Sunday, November 21, 2010

tak tipu!

aku naik kereta dengan ayang aku,ada 2 kereta.
kami on the way nak p rumah tok mama kat alor star kot.
kereta kami naik 2 tu satu ekreta lagi lead kereta yang aku duk naik,warna kereta hitam.
kereta tu abang aku,shauqi naik.

tau dak simpang tiga sebelum masuk airport lama tu?
ala yang ada tepi tu helicopter,kapal terbang hiasan tu.
ha sebelum masuk yang tu la.

ok,mula mula aku duk dalam kereta.serious duduk dalamkereta.
aku duk kat seat depan,tepi ayang aku.ayang aku tu auntie aku,panggil dia ayang.
tak dak kena mengena dengan couple- couple.haha

time tu aku pandang kat luar tingkap,
aku tengok langit.
ada simbol hat pelik pelik.time ni sebelum sampai simpang tiga.kiranya macam kat masjid Kepala Batas tu,
aku duk tengok eish,apa ni?dekat langit.

awan jadi macam bentuk bulat,lepastu kat bulat tu macam air tsunami tengah turun.
aku heran,lepastu tengok la benda lain pulak.
lagi skali aku nampak awan bentuk pelik,bentuk tangan kita.

ala bentuk macam body glove tu,tapi dia jadi macam mana tah.
lepastu aku tengok langit,

kan langit kita ada yagn putih putih tu,bukan yang warna biru,yang putih tu.

awan putih tu semua macam turun nak jatuh jadi salji.serious tak tipuuuuuuuuuuuu,haa
lepastu aku jerit kat ayang aku tu




" AYANG! NI NAK ADA GEMPA BUMI NI!"



"hah? ha apa?"



shit.kreta yang abang aku tumpang tu dah kena timpa benda putih tu.



aku jerit lagi " AYANG!!!!!! CEPAT TURN BALIK!"



kami gelabah gila turn balik,serious time tu aku nak menangis dah.memang berdebar sangat sangat dah ni,tak boleh nak cerita macam mana.

lepastu kami drive kreta tu selaju yang boleh,time tu aku dah tak boleh fikir dah pasal abang aku,nak selamat diri punya pasal.hmm :'(

lepastu sampai kat rumah,memang tak boleh fikir apa dah.
serious macam 2012 woo.

lepastu aku tertidur,aku tertidur bangun bangun aku tengok langit semuaaaaaaaa putih
memang tak da langsung warna langit biru.

bila aku bangun tidur,tadi la.

lepastu aku gelabah,aku turun katil cepat cepat sampai selimut aku yang warna pink tu pon jatuh.

aku lari pergi bilik parents aku,aku tengok cermin,tengok muka aku.rambut aku jadi serabut sangat-sangat.macam ada kerinting-kerinting pon ada.
aku tak kesah,aku tengok kat tingkap.

aku nampak cikgu Faridah Othman dengan cikgu apatah sorang lagi tu.tak ingat
depa dok tengok guna telescope benda apa tah.

cikgu Faridah tengok dari tingkat 2 sekolah kita,depan bilik guru.

lepastu aku lari p bilik aku,aku tengok selimut tu depan pintu.gelabah turun tadi.

orang duk buat announcement suruh ambil pakaian tebal sebanyak mungkin,sebab kita maybe tak dapat cahaya matahari dah.

aku duk kat atas katil,peluk bantal aku kuat kuat.










lepastu aku terbangun.
semua sama,kecuali selimut tu tak jatuh.aku peluk.
aku p depan cermin,keadaan rambut lebih kurang sama.
aku tengok baju, DAMN IT. BAJU HITAM. SERIOUS TAK TIPUUUUUUU
aku tengok luar tingkap,awan macam biasa.cantik saja.tak da semua warna putih.




ish.
manada aku tipu.
ni kan mimpi.

betul la jugak tu.


manada tipu! ini serioussssssssssssssssssssssssssss

3 comments:

syed abu bakar said...

HAHAHAHAHA! ceih mimpi ka.
mimpi tu nk peringat la tu.

aifaa said...

HAHAHA!

farhan asyraf said...

haha.. boleh gagah cerita. thumbs up aifaa :)