar,nbk,kak firah,ad,dan semoa pelajar tingkatan 5,tinggal 9hari sahaja lagi untuk berjuang.chaiyok!eee.aku dok bg semangat padia.eee

Wednesday, November 04, 2009

nampaknya aku masih hidup.

bila dah habis exam akhir tahun ni.aku teringat pulak time aku darjah 5 dulu.
time tu dah habis exam,so maksudnya aku nak naik darjah 6 lah.
time tu aku mmg rapat gile dengan aida,farah,siti sarah.
aida memang budak top 10 dlm kelas lah,pandai dia,fuhh.xpyh crita la.paham2 ja

aku yang time tu agak malas dan jugak manja,untuk pengetahuan pembaca2,aku ni anak perempuan sorang dalam family.sebab tu la kot aku manja + mengada2.bukan kot,tapi memang pon.disebabkan faktor2 di atas,aku menjadi amattt malas walaupun telah dipaksa dan dipujuk oleh mami dan abah tercinta saya.fail brapa gaban fail dah pon xsedaq2 diri lagi.time fail tu mula la cuak nak tunjuk report card kat mami dan abah,dan2 buat rajen baca buku buat latihan semoa.eheh :B

jadi berbalik kepada cerita tadi,sampai sahaja waktu exam,aku pon jawab lah exam dengan kadar bulat2 atau masuk logik ja.bila dah habis exam,cikgu xmasuk kelas,murid2 mulalah jadi seperti keadaan di pasar malam.macam2 buat.ada yang bawak mai skolah dengan scrabble,main apatah yang ada rumah2 tu?milionaire apatah?xigt.hesh.dan yang femes skali time tu mestilah uno.time tu memang gelak sakan lah.sakan tahap apa pon xtau.cewah.dah habeh exam la konon.time dapat result xingat dah.

bila sampai sahaja masa pemberian report card,aku tersangat lah cuak gile gile sebab aku terpaksa turun kelas.time tu nangis tahap apa xtau dah.sebab tu lah orang tua-tua cakap,jangan gelak sangat,nanti menangis.jadi,menangislah dulu supaya nanti anda buleh gelak.heh.time tu takut xpayah cakap la,tapi yang paling aku takut sebab terpaksa kecewakan makpak aku.sumpah xtipu.aku paling taku t kena bala Allah kedua aku paling takut nak kecewakan makpak aku.balikm rumah tu call mami cakap kata kena turun kelas dok tengah nangis lagi!haha.grrr.nampak dak betapa manjanya aku? :D

jadi bila dah turun kelas tu,aku dah tekad,tekad nak tebus balik nak bagi dapat 5a upsr.jadi time tuaku xguna sangat myspace,aku sllu guna friendster lagi,semua tu xguna dah.dalam sebulan nak bukak sekali on pon payah.nampak dak betapa tekadnya aku time tu?bukan aku nak cerita kata aku ni rajin ka apa ka.tapi bekpilah,blog aku.haha

jadi,aku harap exam akhir tahun kali ni aku xla turun kelas macam dulu time darjah 5 sebab darjah 6 tu aku upsr,ni form 2 nanti form3 ada pmr pulak.aku harap aku boleh dapat result yang elok dan dapat straight a's untuk pmr tahun depan.disebabkan aku nak dapat result macam tu,bak kata encik fakhrol rodzi hanapiah pjk,siapa usaha lebih dia dapat lebih.jadi saya dengan officially-nya akan merasmikan bahawa saya akan mendelete myspace,friendster,twitter,facebook dan macam-macam lagi alat komunikasi masa kini.ya,itu termasuk kamu jugak gilatulis baby.

bukan sekarang yerpp,tahun depan kot.haha.hat tu ja kot,doakan saya dapat result elok dalam exam ni ya.sekian terima kasih :)
eh eh!aku buat label baru!haha.pulon

nampaknya aku masih hidup.

bila dah habis exam akhir tahun ni,aku teringat pulak cerita time aku darjah 5 dulu.
time tu dah habis exam ofkos,aku memang gile perajin lah kan time tu.xtau xtau aku xreti eja malas.

time tu aku rapat terok dengan aida,farah.siti sarah.aku aida farah duk satu kelas iaitu 5hijau dan merupakan kelas pertama lah,dan sarah pulak duk 5biru merupakan kelas kedua.

biasalah kan budak kecik,so mestilah mengada2.haha.okelah.maybe sebab aku ni dilahirkan perempuan sorang dalam keluarga aku,mungkin itu hyphotesis