Wednesday, November 04, 2009

nampaknya aku masih hidup.

bila dah habis exam akhir tahun ni.aku teringat pulak time aku darjah 5 dulu.
time tu dah habis exam,so maksudnya aku nak naik darjah 6 lah.
time tu aku mmg rapat gile dengan aida,farah,siti sarah.
aida memang budak top 10 dlm kelas lah,pandai dia,fuhh.xpyh crita la.paham2 ja

aku yang time tu agak malas dan jugak manja,untuk pengetahuan pembaca2,aku ni anak perempuan sorang dalam family.sebab tu la kot aku manja + mengada2.bukan kot,tapi memang pon.disebabkan faktor2 di atas,aku menjadi amattt malas walaupun telah dipaksa dan dipujuk oleh mami dan abah tercinta saya.fail brapa gaban fail dah pon xsedaq2 diri lagi.time fail tu mula la cuak nak tunjuk report card kat mami dan abah,dan2 buat rajen baca buku buat latihan semoa.eheh :B

jadi berbalik kepada cerita tadi,sampai sahaja waktu exam,aku pon jawab lah exam dengan kadar bulat2 atau masuk logik ja.bila dah habis exam,cikgu xmasuk kelas,murid2 mulalah jadi seperti keadaan di pasar malam.macam2 buat.ada yang bawak mai skolah dengan scrabble,main apatah yang ada rumah2 tu?milionaire apatah?xigt.hesh.dan yang femes skali time tu mestilah uno.time tu memang gelak sakan lah.sakan tahap apa pon xtau.cewah.dah habeh exam la konon.time dapat result xingat dah.

bila sampai sahaja masa pemberian report card,aku tersangat lah cuak gile gile sebab aku terpaksa turun kelas.time tu nangis tahap apa xtau dah.sebab tu lah orang tua-tua cakap,jangan gelak sangat,nanti menangis.jadi,menangislah dulu supaya nanti anda buleh gelak.heh.time tu takut xpayah cakap la,tapi yang paling aku takut sebab terpaksa kecewakan makpak aku.sumpah xtipu.aku paling taku t kena bala Allah kedua aku paling takut nak kecewakan makpak aku.balikm rumah tu call mami cakap kata kena turun kelas dok tengah nangis lagi!haha.grrr.nampak dak betapa manjanya aku? :D

jadi bila dah turun kelas tu,aku dah tekad,tekad nak tebus balik nak bagi dapat 5a upsr.jadi time tuaku xguna sangat myspace,aku sllu guna friendster lagi,semua tu xguna dah.dalam sebulan nak bukak sekali on pon payah.nampak dak betapa tekadnya aku time tu?bukan aku nak cerita kata aku ni rajin ka apa ka.tapi bekpilah,blog aku.haha

jadi,aku harap exam akhir tahun kali ni aku xla turun kelas macam dulu time darjah 5 sebab darjah 6 tu aku upsr,ni form 2 nanti form3 ada pmr pulak.aku harap aku boleh dapat result yang elok dan dapat straight a's untuk pmr tahun depan.disebabkan aku nak dapat result macam tu,bak kata encik fakhrol rodzi hanapiah pjk,siapa usaha lebih dia dapat lebih.jadi saya dengan officially-nya akan merasmikan bahawa saya akan mendelete myspace,friendster,twitter,facebook dan macam-macam lagi alat komunikasi masa kini.ya,itu termasuk kamu jugak gilatulis baby.

bukan sekarang yerpp,tahun depan kot.haha.hat tu ja kot,doakan saya dapat result elok dalam exam ni ya.sekian terima kasih :)
eh eh!aku buat label baru!haha.pulon

8 comments:

nqddnnrzm. said...

tudia. radikal.
smpai nk delot suma
tapa! aku sntiasa sapot ang
(dgn nada bodek)

aifaa said...

meh aku teka,hg xbaca pon.betoi dak?

nqddnnrzm. said...

baca laaaaaaaaa T_T
reja men fitnah

Aida Amalina said...

manja,ewww

aifaa said...

nbk - erk.yaha?aha.aku maluuuu :">
maafkan beta ya tuan hamba

aida - igt balik weh,time peksa muzik.jd hg tolon shadap

Aiman said...

ceh.aifa mna mngis pon
dya bleh glak2 ngan aku afiq azim
aku ingt gi...
haha

aidafada said...

haha
tp,5a jgk
tu la pndai.
xyah delete la.amik contoh teladan kak sheera.dy x delete mespes,dy dpt 8a.hehe.xyah delete2 la :D

aifaa said...

aima : ceh.hg buhung.tabuh kot

aida ; kak sheera pndai.kami dak