Thursday, April 29, 2010

katak ongong,hantu?



hai.pernah jumpa hantu?
apa?
xtau apa tu hantu?
awat bodo sangat?

hantu ni natang ni.
hah buleh cakap kat aku aku pon bodo jugak.
aku lapaq sorbet weh,.
oke dah keluaq topik.



penah jumpa hantu?
penah dengaq hantu mengilai?
sat.ampa xtau hantu ? nah mai baca ni
oke.penah dak jumpa?

aku?aku pernah dak?
hoho.


situasi 1 #
timetu aku darjah 3,
aku dulu memang buas,petang tu mak aku xbagi aku kluaq main,
aku kluaq jugak senyap2
sekali aku buat macam mana tah.
kaki aku berdarah.so aku balik rumah,aku xberani nak bagitau mak aku.
yala dah la xbagi pi kluaq men tetiba balik2 kaki berdarah.haih

bila dah kaki berdarah.aku dok keja elak dari mak aku.aku mandi xbagi kena kaki.pedih la oi.
lepastu malam
aku tidur paling awai.haha

tiba-tiba aku terbangun balik,
aku rasa macam kaki aku ada orang pegang.serious ni xtipu.buhung pon dak jugak.

dia warna hitam,semuaaaa hitam.aku nampak mata dia ja.kepala dia botaks.
dia macam hisap kaki aku yang berdarah tu.
lepas aku nampak2 tu,aku mamun time tu,so xtakot sangat la ;p
aku buat bunyi macam bunyi orang menggeliat di waktu pagi raya

patu dia nampak aku bergerak,dia macam lari pi kat langsir.tapi mata dia dok tengok aku,
aku dapat baca dari bebola mata dia dia macam takot aku bangun.

patu aku tidoq buat bodo ja.ngantok la.esok tu baru terpikiaq.hahaha


adakah dia edward cullen yang datang malam-malam nak tengok i? :">
KALAU EDWARD CULLEN BETOI,MAI LA LAGI.
KALAU DAK,JANGAN DAH.

situasi 2 #
oke aku terjangkau umoq sikit.
ni patutnya situasi 1,tapi aku malaih nak tukaq2 dah.bekpi la nk tukaq ka dak.bukannnya masok peksa.bukannya ada 'SEJARAH HIDUP AIFAA' pun kat skolah ampa.boo

time ni aku duk kat quaters SEKOLAH MENENGAH SAINS POKOK SENA. SAINA.
mama babah i cikgu kat sekolah tu la yu.
time tu ada jamuan dekat padang kot tak silap,
aku yang berumur 5 taun yang masih comel-comel macam suri cruise,juga melibatkan diri :">

lepastu aku balik sorang-sorang,
yesss dengan umoq 5 ton tuh,depa dok tawar nak teman aku tapi ai kan pemaluw,
so ai cakap lew i tanak.uhuhuhuhuhu
sebenaqnya aku nak tapi aku cakap takmau.hmm slalu camtu.

jadi nanti kalau ampa nak ajak aku kawin,

sapa sapa ja : aifaa,kawin jom
aku : xmau!!!!!!!!!!!


hat tu kes lain nah.gila hg satgi aku jawab aku xmau hampa dok ingat aku mau kawin.

ha oke.
lepastu aku balik,tu la first time aku dengaq suara hantu mengilai.
time tu maghrib if i'm not mistaken
aku dok jalan sorang-sorang pastu ada sora macam
'NGEHEHEHEHHEHEHEHHEHEHE'
weh sumpah aku xtipu.aku ingat sampai la.
sora tu memang xboleh nak ikot.hmph.


pasepa aku cita ni kat ampa tah?
bekpi kat aku la noh.blog aku.


oke teruskan.


situasi 3 #




hmph,dah tadak situasi.
yang tu ja la kot yang aku ingat.
aku pernah katil aku bergoyang sendiri,
patu aku lari keluaq dari bilik dengan keadaan yang berpeluh²,
aku pernah jugak jadi dok tengah dok sorang,meh² tong sampah yang tolak tepi tu dia bukak tutup sendiri.
aku pernah duk kat tepi tandas.
dengaq macam ada orang dok guna tandas tapi dok tunggu3,
baru aku prasan tandas tu lampu xbukak pon.time tu malam.



so,apa cerita anda pula ye?

Monday, April 26, 2010

okay dah nak start cerita.

p/s : sediakan popcorn,tissue atau pisau kalau nak bunuh diri lepas baca.


al-kisahnya bermula pada aku berumur 10 tahun,
dia 12 aku 10,
dia laki aku laki pompuan,
dia ada upsr aku ada PMR peperiksaan akhir tahun.

ehem.
dia ni kawan abang aku.kiranya sama umoq dengan abang aku la.
bila dah macam tu,kiranya depa pi kelas tambahan waktu cuti sama2 la.
lepastu mak dia ehem² kawan dengan mak aku,
secara tidak langsung mak dia bz,dan dia terpaksa menumpang rumah dekat rumah aku.

lepastu dia ni rapat dengan adik aku,
bila dah rapat dengan adik,alah biasalah budak-budak,
adik aku mintak nombor phone dia.

bila dia dah dapat nombor phone dia,
adik aku yang tadak phone lagi time tu dia guna phone aku untuk hantaq mesej,
dia hantaq "hai abang *****************".
patu dia pon reply "ni sapa?" xingat dah aeh.

patu kami kenai kot situ la.
cis gila drama hang aifaa.
baru umoq 10ton gatai tahap kutu gigit.
























fcuk.
geli gila.

aku nak pi ketuk pala sat.xjadi nak cita.bai

Sunday, April 25, 2010

Thursday, April 22, 2010

weh.

aku malaih gila nak tuleh blog.
kalau ada cita apa2 aku tuleh na.
ciao..


hahahahahahhaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahaha





pentipu gilew aarghhh.

heh.kalau sapa2 dah jumpa aku tulis ni,aku kesah pa.
baca lah,aku dah xtau nak cerita kat mana.

1,
aku dah taklarat.
aku xpandai macam abang aku.
serious abang aku pandai.dia dapat 8A dalam PMR dia,
dan sekarang ni dia di MRSM Taiping.untuk pengetahuan semua,MRSM Taiping merupakan MRSM terbaik di Malaysia.top school di Mlaysia di tempat kedua.

aku?
aku hanyalah budak yang cepat lupa perkara yang cikgu dah ajar.
now I'm not the one who complain,
this is the truth.

cikgu H : aifaa dapat result geo b ha?abang kamu pandai sungguh.geo selalu dapat a.kalau dapat B tu memang jarang la.pandai sungguh abang dia,tapi kamu *tunjuk jari kat aku*

aku : *senyum ja*

get the picture now?

I don't blame anyone,its just me.I'm the one who is too lazy to study.

Ya Allah,bagilah Wan 'Aifaa Shafia jadi pandai dan mendapat 8A dalam PMR tahun 2010.Amin.

#2

aku ada kawan,dia laki.
haritu dia terpegang (aku anggap hg mcm terpegang,wlupun mungkin ada niat lain.Allahualam) belakang aku.
dalam hati memang aku sumpah seranah dah,tapi aku sabaq.
sebab hg kawan aku.
tapi sampai pgg kat blkg tu apa kes weh?aku pompuan,hg laki.
kita ni ada batas dia.kita bukan muhrim.hg xpaham lagi ka oi?

balik tu aku nangeh dalam bilik.patu mak aku mai tanya pasepa aku nangeh.
aku memula malas nak cerita,tapi last2 aku cerita jugak.

aku takut nanti jadi benda yang lagi besar,so aku cerita dulu yang ni.

aku bukan belen hg weh,
aku ada maruah.

kita umat Islam,kita penganut agama Islam,
i'm sure who know the limit between men and women.

tapi,aku dah maafkan hg dah.
xpa.aku harap hang baca ni.

kalau hang xbaca,sesiapa yang dah terbaca ni,tolong pi ketok pala dia sat.sruh dia baca.

aku dah maafkan hg,cuma aku belum ready nak berbaik ngan hg.oke?
cukuplah hubungan kita setakat pandang-memandang-tetapi-saling-tidak-menegur.

#3
haritu abang aku balik,
ondaway pi tesco

mummy : kawan mummy suka kat abang.dia kata bekenan kat abang.
aku : *tumpang syok sambil usik2 abang aku*
abang : huh?haha.sapa dia?
aku : cewah,satgi dia buat jadi menantu la tu.

tetiba,

mummy : dia kata shauqi ni sebelum buat keputusan apa-apa,dia pikiaq orang len dulu.aifaa tu lain sikit noh,dia buat ikut suka hati dia ja

aku : *dari dok syok,moody teruih*
tudia.sapa dia tu?bekpi la nak apa pon.sapadia kawan mummy tu?

mummy : xleh habaq la.uncle.

aku : uncle che nan?

mummy : ha.

aku : dah agak dahh,dia dari dulu dok xpuaih ati ngn adik.bla3

untuk orang hat dah ada anak,
aifaa tau anak2 uncle semua pandai2.
duk kat mrsm langkawi,top 3 students kat sana.
tapi jangan la hina aifaa,ni kira aifaa masih ok la ni xbuat perangai gilababi depan uncle.jangan la buat perangai uncle yang dah memang :@) tu sampai aifaa buat gilababi depan uncle ya?

:)


#4
aku ni pemlaaih gila.
serious pemalaih tahap xtau nak cerita.
mak aku suruh aku study aku men game,
aku online tahap kera xpenah online.
xtau nak buat macam mana.



5#
aku penah duk dalam bilik sehari suntuk.xkluaq lgsg.
mak aku selalu marah sebab dok dalam bilik ja,xkluaq.
dia dok tanya pasepa dok dlm bilik ja?xterasa nak kluaq ka?
patu bilik awat bersepah sangat?hoho.

mak,okay la tu kalau duk dalam bilik.

nasib baik adik x keluar rumah dengan jantan :)



lasty,

YA ALLAH,BAGILAH 'AIFAA DAPAT 8A DALAM PMR TAHUN NI.AMIN

Tuesday, April 20, 2010

can u keep a secret?

* sesajo galok chek nak cakap inggereh.maap la noh kalau chek salah bi.chek kan orang kedah piao.

keep your mouth shut after done reading this.haha.

1, i've never been to genting highlands :|
2, i love books,i am not lying i am a book-addicted.
3, i'm not really 'Edward Cullen' obsessed with.its just people admiring him so much,and i just follow the flow ~
4, i do keep microphone under my pillow.long time agoooo
5, i laugh if i read Sophie Kinsella's books.and i loveee it when someone gives me comics,novels,books,instead of exercise books lol.
6, i get jealous to my friends so easily,sometimes when someone get close to them,i get jealous in some reasons why i don't know O_O
7, i USED to cry when i think about my ex(s).whoever they are.
8, i talk to myself,and i always imagine that there is someone else beside me.and we talk in english.her name is jessica.
9, i always think that i'm a supermodel or singer or something,and i do sing infront of the mirror when i was about 11 or 10.i don't remember and i made a video when i was singing.i thought i deleted it but somehow i didn't,and Abah saw the video and he kept it until now :|.after that,i never everrrrrr try to record a single video of me.
10 , i admire people who can talk english fluently.such as sasha and zaty.and my aunt,afaf but she don't talk to me in english :D

and i'm dot..

dot..


dot.......




insane.




bye.

Tuesday, April 13, 2010

Monday, April 12, 2010

aku memang suka duit woot!

aku sangat cintakan duit.
duit ialah wang.

dulu dengan nuffnang,
aku xrasa macam orang click ads nuffnang aku ;(
jadi duit RM10.00 tu xberubah dari dulu sampai sekarang.
agak sedih. jadi kalau kamu baik hati,tolong lah tekan nuffnang di blog ni yah?
saya memerlukan kerjasama semua pihak.acewah.

saya pernah teringin nak beli satu buku,
harga dia RM78.90 kalau tak silap.
mahal.

saya takda duit,jadi xbeli.

jadi,kalau anda baik hati sekali lagi,
tolong aku lagi.



nampak banner tu?

duit aku pada masa ni (12/4/2010,jam 9 : 24 PM),hanya lah $ 0.00

sekali click boleh dapat $0.10.
aku perlukan $10,000 untuk cash out duit.

tolong aku eyh?
aku yakin kamu semua baik hati :)

p/s : lepas click tu,click view ads,then click la link yang dia bagi.tunggu beberapa saat,lepastu ikut number apa yang dia suruh click.
contoh ;




click nombor 5.faham?


ada apa-apa tanya aku ya! anonymous pun boleh tanya kat comment,click jah kat bawah tu as anonymous.tolong aku!

btw,ptc ni boleh downline orang.jadilah downline aku,nescaya akan lebih untung.sekian terima kasih :D

Saturday, April 10, 2010

doa mujarab kalau kita dianiaya

hari ni aku sekolah (aku skolah SMKBBD,ada skolah ganti).
memang xsyok pun,xleh bangun lewat,
xleh tengok TV3 ada kartun harini,
xleh nak mandom pagi2 lepaih kena kejut ngan mummy sebab bangun lewat.
tapi,


hat syoknya kami (budak form 3 SMKBBD),xpayah belajaq harini.
ada ceramah.

lawakkkkkk,
sorang penceramah muka macam erik leeong hat dok decorate rumah tu,
sorang g muka macam pakcik yang ada dalam surat khabaq hat dok buat aktivitti apatah yang satu tangan tunjuk kepala dia patu satu lagi tangan buat tanda bagus.haha

nak dijadikan cerita,
depa ni cerita la pasal MASA DOA DOA JADI MUJARAB / DITERIMA
1) doa time hujan.
2) doa time lepas solat
blablabla
haha xingat.
patu last skali,
yang paling mujarab,
DOA KALAU KITA KENA ANIAYA.

paham?

-----------------------------

KRINGGGGGGGGGGGGG......!!!

tasnim : jom balek!
afaf : jomm!
aku : yeayyyyyyy!!!! (sambil lari kat arah afaf)






tetiba ada sorang hamba Allah ni nama Abu Kassim (bukan nama sebenar),
selit kaki aku.
lepas tu aku jatuh.


depan-depan orang.






untuk Abu Kassim : macam mana kalau aku doa...? memang dah doa pon!






life is good isn't it? :>

Friday, April 09, 2010

orang cakap kalau cakap 44 kali jadi betoi.

'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR
'Aifaa dapat 8A dalam PMR

Wednesday, April 07, 2010

kesalahan umum di sekolah.

haiiiiiiiii.
untuk makluman pembaca pembaca,cikgu harisson selaku mak mentua saya (haha gilo),merupakan guru besar di tingkatan 3.
walaupun dia berbadan kecil dan berpinggang ramping,jangan memain ngan dia.
tak pasai pasai satgi kena lari dataran.

disebabkan cikgu shon guru besar,
jadi cikgu shon telah menegur kanak-kanak-riang-form-3-bbd-yang-tak-terasa-nak-baca-buku nih,
cikgu shon cakap "kita nih dah bulan4,lagi 6bulan nak PMR.ada ka nak dan bca buku dari form 1 sampai form 3?ada lagi hat duk conteng-conteng whiteboard,duduk kat meja cikgu,time cikgu takdak xteringin nak pegang buku pun"

part lain kami buat bodoh,part conteng white board kami terasa sebab kami selalu conteng.hahaha

sebagai contoh ;



bagi sapa sapa yang taktau,aku pendek.
aku pendek dan kat aida aku sampai tahap dahi dia ja =________________=

saya baru ja dapat result US1 haritu,
not bad,but not good enough ;|

hehe,i lap u cikgu shon ♥

Sunday, April 04, 2010

pengorbanan seorang kawan.

haha ceh.
lama dah dia mintak buat post ni,
tapi aku saja dok xbuat buat lagi.

disebabkan mutan selalu baca,
xkiralah sapa.
yang penting budak-budak 3bestari selalu baca blog aku ngan blog aida :P

mutan,muzz,hafiz,suraya kalau ada apa apa selalu cerita :P

disebabkan penghargaan aku terhadap depa ni,aku nak buat pantun kat depa.

untuk mutan :














haha xdak idea.
aida muzz smua,aku xdak idea.


pikiaq len kali.

untuk aida.

Lat tali lat,
Lai li tam plom,
bujang sepat merempat,

haha hat perenggan last cari sndri.
xdak idea.

oke dah bai

haha tudiaaaa post.buang masa baca ja.hahaha



saja bagi senang ingat science.cehceh

Saturday, April 03, 2010

suddenly i miss this.


ayuh buktikan kepada semua bahawa kita juga boleh mendapat 8A dalam PMR tahun ni.

chaiyok!

Friday, April 02, 2010

post tadi hanya cabaran =____="
jangan percaya.

ini serious.

why i like hanis zalikha.

hahaha ciss tajuk,
rasa macam nak penyek-penyek buat lempeng.
cakap pasal lempeng teringat cikgu zuraidah yang kelentong kata lempeng tu pizza
saya dok cakap lempeng tu pancake,dia kata takkkk.
patu lempeng kena masak bubuh simen sikit la.
cisssss

okay sambung kepada title di atas.
atau kalau ditranslatekan kepada bahasa melayu mengikut teori otak aifaa ialah 'kenapa saya suka hanis zalikha.'
tapi jika translate menggunakan teori otak google translate ialah
'mengapa saya seperti hanis zalikha'

saya seperti hanis zalikha?
meowww :3

jum buat perbandingan.
oke tengokni gambar hanis,



okay ni gambar saya ya,


HAHAHA OKE CEPAT CAKAP CISSSS!
okelah ini gambar yoona aka aifaa.haha.

okay itu salah satu sebab saya suka hanis zalikha :D
muka dia seiras-iras pelakon korea oh ai siiiii
eh okay pembetulan,muka macam yoona!

setuju?

yang kedua,saya sangat suka baca blog dia yang auw -auw -ayu-comel-teh tarik satuuuuu

dia merupakan seorang peragawati/model/orang yang pakai baju jenis macam-macam lepastu ada orang tangkap gambar kalau masih ada orang tak faham.

dia sangat lawak.video membuat jalan bulan sangat comel piwit piwit lah.

dan dia sangat cantik (saya dah ulang ni ke?)
peramah,okay lah tak pernah jumpa dia lagi tapi tengok blog sudah tau.cehceh

dan akhir sekali,













dia sangat kurus.

hanis,buat post macam mana nak kurus eyh? :)
HAHAHAHHAHHAHA

Thursday, April 01, 2010

haha i can't stop loving this song too :)

video

sorry lama xupdate.
seriously dah xda idea nak post pasal apa.
alah,kalau update pun bukan ada orang nak baca.kan? :)

m.a.t.i


BODOH.

oke aku emo.sori aku emo.
aku marah kat hg la.haha.
oke jangan perasan,
kepada sesiapa yang dah pernah buang/bakar atau lebih tepat,dah bunuh bayi,

sila terasa.

sebab post ni memang untuk anda.

ramai orang yang dalam dunia ni,yang dah berkahwin.tapi tak dapat anak.

aku kecik lagi nak tegur ya?ohoooo sori,tapi aku rasa aku pun berhak nak tegur kalau nampak kesalahan.kan?