Thursday, February 25, 2010

sedih?mai tengok.


:@) :@) :@) :@) :@)


disebabkan aku xmau mencarut kat blog,aku terpaksa gunakan emoticons Yahoo! Messenger,xpernah try?p try buat tgk jd pa.

seriously budak 15thn macam aku pun boleh tengok video ni.
tiada unsur2 18sx,kalau ada hampa yang pikiaq pelik


dan yang paling disukai sejak dulu tentulah ini :D


okay ni semua koleksi video kesukaan lawak aku.anda?


p/s ; posa belog 3hari kot.

Tuesday, February 23, 2010

dia dia dia

she is my everything,
she is the sunlight,
she is the moonlight,*hehe*
she is the one i'll go to when i'm in trouble,
she is my love,my life,my mother.
she's the one who i love the most in the whole world!
i'll do anything for her,
i want to make her happy all the times,
but i'm not perfect,
i remembered we fought and we will not talk to each other,
but then hours later we will be like non-mother-daughter but best friends forever!
i tell her everything happens,
about boys(ehem),school,results and things.
she's the most wonderful gift Allah give me.
Thanks Allah,there is no word to describe how to thank You unless than pray and not forgetting you 24hours per day.

yesterday,it was her 43rd birthday,
i've nothing to give her not like any other year,
i only gave her a kiss,and a wish "happy birthday"
and i saw the charming smile on the beautiful and loving face,
it just unforgettable.

and today,it is tok abah's birthday.
i wrote about his last day here,in my blog.which you have to find it yourself la ngek.haha
mummy says that she is the most wonderful birthday gift to him :p
i bet she is.she is the first child to him.

OH HOW I MISS HIM.

tok abah,
tok mama selalu nangis kalau teringat tok abah,
dia cakap lama sangat tak jumpa tok abah.
masa tok abah dah pergi tu kat hospital tok mama jadi tak terdaya,
lutut kaki longgar hingga tak dapat nak berdiri.
abah terpaksa ambil kerusi roda untuk tok mama.

tok abah ingat masa hari last day tok abah ?
kita sama-sama pergi KMC.
mummy p cari parking kita masuk dua,adik time tu xdan nak tukaq baju skolah lagi.
suara tok abah macam xboleh keluar.macam suara tak cukup air,
depa cakap orang nak meninggal dahaga,tapi time tu tok abah masih boleh jalan kan?
sehari sebelum tu pun tok abah keluar 5kali,
beli minyak,roti,beras dan macam-macam lagi.banyak pulak tu.
mungkin tok abah dah tau tok abah dah nak pergi,cuma kami yang tak dapat rasa.

tok abah,
adik ni cucu tok abah yang paaaling manja ngan tok abah :D
tiap-tiap minggu adik tidur rumah tok abah dlu,
kalau xmau tidur,tok abah akan rasuah bagi kopiko suruh tidur kat rumah tok bah,
kalau bagi alasan xdak berus gigi tok bah terus keluar beli,
dulu kita selalu main cikgu-cikgu kan?

kalau bangun pagi-pagi,
tok abah tanya nak makan apa?
nasik lemak ka nak makan roti canai?
adik selalu cakap nak makan nasik lemak.

tapi tu dlu.
sekarang ni,
kalau bangun pagi-pagi teringat nak duduk tepi tangga lepastu tok abah cakap
"adik nak makan apa?"
sekarang ni dah takda dah.
tok abah selalu cerita pasal perang jepun dlu.
SEKARANG NI ADIK DAH BELAJAR SEJARAH PASAL JEPUN DAH TAKDA ORANG NAK CERITA.
tok abah tunjuk bekas kaki tok abah yang kena peluru,
tok abah cerita dlu dekat bawah rumah sewa tok abah ada orang jepun dok tembak-tembak,
tok abah duduk senyap.nasib baik xjadi apa-apa,kalau tidak adik pun xda kat sini.

muka tok abah macam cina,
pernah ada orang cina cakap cina dengan tok abah.
tok abah orang patani,
tok abah seorang yang sangat bertanggungjawab.
semua adik-adik tok abah tok abah belikan baju sekolah dan kerja untuk tanggung yuran sekolah depa.



tok bah,
tok bah tau dak betapa renyuknya hati adik masa tengok jenazah tok abah?
masa tok abah diangkat naik ke atas katil (tok abah meninggal malam jumaat,masa tepat2 azan I'sya)
adik tengok hidung tok abah tersumbat kapas,
mulut tok abah ternganga.
adik time tu makin menjadi-jadi tangis adik.
adik pi kat tok abah,pegang pipi.
sejuk sangat.

SEDIH.

sedih sangat.
adik rasa bersalah,adik tak sempat nak tengok tok abah time kat hospital.
last masa tengah hari time hantar tok abah tu.
memang tak sangka,kita masih bersembang pasal cincin kahwin tok abah,
pasal tok abah suruh adik jadi doktor.
adik tak minat doktor pun.tak pernah terlintas dalam hati pun nak jadi doktor.
tambah-tambah ada yang kena bedah katak,lagi laaa xmau.
sekarang ni,adik target nak jadi doktor.biar tok abah tengok dari sana tok abah bangga.

lepas adik pegang,adik tengok satu persatu orang masuk baca yassin.
adik nak cium tok abah,tapi adik malu depan orang.
lepas orang dah pakat balik.
adik buka kain yang tutup muka tok abah,
dan adik cium.
sejuk sangat.
dah xrasa hangat badan tok abah.
adik pegang rambut,rambut sangat lembut.adik-adik tok abah cakap tok abah macam tengah tidur.
memang pun,dengan keadaan tok abah time tu,macam tok abah tidur depan TV channel RTM.
bila tok abah tidur adik tutup TV.macam tu la muka tok abah.

bila dah sampai masa nak masukkan tok abah ke liang lahat,
adik tak sempat nak tengok sebab bila masa adik sampai tok abah dah pun selamat masuk.
tok mama macam terkilan sikit sebab tak sempat nak tengok.
sangat sedih,
terbayang-bayang lagi macam mana tok abah pakai singlet putih dan berkain pelikat dekat luar rumah siram pokok sambil buat bunyi mulut.lagu apa pun taktau.
dulu tok abah nyanyi lagu jepun.ingat?
rindunya.. :)

bila tok abah dah siap di masukkan,
time balik rumah keadaan sangat menyedihkan.
tok mama simpan baju tok abah sampai sekarang tak basuh,
tok mama gunakan kain pelikat tok abah jadi kain telekung tok mama..

tok abah,tok abah sentiasa dalam hati kami semua.
semoga tok abah di samping-Nya.
adik nak stop dulu,
dah tak larat nak nangis.

selamat hari jadi arwah Abdullah Mubarak yang ku sayangi selama-lamanya :)

Sunday, February 21, 2010

imaaaaaaaaaginasi

hai.lama ka saya away dari blogging?walaupun saya ada buh post yang berkata "currently away from blogging" yang lebih senang kita tau 3hari,saya nak cerita betapa hebatnya saya.

cerita hebatnya saya?

er.okay bukan.nanti ada orang tiba-tiba serang and cakap aifaa comel.okay sumpah xlawak langsung.

sekarang,kita di kelas berpoligami eh silap ber-imaginasi.alah yang macam spongebob tuuu. (sesiapa yang menonton spongebob di Nickelodeon tolong tukar audio kepada Bahasa Melayu untuk lanjut)

bayangkan lagi,
anda sedang bosan,tiba-tiba ada sup tulang depan mata.
buat apa lagi?makan ka tengok saja?

dengan ucapan bismillah,aku nak sampaikan berita gembira.

aku baru ja berkahwin.


ya berkahwin.xtau istilah berkahwin?


dan aku dah menjadi seorang suami yang baik.
isteri aku baru ja mengandung.berita ni baru dapat di telinga aku.

ikutilah ;



sapa dia bini aku?teka lah!ihihihihihi *gelak galak

Friday, February 19, 2010

-

CURRENTLY AWAY FROM BLOGGING

Wednesday, February 17, 2010

bukan kita nak menyibuk,tapi dah kawan nak buat macam mana kan

ni blog.blog merupakan tempat kita nak tuleh patu satu dunia baca tu pon kalau depa bukak.
aku nak bukak post ni xtau lama mana,tapi biaqlah aku nak _________ (isikan tempat kosong dengan apa2 hat syok) rasa hati ini.tsk

"halimah mempunyai kawan namanya badut,mereka rapat la sangat tapi rapat la ha bayang sendiri,badut telah putus dengan boyfriend nya yakni si ayam,dan beberapa bulan selepas putus ayam telah mendapat pengganti si badut dengan cepat sekali.badut yang terasa sangat sedih dan kiciwa dengan tindakan ayamnya itu,bertindak dengan menyerang ayam betina kerana ke-jelesan yang melampau.hal ini diketahui halimah kerana diberitahu oleh badut sendiri semasa tuisyen.badut juga sering menghantar mesej2 yang berbaur kononnya dia bahagia dengan orang lain bagi si ayam jeles,malangnya ayam xjeles langsung dan tak kisah."

halimah tu bukan nak menyibuk,bukan apa.tapi dah 'badut' tu kawan halimah,dia cerita kat limah(nama manja halimah) semua.limah nasihat sikit2 la.lani ada sikit salah faham dengan ehem2 ada la yang bertindak berpikiaq pelik pasai halimah.tapi ingatlah,

BUKAN SEMUA ORANG SEMPURNA SEMUA PERNAH BUAT SALAH

hal ini menyebab daging konco-konco david beckham membuat keputusan untuk membenci Halimah sebab dia jongang.













xpaham?xpayah paham

i haven't wish you guys yet isn't?

U HAVE TO TRY THIS

1 - Copy nombor di bawah
2 - Paste kat Note Pad (note pad buka bagi full)
3 - Tekan “CTRL+H”
4 - Pada Colum “Find”, taip 6
5 - Pada colum “replace”, taip _ (under score)
6 - Kemudian klik "Replace all"... tengok apa jadi

666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666
666996666699669966999999996699666669966666669966666699669999999966996666996666666666666696666666666666666666666
666996666699669966999999996699666669966666666996666996669999999966996666996666666666666999666666666666666666666
666996666699669966996666666699666669966666666699669966669966669966996666996666666666669969966666666666666666666
666996696699669966999999996699999999966666666669999666669966669966996666996666666666699666996666666666666666666
666996999699669966999999996699999999966666666666996666669966669966996666996666666666999999999666666666666666666
666999969999669966666666996699666669966666666666996666669966669966996666996666666669999999999966666666666666666
666999666999669966999999996699666669966666666666996666669999999966996666996666666699666666666996666666666666666
666996666699669966999999996699666669966666666666996666669999999966999999996666666996666666666699666666666666666
666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666
666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666
666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666
669966666996666666669666666666999999996699999999669966666699666666669966666996699999999669966666996666666666666
669966666996666666699966666666999999996699999999666996666996666666669996666996699999999669966666996666666666666
669966666996666666996996666666996666996699666699666699669966666666669999666996699666666669966666996666666666666
669999999996666669966699666666999999996699999999666669999666666666669969966996699999999669966966996666666666666
669999999996666699999999966666999999996699999999666666996666666666669966996996699999999669969996996666666666666
669966666996666999999999996666999666666699666666666666996666666666669966699996699666666669999699996666666666666
669966666996669966666666699666996666666699666666666666996666666666669966669996699999999669996669996666666666666
669966666996699666666666669966996666666699666666666666996666666666669966666996699999999669966666996666666666666
666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666
666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666
666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666
666996666669966999999996666666669666666666999999996666666699999996699999999666999666699999999666666666666666666
666699666699666999999996666666699966666666999999996666666699999999699666699666699666699666699666666666666666666
666669966996666996666666666666996996666666996666996666666666666699699966699666699666699966699666666666666666666
666666999966666999999996666669966699666666999999996666666666666996699696699666699666699696699666666666666666666
666666699666666999999996666699999999966666999999996666666666669966699669699666699666699669699666666666666666666
666666699666666996666666666999999999996666996996666666666666996666699666999666699666699666999666666666666666666
666666699666666999999996669966666666699666996699666666666699999999699666699666699666699666699666666666666666666
666666699666666999999996699666666666669966996666996666666699999999699999999666999966699999999666666666666666666
666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666




HAPPY NEW YEAR!
walaupun dah bulan 2 nak masuk bulan 3 dah hahaha

Saturday, February 13, 2010

sesi teka teki!

soalan : sapa boleh makan separuh ice cream dalam bekas besar Paddle Pop sampai separuh ?tu pun sebek mami dia xbagi makan dah

jawapan : aifaa comei.hahaha


tudia.tara dok kata xmo blogging.ah!what the aifaa comel (nbk yang suruh aku bt centu,dia suka gila cakap gutu.aku xtau ayok)

haha!

Friday, February 12, 2010

aku artis?

aku ada peminat lani.
blog,gaya penulisan,ho-ho.
nak sama.bkn la sama 100%
tapi oh well.

aku tukaq template blog ni,
dia pun sama.isy.

ayat aku?besalah artis.

myspace ciplak dlu,lani blog ciplak?ahaha.aku rasa mcm aku pemes gila!

lani p la baca blog dia.lebih kurang mcm blog aku.


dah.brenti blogging.

Thursday, February 11, 2010

.

dah bye.

Sunday, February 07, 2010

miau nice to meet u

hai.
pernah dak aku cerita pasal kucing aku?


pada hari Tahlil arwah Tok abah,dah sebualn xpun 2bulan kot.nak pi tahlil,
dalam kereta dok dengaq bunyi kucing.aku mula2 ingat radio.semua ingat radio.
dok cakap miau (=___________=")
gila xprasan lagipun xkan la kami pkiaq ada kucing dalam reta kami kot?ahaha.
then pi la tahlil.baca-baca dah balik.dari pukui 7 sampai 11malam.nak balik dah,then nak naik kereta,dengaq lagi bunyi kucing.kali ni memang komfem bukan bunyi radio pasai kereta tak dan nak pasang lagi!

dok cari kat bonet kreta blakang,bawah seat,memang macam-macam gila la cari.
patu meh-meh dengaq lagi bunyi kucing.

"miau"

dengaq macam ada kat bawah kereta,tengok bawah takdak pun.
so abah memang comfirm ada kat dalam enjin.
bukak-bukak enjin.eh dak bkn bukak enjin,bukak hat depan tuh la.panggei apa taktau.haha
nak tau ada apa?

nak?


ADA ANAK KUCING DALAM TU.

tunggu pa lagi,dia punya la terketaq kucing tuh,comey,walaupun xla bulu kembang kan,bulu pun warna biasa.tapi cena blh nampak comei taktau.haha

abah angkat kucing tuh,kucing tu pi gigit tangan abah sampai berdarah.paham dak?DARAH.
(T_T)

kucing vampire kot.

lepastu tangkap bubuh dalam cage arnab auntie aku.hahaha

esok tu aku teringin gilaa nak pegang,tapi xbrani,patu aku pakai sarung tangan tok mama aku.haha :P
pegang dia ok ja,tapi dia dok ketaq-ketaq la dah pasai baru.
kadang-kadang tinggai dia dok miau0miau panggei mak dia kot.kesian.
kecik ja baru.tapi telinga panjang.wuhu

then abah decide nak bela dia,and mummy bagi nama dia "Sya'ban" sebab jumpa time tu 1 bulan Sya'ban.panggilan manja dia baban.kalau panggil lani pun dia akan tengok.hihihi

balik-balik dari rumah,semua kucing takot ngan dia (=_=")
dia kecik ja,tapi kan aku bagi makan aptu ada kucing len yang lagi besaq dari dia nak makan,
dia dok tunjuk gigi taring depan dia tu ngan buat bunyi kucing "ngehhhhhhhh" tuh.
kucing hat besaq tuh undoq blakang truih.

kan betoi aku cakap dia kucing vampire.







haha time ni baru jumpa.sekarang?dah pregnant dah.menconteng arang di muka family aku betoi.hahaha


sayang baban!

Thursday, February 04, 2010

Why I Like It Longer

okay disebabkan I dah xda phone sekarang (mimik muke sedih di situ),I ingat nak masuk contest nuffnang phone nih.walaupun gile ramai yang masuk contest ni,but still..hey remember,nothing is impossible by nike ka adidas?hahaha.okay can we start now? ish ish tulis banyak gile (T_T)

okay kenapa I pilih phone ni?yang pertama mesti lah sebab

DIA HARGA MAHAL.
paham tak?you guys faham tak kenapa i nak?SEBAB HARGA DIA MAHAL.okay lepas tu boleh menunjuk dekat kawan-kawan.ha oke kena tulis kecik-kecik nanti kawan tengok then cakap "eleh hadiah dari contest" hahaha.

oh ya!terlupa pulak nak letak gambar phone tu kat sini,okay anda dah ready?
yang jejaka dah ready ke nak tengok?ehem jangan tergoda sebab badan dia slim gileeeeeeeeeeee!

serious?are you sure?i takut nanti korang tido termimpi-mimpi pulak.okay aifaa we are talking about cell-phone here.cellphone?kenape panggil cellphone?adakah kecik macam cell?fikirkan.


okay tumpukan perhatian kepada phone,bukan model okay.
Can't you see?betapa besar and luas skrin phone dia!kalau mummy-abah-tokmama taknampak number nak taip message,bolehlah adik pinjam kan.haha.okay stop berangan dapat pun belum.

tengokkkkkk!gile phone ni slim gile macam I kan kann.haha
and yeah,it is a touch screen phone.wuuf!siap boleh picit-picit badan die yang seksi tu.hahaha.wth

FYI JUGAK.I TAKDE DIGITAL CAMERA.
YES I TAKDE.PEGI MANE?HILANG OH GOOD(=_=")

tapi takpe,handphone ni ada 5MP camera yang sangat clear sampai boleh tengok anak-anak cicit-cicit jerawat!xpercaya?beli satu dekat I kalau I xmenang contest nih ;p

gile kalau I dapat menang,I pegang handphone tu macam ni tapi I akan senyum macam ni

xpun macam ni


okay I tak pakai braces so


OKAY NO WAY I AKAN SENYUM MACAM KANAK EH KATAK.
I CAKAP NO WAY!


btw,okay tak i cakap i u ? :">

lupe kena bubuh gambar nih.


this is something i should be proud of!


yess aku guna background colour pink T_T

dari post aku yang lepas2 (p check sendiri malas gilEEE nak cari balik)
membuatkan aku menang contest ni and sangat syiok lah!
tapi ke-syiok-kan tu dipotong sebab pawagam dekat Damansara T_T
deng!2ticket and FREE PULAK TU!

so sapa2 duk kat damansara?nak?rm500.haha

i think i'm going to give it to my auntie!

Tuesday, February 02, 2010

oh well besalah orang famous


click untuk zoom


tapi yang geramnya-






click untuk lebih besaqq!haha

so sekarangpanggil aku aida,baca la blog i dekat www.aidaamalina.blogspot.com dan click nuffnang i yerp!hihi

haha watahek.bila masa tah aku minat sejak kecik (=_=")
msa mula2equin dlu pun malaih nak mai sbb xminat.hueh.dlu la.
lepastu bersungguh2.hahaha.nk tergelak.tergelak nak.

timemadam nak pindah cikgu suhaidi bg kat madam.hoho.
SUKMA?AKU?

ceh.xcaya gila (T_T)

Monday, February 01, 2010

sapa kata aku tadak kakak?!

haiii
saya ada kakak.dia pendek.gemok.hitam puteh gilaaa!pandai,comel,pipi gebuu:D
tapi.xpanggei dia kakak.pasepa?pasai dia pon ketot mcam saya.hahaha.dakdak.tipu ja.hee

DIA PELAJAR TERBAIK SEKOLAH AKU.haa xhebat lagi.9A dalam PMR!fuh.
alim?ofkoss.single?awek aku.jangan duk gedik nak ngorat.

so now apa perancangan dia?dia kata nak kawin terus dengan aku,tapi tawaran p SBPSKP yang membunuh perancangan tersebut :((

dia sapa?oh.dah sebut.lupa.xkan aku nak buat sumbang mahram ngn kakak sendiri kot.eh ehh!



ehh!! tersilap tekan.

haa baru betul!
apop,take care nah,kami akan rindu hampa dengan suami hampa yang pon akan berpindah tu.huuu :((



btw,layout terbaru aku ni nbk yang buat,apakata hampa click dekat nama dia atau SINI then mintak dia buatkan satu untuk hampa sebab aku nak delete kat bawah tu.oh well,aku memang bek,hahaha