Sunday, February 07, 2010

miau nice to meet u

hai.
pernah dak aku cerita pasal kucing aku?


pada hari Tahlil arwah Tok abah,dah sebualn xpun 2bulan kot.nak pi tahlil,
dalam kereta dok dengaq bunyi kucing.aku mula2 ingat radio.semua ingat radio.
dok cakap miau (=___________=")
gila xprasan lagipun xkan la kami pkiaq ada kucing dalam reta kami kot?ahaha.
then pi la tahlil.baca-baca dah balik.dari pukui 7 sampai 11malam.nak balik dah,then nak naik kereta,dengaq lagi bunyi kucing.kali ni memang komfem bukan bunyi radio pasai kereta tak dan nak pasang lagi!

dok cari kat bonet kreta blakang,bawah seat,memang macam-macam gila la cari.
patu meh-meh dengaq lagi bunyi kucing.

"miau"

dengaq macam ada kat bawah kereta,tengok bawah takdak pun.
so abah memang comfirm ada kat dalam enjin.
bukak-bukak enjin.eh dak bkn bukak enjin,bukak hat depan tuh la.panggei apa taktau.haha
nak tau ada apa?

nak?


ADA ANAK KUCING DALAM TU.

tunggu pa lagi,dia punya la terketaq kucing tuh,comey,walaupun xla bulu kembang kan,bulu pun warna biasa.tapi cena blh nampak comei taktau.haha

abah angkat kucing tuh,kucing tu pi gigit tangan abah sampai berdarah.paham dak?DARAH.
(T_T)

kucing vampire kot.

lepastu tangkap bubuh dalam cage arnab auntie aku.hahaha

esok tu aku teringin gilaa nak pegang,tapi xbrani,patu aku pakai sarung tangan tok mama aku.haha :P
pegang dia ok ja,tapi dia dok ketaq-ketaq la dah pasai baru.
kadang-kadang tinggai dia dok miau0miau panggei mak dia kot.kesian.
kecik ja baru.tapi telinga panjang.wuhu

then abah decide nak bela dia,and mummy bagi nama dia "Sya'ban" sebab jumpa time tu 1 bulan Sya'ban.panggilan manja dia baban.kalau panggil lani pun dia akan tengok.hihihi

balik-balik dari rumah,semua kucing takot ngan dia (=_=")
dia kecik ja,tapi kan aku bagi makan aptu ada kucing len yang lagi besaq dari dia nak makan,
dia dok tunjuk gigi taring depan dia tu ngan buat bunyi kucing "ngehhhhhhhh" tuh.
kucing hat besaq tuh undoq blakang truih.

kan betoi aku cakap dia kucing vampire.







haha time ni baru jumpa.sekarang?dah pregnant dah.menconteng arang di muka family aku betoi.hahaha


sayang baban!

7 comments:

Aida Amalina said...

tudia
hg x ajaq ka kucing hg zina tu berdosa besaq?
tah tah aku ka bapak dia!!
O.O!sorry wei!!!!!

syed abu bakar said...

napa cage dia mcm reban ayam??haha
baban?
mcm nama glamor imran ja..haha

aifaa said...

aida : ha saja.hg kan pe*%%$# bersiri
syed : hahhaa.tu cage arnab tuh la!

nqddnnrzm. said...

dia belajaq benda tu dari ang la kot

the paan said...

haha.capang elok ja telinga dia..
mcm mna dia blh masuk dlm bonet enjin tu?

aifaa said...

naqi : aram ang T_T
paan : kat tepi tayar.hueh.

aisyahshakirah said...

miau capang lol