Thursday, January 21, 2010

its my first time!

today is abah's birthday,this is my first time baked a cake for someone's birthday,so i made a rainbow cake,yeayyyyyyy!

this is how the cake looks like,









i covered it with buttercream icing and im SO NOT GOOD in decorating cakes.anyway,the cake turns out AWESOME but sadly its very sweet and my dad don't want to eat it too much co scared of diabetes.

natang pa aku tuleh pun tatau.ish.

apa-apapun,I SUPPAAAAA LOOVEEE THE CAKE COLOURS!
OMGOMGOMG.
my dad said "wuish!lawanya colour,tapi sayang manis sangat.kurang gula sikit lagi sedap!"
heh.next time i will reduce the sugar quantities and fyi,it is cake without eggs.
suitable to whoever wants to diet or thingss.

HAPPY BIRTHDAY ABAH I LOVE YOU :D
MAY ALLAH BLESS YOU
SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI KEPADA ABAH.
:-*

Tuesday, January 19, 2010

Ya Allah

http://smiletokill.blogspot.com/2010/01/pemergian-mu-ditangisi.html

p blogsite ni,lepas tu tengok video tu.
aku mula-mula xmau tengok pun sebab ingat ada bg antu yang keluaq bagi terkejut ka (apek pun penah bagi website lepastu bukak2 ada gambar hantu jerit gila kuat)

sedikit fobia disitu.

lepas tu terbaca post aida farwiza,dan aku mula merasakan video tu bukanlah sesuatu yang kita harus elakkan,sebenarnya satu video peringatan,penginsafan.

semasa menonton video tu,aku hanya menangis,menangis menangis.
terlalu banyak dosaku.kalau diberi sejuta tahun pun agaknya masih tidak terhapus.
aku menangis lagi,bayangan sakaratul maut itu tidak dapat dibayangkan,
sedangkan Rasulullah pemimpin kita yang agung pun sakit,bagaimana dengan kita umatnya yang biasa?

Ya Allah,sedihnya aku tengok video tu.tolong tengok,dan ingatlah betapa cintanya Rasulullah terhadap kita ;(

semoga kita ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.amin.

Monday, January 18, 2010

perancangan masa depan

buat fan page dalam facebook PENYOKONG AIFAA KURUS DAN TINGGI
sila join ya :)

Saturday, January 16, 2010

bila kembar lain ibu bapa bertemu dan bermain piano

haha,pernah jadi macam aku?
saya ada kembar.walaupun bukan kembar kandung,tapi rasanya kami ada hubungan sikit-sikit yang pelik sampai kawan2 kat SMKJ dok habaq kat aku
"wei aifaa hg nak tau dak kat kolah aku ada budak muka sebijik macam hg"
dan aku pun tersangatlahhh poyo nak tau saya.cey

oke cut story tu,dan masuk story ni.

baru aku ingat kemarin aku buat dorayaki *tibatiba*

hihi.kemarin ada tuisyen,aku pun p,masa duk p tu aku cari ilah la.aima cakap dia mai tusen tu jugak.

akhirnya,dia duduk sebelah aku dengan sorang lagi yang menghalang aktiviti kami untuk meng-usha satu sama len.eceyh.

brapa lama xjumpa?pikiaq sat.hmm


oke dah habis pikiaq.lama xjumpa.dari ton lepas.


then dia mai rumah aku lepas balik tusen,dan kami main pianooo :P

dan ini ialah salah satu kejayaan aida.

dipersilakan,Mary Had A Little Lamb dar Aida dalilah!



ehem.dan sekarang,ilah bersama mentornya (e awat aku geli) dengan....


BECAUSE IM STUPID DARI BOYS OVER FLOWERS VERSI PIANO.

AKU?AJAQ DIA MEN LAGU TU?

nahh!men pun tangan kanan ja reti.tgn kiri xreti (T_T)

okay oaky dengar lah ;



hihi.mula2 aida tunjuk dlm henfon dia lagu ni,pastu aku cakap aku blh men jugak,tapi xla cepat mcm tu.dan aku ajaq aida main.gila lawak kot. mai rumah lagi,rindu XD

hihi,dadaa

Friday, January 15, 2010

My Valentine’s Day

woot!aku baru habis bukak nuffnang,and aku terjumpa ni :



dan aku decide untuk masok contest ni!

and if i can celebrate valentine's day (eventhough i dont want to),i would like to spend my day with TAYLOR LAUTNER! *drools tiputipu*


and i must say he looks very cute here *really drools now*

tell me who don't know who he is?
who DON'T KNOW HIM,i'll give u clues.
1)shark boy and lava girl
2)twilight
3)new moon XD
but i bet u guys know him.ahh,whatever


okay the rule of the competition is :
Write a blog post titled ‘My Valentine’s Day’ and share how would your Valentine’s Day be if you could be spending that day with that star!

so now,if i can date with taylor lautner ;p
i will :

1) have a dinner with him on a cruise!
and he will feed me with foods that night.cey ;p

and i want him to take me to ice-skate.woot woot!haha.and when im about to fall he will catch me :P :P.gila perasan.tsk

3 ) he will call and ask me " are u free today?coz i want to take you to somewhere..and i bet you'll like it!" hahaha .

4) go vacation together and there is a surprise for me.a table decorated with roses is there and there is also musician playing a romantic songs for us.HAHAHAHAHA

5)i want him to taste my trifle.

6) i want him to sing me a song and walk on a table to a table just like Zac Efron in High School Musical 3 but not on the stage,in a beautiful restaurant ;P

7)i really want to go on a picnic together.i think its very romantic for me and taylor ;P

okay not like this.

and.

i want him to kiss me.HAHAHAHHAHAHA

sekadar gambar hiasan.



xmenang?i kesah apa!
kalau menang?lagi baguih :P

i love u nuffnang! :D

Thursday, January 14, 2010

sapa darling aku?

di mana dia,anak kambing saya
anak kambing saya makan rumput di padang.
chan mali chan oi oi,
chan mali chan oi oi,
chan mali chan ketipung payung

di mana dia,buah hati saya
buah hati saya ada di kayu itam.
chan mali chan(hg ulang sendiri la)



sapa buah hati aku?
sapa tau buah hati tu apa?
buah ada hati?manada jantung.
oh buah jantung..

sapa2 pernah baca post aku pasai ni?
sapa2 yg baca,boleh tukaq kepada lelaki idaman ke wanita idaman.
oh aku BIOSEKSUAL.aku LESBIAN.

ni la darling aku,
dia ni bau busuk2 sikit,macam kambing,ala,macam lagu mula2 aku nyanyi tu,
cakap banyak,macam kambing jugak,mbek2 xhenti2,
makan banyak jugak,macam kambing jugak ofkos,makan rumput 24jam,
xsuka mandi,busuk pait mcm kambing jugak.

hahaha.

tolong percaya.tsk




ni la minah kambeng tu
cari sendiri


semua pompuan,manada laki

dia busuk,tu yg org tutup idong

yang belakang tu dia. hat muka macam lembu tu la ~:>
Gothic.hahaha
aku xkira,aku nak buh jgk gambaq neh


untuk pengetahuan ampa semua,abang dia yang ayu tu dah bagi restu hubungan kami berdua,
tambah2 pulak lani dah start sekolah,
dia kena balik asrama,
wui,nadirah darling, i ♥ u
bila dia balik asrama,aku sedih,sunyi tau dak ;(
ni dia ada kat rumah,aku dok kata nk post blog ni,saja bagi dia syiok kot2 nk on kat asrama,
wii bacalah kambing oi.

tolong terharu.tahap kambing,bukan babi


sekian.

Wednesday, January 13, 2010

cikgu harisson kata nak denda aku esok sebab dia cakap aku perli dia dlm fb.
aku mana perli,aku puji dia cantik.btoi la dia cantik.waa :((

Monday, January 11, 2010

OMG

p/s : video tu kena buang ngn owner dia.bodo guh,ptu ni dapat len tapi xseelok video lama.



AKU SUKA GILA AIZAT NYANYI LAGU KAU DAN AKU DLM AJL.




dengan budak2 menari comei gila ;D

Friday, January 08, 2010

ciri-ciri lelaki idaman i

wow 2kali post dalam sehari! :D *muka bangga sikit2* e cehceh.orang buat sampai 10post xingaq cam hg pun.okay whatever.haha saja gedik nak tuleh post ni.oh well.besala.

tadi aku p aneka,aku nak panggei adik aku,time tu kat bahagian alatulis smua tuh.

"caetttttt!" pggil si comel aifaa kpd adiknya.
datang seorang lelaki comel yang kurus kurus kepadanya,dengan kedua belah tangannya berpegangan sesama sendiri yang diletakkan di tengah.datang ketepi ku dan senyum semanis gula.mcm ni haa ------> :)
aku pun membalas senyuman dengan ayu gila. mcm ni-----> >:D
dengan ayunya dia sambil tunduk2,cakap "tadi hampa panggil kami ka?"
patu aku jawab balik " pggei adik" patu senym.
then dia ckp "oh."patu pusing.blah truih.ahahaha

bagi aku,walaupun nampak mcm lembut,tapi aku tgk mcm comei gilaaaaaaaaaaaa.walaupun muka biasa2 ja,kulit sawo matang centu,mata sepet2 sikit,hahaha.comei kot wei.dengan tangan mcm tu.ayu2 sikit.gila comei.ohwell.

muka macam cina.
aku suka laki hat muka macam cina.kalau kat sekolah.laki hat jadi pilihan aku mestilah abang2 senior cina.tapi sayangnya taun ni dia dah keluaq.tpai kat mr lim dak plk.ayok.
taste ni aku rasa aku share ngan alia.kan alia kan?kami sama2 usha abang cina ni kat skolah.taun ni tadak sapa dah nak usha.bg idea,please?

mulut merah
sapa xsuka? :p

jiwa lembut-lembut sikit.bukan nyah noh
haha.ex aku semua lembut2 sikit.SIKIT ja nahh.sapa2 hat terasa dia ex aku tolong jawab "YA AKU LEMBUT!" oh well.aku tatau pasepa.aku suka.nampak macam comeiii ja.hue
hahaha mampuih aku kalau depa baca.erk,depa? :|

yang senyum comeiigilababigilabangang atau senang bagi aku cayaq
ahaha.suka weh!aku kadang2 suka dok diam patu tgk muka orang.kalau hat jumpa ari2 tu aku ckp la.yang jarang jumpak.kadang2 segan sat,patu usha muka ja,bukan pakwe nah wei,semua orang oke (T_T)

skema
kadang2 aku rasa orang yang pakai spek tu hot gilaaaaaaaa :p

rambut serabai / serabut / xsikat guna2 tangan ja
seksi sungguh!ah.hahaha
yang xbrapa jiwang sangat,tapi xdak la sampai tadak perasaan kan.
jiwang sangat syiok ka?tp2 kali msj "oh adinda ku saya ku cinta oh darling i loveu"
xpon nk p makan sat, " ok,makan baik2.love u,jgn curang"
isy bodo sungguh.haha.xdak la penah jmp org ceni lg.ada ka?erk

baik dan soleh
eceyy :P

yang xcepat jeless
sat nak kawan ngan dia ni xleh,pasai pa?pasai dia laki.mampuih la.igt aku semua kawan ngn pmpn ja kot.dah la tomboi.esy

yang comei,kalau hensem pon ok gak tapi lebih kepada comei.
haha.gila tamak.macam pa lg.macam depa mau kat aku.ahh!


senang cerita,nak macam kim bum!HAHAHAHAHAHA


ok boleh tolak yg alim tu.



kenapa aku post natang neh?sebab aku gedik.oke dah habis

kan best kalau benda yang memalukan tu kalau kita ingat balik kita gelak :(

hai.lama xupdate.rindu aku dak?hmm.xlawak pun.ni aku nak crita psal benda hat baru jadi jaa nih.ngeh.malu kot (=_=")

mak aku ada satu buku,bukan satu la,banyak tapi satu buku ni,mak aku guna tulis pasal kawan2 dia time skolah.macam buku biodata la.nak dijadikan cerita hat SYOK ni,aku time darjah (*mana leh abaq hampa!* oke cukup la kenal aku sebagai kanak2 ribena walaupun lani pun masih kanak2 ribena) ada suka kat ehem2 tapi xhbaq dia pun la.kononnya i pmalu :">.eee cehceh (T_T)
then,bila dah suka dia patu tak habaq,sorang kawan aku ni pun suka dia jugak.so aku pun decide xmo abaq sesiapa pasai aku suka ehem2 tu.e gatai

ok lpas tu,kawan i sorang lagi tu pun habaq lah kat jjaka idamannya tsbut.aku tatau lah kawan aku tu baca ka dak blog aku ni.hoo :P.identiti tpaksa dirahsiakan,satgi dia femes no way aku pun nak femes!AHAHA.haa xlawak pun.dok diam.

sambung crita.

lepas dia ckp,bla3 hin honnn boboboboo lalalaaaa~.jadilah kapel kanak2.wahahahahaaa :P:P
romantik kot!sang jejaka bagi dentine kat sang wanita dan pergi ke taman baju sama.acewahh!
haha.aku?aku konon no problem.bukan konon,tapi mmg no problem.aku time tu xsuka dia dah pun.xkan sama2 nak suka dia kot?heiheii

yang memalukan tu,aku p tulis dalam buku mak aku (tolong rujuk perenggan kedua untuk lebih info) tu,cerita pasal lelaki tu!gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.aku ingat mak aku xguna buku tu dah.ulang,AKU INGAT MAK AKU GUNA BUKU TU DAH.dah la aku tulis kat mukasurat cover depan.yang kecik tu tak payah baca.


haritu kawan lama mak aku mai,depa bukak buku tu sama2,lepastu?lepastu?


ah!lu piki la sendiri!bladihel (=_=")