Tuesday, December 15, 2009

sapa nak dengar cerita?

mai kat nenek mai.meh nenek nak cerita. *gaya² nak amek buku cerita*

Pada suatu hari,ada seorang budak lahir.sejak lahir lagi,dia memang suka makan.ish3.
bukan makan la,lahir2 mana bleh makan teruih,maksudnya dia memang suka la minum susu.bila dah kian besaq,makin lama makin besaq perut dia.bukan mengandung,tapi penuh dengan bahan yang telah dia suap,gigit2,lepas tu telan atau dengan senang lagi kita panggei dia makan.

bab berat badan dia neh,hm.nenek xpayah cita la kot nohh?
dia neh lagi berat dari mak dia.uishh.cek jangan tekejut.
haa,dia memang simpan hasrat nak masok The Biggest Loser Asia pon.
masalah kegemukkan dia ni kronik la jugak,tapi xdak la tahap kronik yang xleh jalan tu.tapi buleh la nak kata kronik.

haa,lagi satu,semua jenih makanan dia makan.sebut pi la apadia,smua tekak dia terima.kecuali yang halal dan boleh dimakan la.xkan dia nak makan rumput kot?


ok,dah,pi tidoq.nenek cita nenek yang ngantok. dah dah dahh,p tidoq p.satgi jebon makan.
*sambil menutup buku cerita*

......

oke lah aku la watak utama dalam cerita ni.well,aku baru baliik dari kl-terengganu-cameron highlands.so hampa2 semua nih buleh bayang perut aku kot?
nak kata xbaca bismillah,doa skali aku baca.hesh.pelek.time kenyang pun aku buleh makan lagi.ergh.

ada sapa2 buleh bagi diet yang berkesan kat aku dak?aku xlarat nak tunggu sampai umoq 18 baru masok Biggest Loser.hahah

9 comments:

syed abu bakar said...

The Biggest Loser Asia suka2!
myb rncangan tu dh x buat dh!
sbb org skrg suka makan..haha

nqddnnrzm. said...

the biggest loser kena bukak baju nk timbang. xtrasa geli ka? kesian umat asia nk kena tengok hg sparuh bogel

aifaa said...

syed : jgn cakap gutu wehh,.hahahah

nehi : err jadi maksudnya hg pun tengok la orang yang bukak baju tu?ala yang separuh bogel tu?

DH said...

Always take your breakfast..
Drink a lot of water..
Minimum 8 glass per day..
Take your time when eating..
Lets say 20 minutes to finish your food..
Kunyah makanan 44 kali sama dengan sunnah nabi kan?
Spend 45 minutes doing exercise..
Light exercise for beginners..
At least for times a week..
Why dont you try pillates or yoga (Just do the movement not includes the mantera..haram kan?)
Wrote ur current weight every 1 week..
I lost 30kg in 100 days..
Change because you want to, not because u have to..
Gluck..
:)

aifaa said...

O_O!
30kg dalam 100hari!?
thats amazing!thanks :D

Aida Amalina said...

jenih x bersyukuq,hg x gemuk tara mn pon kot.hg tgk hat msuk TBL asia tu gemuk teruk kot.hg bukan gemuk tara tu.kot nak kata tara Hajar ka,Syafiq jalil ka x dak pon.

aifaa said...

hg kuruih.xpalah.aku gemok.

Q u e e n said...

aifaa.sayang ampa kot!
hahaha
lost hope dah heh
coba diet sejak kurun lepaih
tapi, nehi! badan kami antihakikat

toektololtoge!

adoyyyy
hahah

YobSumo said...

hehe kecik lagi kamu ni. hingus dah lap? hahahhahahah.

takda peliknya makan walau dah kenyang.



sebab aku selalu amalkan.

hahahahahhaha!