Wednesday, December 21, 2011

aaaaaaaaaaa

memang tak patut layan hang sejak awai lagi sebenaqnya ;)
apa motif tipu.
kenapa percaya.
sekian terima kasih.
sedih.
kecewa.
bodoh.

Tuesday, December 13, 2011

raba

*tengok kiri tengok kanan pastu tengok depan mata kedip2 aku tau aku comei oh well*

hai.
tau dak raba tu apa?raba tu bukan rubber.bukan getah.juga bukanlah seperti yang berikut

"wei pinjam raba hang"
"nah amek" sambil baling pemadam.

paham?raba is not pemadam.raba is raba.

You know sexual harassment. Ala macam you ols buat kat kawan2 you la. Tipu gila kalau kata tak pernah buat. Paham dak raba?


Raba adalah menyentuh anggota badan seseorang tanpa kerelaan diri mereka. Haha tudia ayat aku.


Tapi sungguh. Tu la raba. Kalau orang KL kata merabe.


Idea untuk update blog setelah brapa lama dok diam bagi comei tak update ni timbul malam kemarin setelah pukul 1pagi pun aku masih rasa tak mengantuk.hmph!
Aku pernah kena raba. Hampa pernah dak? Dak ni raba betul betul punya raba ni. Bukan main dengan kawan ka gelak2 blablablaalbalbalbal.






insiden satu #


Masa ni aku rasanya dalam umoq 9 tahun camtu. Aku suka senyum. Sampai laaaaa lani aku suka senyum. Kalau xsenyum aku renyih.jumpa p la sapa pun aku senyum.tapi kalau aku tak suka orang tu aku jeling.hahaha.k dak.
so bila dah suka senyum, aku cepat rasa kesian kat orang2 tua.nak kata hati aku ni mulia la haktuih.ok dak laaaa,mesti semua pun rasa macam aku kan kannn.
Aku dengan mak aku p pasar malam dekat taman mahsuri tu tak silap. pastu jalan punya jalan,mak aku nak tengok sayoq2,so aku pun brenti jugak ikut mak aku. dekat depan aku ada la abang2 dok juai sayoq tu.
tepi aku tu ada pakcik tua dok kelaih2 sayoq mana nak pilih jugak.baya2 arwah tok abah aku jugak,aku tengok dia pastu aku senyum la kat dia.

tiba tiba lepaih aku senyum, dia senyum balik pastu kenyit mata sebelah kat aku. APPAAKKAHHHH??? cuba bayang tokwan hampa buat lagutuuu.tak ka pelik.aku heran gila.pastu aku buat taktau.aku perasan yang tokwan ni dok usha aku.pastu dia p jalan belakang aku.dia pegang belakang aku.

aku serious terkejut gila gila gila gila tapi aku duk senyap pasai aku takutt nak jerittt.aku kecik lagi wei time tu.tapi memang aku takkan lupa la benda ni aku ingat aih!lepaih pada tu memang aku tak tengok langsung dah kat pakcik pervert tu memang jijik sangat2 aku nak tenung muka dia pun.serious nak menangis time tu tapi nak habaq kat mak aku pun aku takut :( kesiannya aku kecik2 dulu.

lepas pada ni aku takmau senyum kat semua orang dah hmm.

insiden dua #
masa ni besaq sikit. umoq 11 camtu kot.tak ingat.tapi tempat kat pasar malam jugak.time ni aku p petang takdan malam pun. aku dengan mak aku tengah jalan,tiba tiba

TUPPPPPP!

aku rasa belakang aku kena sentuh.aku kalih2 belakang.


cuba teka sapa?


budak kecik wei.aku rasa umoq dia 5 tahun camtu.


lepas aku tengok dia macam terkejut camtu dia bulih p renyih2 kat aku. terkejut gilaa.pastu kakak dia ada kat tepi mai pegang tangan dia renyih2 kat aku jugak buat muka tak bersalah.mak dia siap pakai purdah buat taktau ja. aku heran gilaaaaaaaaaa nak marah tapi budak kecik eeeeeeeeeeee!!! bila aku muka macam nak telan orang tu baru laa kak dia tau nak mintak maaf.time tu baru la aku boleh jugak cakap sambil senyum kata "Takpa takpa" walaupun hati rasa geram gila budak kecik pun tau meraba ka?



insiden 3#
ni bukan aku yang kena.tapi patung.hahahaha


time ni aku p Langkawi. Aku dngan family aku apa semua jalan p shopping kat mana tah tengok baju2. Pastu kami nak naik tingkat atas,nak naik tingkat atas ni kena lalu dekat bahagian baju dalam. Biaq ja la. Masa tengah nak naik escalator tu, aku perasan macam  ada sekumpulan kakak2 ni macam dok try buat apa taktau depa kerumun.

aku pun usha laa nak tengok jugak depa buat apa.rupa2nya ada sorang budak ni dok pegang badan patung yang peraga baju dalam. ishhhhhh taktau nak kata apa. dunia koi lama koi pelik.hahaha

Monday, November 14, 2011

-

aku rasa ada blog mcm bodo.nak delete -_-

lucky i'm in love with my best friend.

bukan senang sebenaqnya nak jalan terus pun.
jalan terus = move on

Tuesday, November 08, 2011

jangan la gemuk

rindu sangat2 dah ni nak masak kek ;(

Thursday, October 27, 2011

Mari ke rumah kawan India yang berKedah pekat"

" Hampa kena duk tepi kalau Sangari duk tepi satgi dia tak celuih "
" Lenkali beli kamera mahai besaq sikit baru Sangari pun bulih masuk "
" Hang tau dak coklat hang bagi tu pak aku dah habih makan dah? "

Berikut merupakan dialog yang sering kita dengar yang memang takkan masuk dalam contoh karangan SPM.
Oleh itu, saya akan cuba sedaya upaya untuk memasukkan karangan saya ke dalam buku.

## Contoh Karangan Bergambar 2 ##
Hat first pi cari sendiri kthanksbaimuah

Terjaga diriku daripada tidur yang enak,lemak,dan disukai ramai oleh deringan telefon bimbit yang menggunakan nada dering NokiaTune.Memang lame habis Sebab aku minat kepada Nokia dan ingin terus setia padanya.ceh.

"Hello?" kataku dengan suara agak mandom dan serak basah ibarat Stacy.

Alangkah terkejutnya aku apabila.....


Ceh saspen pa Farah call aku. Maka pada jam tengah hari, keluarlah kami bersama untuk menghadiri intensif novel Mr Syed Dahuri Azmira Syed Muthalib.betoi ka dak nama ni aku taktau. Ketahuilah kami telah membeli seplastik bekalan makanan yayang sebenarnya cukup untuk makan seminggu. Tetapi kerana takutkan lemak berkurangan akibat tidak makan untuk 1 minit, kami beli juga. Tapi Farah belanja aku.muehehehe

Buat seberapa lama kami berintensif, maka datanglah ilham untuk mengucapkan Selamat Deepavali kepada Sangari. Tiba-tiba, Farah ajak pergi ke rumah Sangari. OH MAI GAWSHHHH. Aku yang kononnya ingin merajuk manja kerana Sangari tidak datang ke rumahku semasa Raya Aidilfitri terpaksa membatalkan niat gegeh tersebut. Maka bermulalah perjalanan kami ke ruma Sangari dengan penuh cabaran.

Aram tulih blog guna henset penat kot dahla xmasuk bab sampai rumah dia lagi

Cabarannya adalah apabila kami cuba menelefon Sangari berkali2 tetapi dia tidak mengangkat. Saya sangat cuak. Cuak betoi aku. Bagaimana jika ini cara Sangari melafazkan cerai denganku? Adakah aku mampu membesarkan anak2 kucing yang telah bersama kami sejak kecil itu? Oktaklawak.

Macam otak tak lawak ja. Hahahahaha k sklai lagi tak lawak.

Sklai? Sekali. Aku malaih padam.

Kemudian datanglah Sangari dengan machonya berpandukan gambarajah.eh. Motosikalnya yang akutaktaujenisapaakutakretimotomotoni. Apabila sampai ke rumah, kami dihidangkan minuman yang terlampau sejuknya sampai lani aku batuk. "efghhh" *effect bunyi latar batuk*-taklawak.

Maka bersuka riala kami dengan muruku yang ada dan tosai yang dihidangkan. Eh awat nak upload gambaq guna enset tak leh?! :o


Tahukah anda kami telah mendapat duit raya daripada tok Sangari sebanyak RM akutak bukakduitrayatulagi. Seronoknya aku sampai rasa nak tarik rambut Sangari sebab takmai rumah aku raya ritu!!!!!!!!!!!



kalau hampa nak tau time ni aku nak tangkap gambaq ngan sangari,patu aku buat muka pelik gila sampai makcik dia cakap "ayo" teruih aku tergelak macam tu =.=
pipi sangari omei omei hiihihi:">


lepaih pada tu,aku dah tak berani buat muka pelik dan aku senyum dengan ayunya.




Inilah pengalaman yang saya tak boleh lupakan. Perasaan lapar,cuak,takut dan gembira memang disukai dan saya ingat sampai bila-bila.

Wednesday, October 26, 2011

kepada jejaka2 kacak


nak start balik boleh?

Saturday, October 01, 2011

Keadaan saya semalam

Tahukah anda saya sekarang sedang memakai baju sutera milik ibu Iqbal?
Tahukah anda perasaan apabila baju dibasahi air shower ketika hendak mengambil wuduk?
Tahukah betapa tebalnya perasaan setelah dicop 'gedik' kerana gegeh nak tukar baju?
Tahukah anda betapa basahnya baju dan memaksa untuk menukar demi melindungi aurat?
Tahukah anda sampai sekarang saya malu sebab terpaksa pinjam baju mak Iqbal?
Tahukah anda saya tak bulih tidoq malam sebab malu gila?
Tahukah anda saya sikit lagi nak menangeh sebab malu kuasa lapanbelas?


Lain kali kalau orang tanya
"Pernah p rumah Iqbal dak?"
Sila jawab "Pernah, siap pernah tukar pakai baju mak dia lagi".

Monday, September 05, 2011

new obsession


this.should.be.my.one.of.my.favourite.mangas.starting.from.now.

Saturday, August 27, 2011

Terima kasih, Yahoo!

===========================

macam mane perassaan awak.......

FROM:
TO:
Friday, January 20, 2006 9:16 PM
yo...... hi,preety girl....
 
How you feeling?best aha.....about your consert at taman budaya
 
 
 
wan syafia <shafia33@yahoo.com> wrote:
yo...... aida ok biase konsert 2 ok.wassalam
 
amalina rahim <amalina8888@yahoo.com.my> menulis:
aifaa nak tau tak ada org tu nak berkenalan dngan kami dia org NY nama dia Jassica Jammie.Kami heran sape yg register hi5 untk kami.Dekat bawah skali dia tulis 'http/my web site/carrissa/home.......isi dalam web tu ada tentang Carrissa nak tau tak ada apa lagi    .................*************************************************uek nak termuntah I.... shu....jangan bagi tau org...

* terpaksa dirahsiakan demi kepentingan hidup sihat

==============================================

hai...

FROM:
TO:
Thursday, June 1, 2006 11:17 AM

Message body

hai syg,kamiu dah blk lawatan dah...kami jumpa dr. mahathir & dr. siti hasmah.hmpa blk agi dari kuantan ?macammane kat sane?best tak?__________________________________________________
 
 
============================================

....SeLaMaT bErPuAsA...................

FROM:
TO:
Sunday, September 24, 2006 12:39 PM

Message body

-------------------------------------------------   -------------------------------------------------
------------------------------------------------+  + -------------------------------------------------
-----------------------------------------------    + -----------------------------------------------
-------------------------------------------------+   +   -----------------------------------------------
----------------------------------------------------+ ------------------------------------------------
-------------------------------------------__________-------------------------------------------
------------------------------------------1                1-----------------------------------------
------------------------------------------1 O             1      ----------------------------------
------------------------------------------1   O           1 ----------------------------------------
------------------------------------------1__________1 ----------------------------------------
 
 
sELaMaT bErPuaSa...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

===========================================

dan,adibah noor juga hantar email kepada saya.

Re: my email

FROM:
TO:
Monday, July 9, 2007 4:53 PM

Message body

thank you for loving me :)

wan syafia <shafia33@yahoo.com> wrote:
 
i love you adibah noor
 
=========================================
dan ada sorang cikgu saya antaq [aku asa la cikgu]
tapi serious aku tak ingat sapa D:
aku rasa cikgu sebab



budak suka ketawa

FROM:
TO:
Thursday, March 30, 2006 1:49 PM

Message body

a'kum..kenal tak sajer nak tegur sapa...belajar elok2!!!
 
 
======================================


rasa beruntung pulak buat email masa umoq 8 ton.wahahaha


muah sama edak hat selalu antaq email kat aku dulu.muah muah :*

Sunday, August 21, 2011

do you ever feel like you're so freaking tired of things that happened?
calm, and keep berdoa.




justsoyouknow : I nvr thgt that our friendships would ruin just because of your stupid action. Is it you or me who is stupid?




We will see.

Thursday, August 18, 2011

Hey guys, they are not the ordinary cream puffs! They are Totoro Cream puffs!

Before I proceed, let me ask you guys, do you know what Totoro is?
Totoro is actually a forest keeper, it's a monster to be correct.
And I must say, it is the cutest monster ever!

There was once udin gave me a girl's tumblr link, and on the side bar she put her photo with a Totoro plushie. I'm not sure whether Udin will notice this is the totoro. Now,for the picture.










I would love to give the recipe, ask for it. whee


nakhabaq : ni pestaim guwa buat cream puffs maa.wahahhaa *over*

Wednesday, August 17, 2011

-

ada sorang kawan mak aku ni yang aku sayang sangat.aku taktau apa salah aku tapi tiba2 tak layan aku.haritu penah aku tumpang balik tapi smua diam ja.aku pun buat taktau ja.ingatkan ada apa2.serious tak terfikir apa salah aku ka depa marah aku ka sbb lama xjmpa depa.bila aku bukak facebook tadi (dah lama dah sejak kejadian balik tumpang) tengok2 aku bukan friend dengan dia dah :\
sedih.serious sedih.tengok blog balik pun selalunya kat "my blog list" ada blog aku tersenarai,tapi tiba2 takdak.
sedih weiiiiiii.aku buat apa?kadang2 mulut aku ni hingaq sikit tak pikiaq hati orang dah.tapi serious aku tak ingat langsung kot buat apa2 ;|
nak kata aku mengata mengutuk ka takdak pun.hm.

sorry makba kalau adik buat salah apa2

adik sayang makba,jangan la marah.takut + sedih ;|

Saturday, August 13, 2011

You.

She was sitting on the bed, wanting to lay down to release the pain. But, her condition at the moment unable her to do anything. She could barely stand. Or even worse, she couldn't do anything. Even though her eyes told her mind to go to sleep, she could just sit on the bed, crying in pain with words that no one could understand.

Her little sister came and arranged the position of the pillows behind her so that she could feel more comfortable. All of us knew that she was very exhausted due to her disease. She could not drag herself along the bed to place her head on the pillow as it attacked her bones, her liver, her heart, most importantly, her life.

When the little sister was arranging the pillows, she said "Kakak", and brought a shock to us. Which meant she couldn't recognise her own sibling. Her skin turned yellow, her teeth was like waves, some turned to that way, some were in this position. I remembered her being beautiful even with just a simple make-up.

" Semalam dia sihat lagi, harini lagi teruk", Tok Mama said to me.

I wondered how sakaratul maut came and snatched our soul felt like. Now I looked at her, I felt so sad yet scared. Her daughter came trotting inside the room. She placed her seat on a wooden chair smiling like nothing happened. I wondered again, "Does she understand the condition now?"

And my question was answered by myself, through by an experience where a friend of mine also went through this. She wouldn't understand, what a silly me. But as she will grow older and mature, I am sure she will understand this in time.

And her 14-year-old daughter, her first child of the family turned to be so like a mum as her mum couldn't play her role as a mum anymore. She did, but in this time she just could not. She was a very good mum. As a proof to this, her first daughter is the nicest girl I've ever met. She is a thin lovely girl, a good student, and a good muslimah. I was so ashamed of myself every time I looked at her Facebook profile - it was full of information about Islam!

Meanwhile me, what I did with Facebook (and still) was playing around, joking, gossiping with friends and so on.

I knew her time will come. It might be a month from now, next week, tomorrow, this night, or even now. I am not praying she will go as soon as possible. I cried when I looked at her. I knew she didn't recognise me. I wonder if she recognised her own daughters as she couldn't know her own little sister? I sincerely pray that Allah will grant her Syurga Firdaus, the highest grade of jannah.

"Paradise has one-hundred grades which Allah has reserved for the Mujahidin who fight in His Cause, and the distance between each of two grades is like the distance between the Heaven and the Earth. So, when you ask Allah (for something), ask for Al-FIRDAUS which is the best and highest part of Paradise."

Al - Fatihah.

Thursday, August 04, 2011

Now I know why people want to marry Korean

hai tawan tawan. apa kabar? minggu depan sayer ada ekjem. tapi caye online dan tengok cerita korea yang saya ketagih sikit sikit ^___________^

hangpa ingat aku tengok cita korea ni ka cuih.

cita korea hat aku penah tengoksampaihabehdariepisodesatusampaihabeh ada tiga ja,
My Girl ,
Boys Over Flowers (hat ni tobat ramai tau)


dan cerita yang aku tengah tengok la ni.

hensem woih.tapi dalam crita ni mula2 aku geli sikit sikit dengan dia.

ok ceqhita ni mungkin hampa tengok lamaaaaa dah, aku baru nak tengok aku memang outdated pon.


selepas menonton drama korea ini, saya mendapat semangat untuk terus kuruskan badan dan mengurangkan lilit pinggang saya.

akhir kata,

sokonglah lelaki hensem untuk kepuasan diri.

Sunday, July 31, 2011

look at what i found!


Kepada yang suka membaca, mahupun tak suka baca sila la ringankan poket dan beli buku ni

 *untuk muslim sahaja,kalau bukan muslim nak beli pun bagus jugak, sebab sejarah tingkatan 4 masuk pasal Khulafa' Ar-Rasyidin kan?*

This is seriously a gooooooooood book. Gaya penulisan dia memang sangat macam novel. Ya buku agama tapi macam novel. Rasa macam kita menyelami watak Saidina Abu Bakar sangat2 masa baca, macam Rasulullah s.a.w. ada dekat dengan kita dok sembang.serious :')

aku baru habis baca part Saidina Abu Bakar ja, khalifah2 lain masih tak sempat nak habiskan lagi.ya sangat tebals you ols.770  muka surats okeh. tapi banyak cerita la pasal khalifah2 Khulafa' Ar Rasyidin. uhuk.

dekat sini ada satu bahagian yang aku suka,dan aku rasa macam nak share,

Diringkaskan cerita oleh aku, ada seorang pendeta Nasrani dari Najran datang bertemu Rasulullah. Pendeta ini datang dengan kaumnya, lalu bertanya kepada Rasulullah s.a.w.,

"Hai Muhammad, adakah kamu mahu kami menyembahmu seperti kami menyembah Isa putera Maryam?" tanya Syurahbil, salah seorang kaum Nasrani.

"Saya berlindung kepada Allah. Janganlah sampai saya menyembah selain Dia dan janganlah pula sampai saya menyuruh orang menyembah selain Allah. Bukan itu yang diperintahkan Allah kepada saya dan bukan itu sebab saya diutus," jawab Nabi Muhammad S.A.W.

kemudian beliau mengajak utusan Najran itu memeluk agama Islam tetapi mereka menjawab dengan "Kami sudah memeluk Islam sejak dahulu."

Rasulullah S.A.W. menyanggah dengan berkata " Kamu bohong, Islam tidak mengajar kamu percaya Allah itu mempunyai anak. Tidak membenarkan kamu memuja salib dan melarang kamu memakan babi."

"Baiklah, bersama kami ada seorang pendeta. Dia akan berdebat dengan kamu," kata Syurahbil sambil memperkenalkan lelaki yang kelihatan lebih warak daripada mereka.

"Hai Muhammad, saya hendak bertanya. Siapakah ayah Isa?" tanya pendeta Nasrani itu. Nabi Muhammad S.A.W. tidak menjawabnya.

"Isa itu anak Allah," kata Syurahbil pula.

"Tidakkah kamu tahu Allah itu hidup dan tidak mati?" tanya Nabi Muhammad S.A.W..

"Ya benar," jawab pendeta Nasrani itu.

"Sedangkan Isa itu tidak kekal," ujar beliau lagi.

"Ya benar," kata pendeta Nasrani itu.

"Sekiranya Isa itu anak Allah, tentulah dia juga kekal dan tidak binasa seperti ayahnya."

Pendeta Nasrani itu terdiam.kemudian Nabi Muhammad S.A.W. berkata lagi, "Tidakkah kamu tahu Allah yang memelihara Isa dengan memberinya rezeki?"

"Ya, benar," kata pendeta Nasrani itu.

"Tidakkah kamu tahu semua yang ada di bumi dan di langit dalam pengetahuan Allah?" tanya Nabi Muhammad SAW lagi.

"Ya, benar," jawab pendeta tersebut.

"Adakah Isa berkuasa atas semuanya itu?" tanya beliau lagi.

"Tidak," jawab pendeta Nasrani itu.

"Bukankah Allah itu tidak makan, tidak minum dan tidak membuang air?" tanya Nabi Muhammad lagi.

"Ya, memang benar," jawab pendeta Nasrani itu,

"Bukankah kamu mengetahuui yang ibu Isa mengandungkannya sebagai mana wanita lain mengandung? Kemudian melahirkannya seperti perempuan lain lahirkan. selepas itu Isa disuap makanan seperti bayi lain. Kemudian dia makan, minum dan membuang air," kata Nabi Muhammad S.A.W..

"Ya,benar," jawab pendeta tersebut

"Lantas bagaimana kamu menganggap dia anak tuhan?"

Pendeta Nasrani itu terdiam. Namun dia tidak mahu mengalah. Dia bertanya lagi, "Bukankah anda mengatakan dia kalimat Allah yang diberikan kepada Maryam ? Kemudian diberi roh oleh Allah?"

"Boleh terangkan kepada kami perkata itu dengan lebih lanjut?" pinta pendeta itu.

Nabi Muhammad membacakan firman Allah S.W.T. yng bermaksud "Sesungguhnya perbandingan (kejadian) Nabi Isa di sisi Allah adalah sama seperti (Kejadian) Nabi Adam. Allah telah menciptakan Adam dari tanah lalu berfirman kepadanya "jadilah', makan jadilah ia. Perkara yang benar datang daripada Tuhanmu,. Maka jangan sekali-kali engkau menjadi daripada orang yang ragu-ragu. Kemudian sesiapa sahaja yang membantahmu (wahai Muhammad) mengenainya, sesudah engkau beroleh pengetahuan yang benar, maka katakanlah kepada mereka, "Marilah kita menyeru anak-anak kamu dan perempuan-perempuan kami serta perempuan-perempuan kamu, dan diri kami serta diri kamu,kemudian kita memohon kepada Allah dengan bersungguh-sungguh, serta kita meminta supaya laknat Allah ditimpakan kepada orang yang berdusta." (Surah Ali Imran 2:59-61)

Kemudian Nabi Muhammad S.A.W. mengajak pendeta Nasrani dan kawan-kawannya bermubahalah sambil memohon dilaknat pihak yang berdusta.

"Saya tidak sanggup bermubahalah dengan Muhammad," bisik pendeta Nasrani itu kepada Syurahbil.

"Mengapa?" balas Syurahbil.

"Sekarang Muhammad berkuasa. Kita tidak mampu menentang mereka dan sekiranya benar dia rasul, kita yang akan ditimpa bencana kerana Allah akan melaknat kita," jawab pendeta Nasrani itu.

"Adakah kita di pihak yang salah?" tanya Syurahbil lagi.

Pendeta Nasrani itu tidak menjawab pertaynaan itu. Dia kelihatan serba salah.  Syurahbil tahu kedudukan mereka dalam bahaya.......





===================================




Selamat berpuasa pembaca2.muah :* aw



guwa sangat kiciwa

guwa tengah main piano lagu Marriage D'amour. tiba tiba jari tak sampai pulakkkkkkkkkk.mana spoil pon.
tapi still boleh la jgk main walaupun bunyi tak sedap jari tak sampai.masih bersyukur *grateful tsk*

 
hm.

Thursday, June 30, 2011

about my previous post

wei xmau la student-teacher relationSHIT apa apa ni.geli wei geli geli geliiiiiiiiiii!!!!

Friday, June 24, 2011

Allah, save me.

aku dengaq cita khamis ni jaya waris.jangan la.aku ada fail addmath :(

haih takut.serious exam PPT ni aku teruk

Wednesday, June 22, 2011

thank you, mangafox.

i don't know how to start. welll about manga (anime comics) , i'm more to forbidden love story or adventure, and comedy. the forbidden love story i'm referring is not about sister-brother love something something, it's more to teacher student relationship.AND OF COURSE I DON'T WANT THAT TO BE HAPPENING IN REAL LIFE.it would be...disgusting.

but i like reading that kind of story,say no more please D:

so,i found a manga, Oresama Teacher,
100% NOT about the forbidden love,it's about a girl who was a ganstaaa and was transferred to another  school. in that city,she met a guy who was her neighbour and the guy was the current teacher at her school.the guy was the one who taught her how to be a banchou (japanese word for leader of a gang).

anyway,this manga is interesting.so funny and not about romance [i'm more into romantic comedy].
i hate jiwangs.

can't wait for the next chapterrrr.

Wednesday, June 15, 2011

awat kerajaan block piratebay,torrent,kickass dan sebagainya

sekarang apa guwa nak buat dengan utorrent guwa.macam mana guwa nak dapat cerita2 omputih lagi.apa lu ingat semua celita itu yang guwa mau tengok masuk dalam malaysia ka.itu easy a tara masuk pon.guwa download sendiri dalam torrent.cerita itu pon bukannya ada 18SX atau benda apa-apa.cita itu manyak lawak loo,tapi kenapa kerajaan tamau bawak masuk dalam negara pun.bila suda takda dalam negara,rakyat mola donlod sebab mau  tengok.lu cuba pikir apa boleh kami buat atau apa cala kami boley guna untuk tengok cita itu muvi hah.

sikalang lu bagitau sama guwa,macam mana guwa mau download itu lagu lagu hindustan ka omputih.kata satu malaysia,tapi ini lagu pun tara boleh donlod apa macam ma.

kalo ini punya pasal la,hari hari guwa kena bukak Hitz.tv lepas itu lakam guna telepon bimbit.apa cala lagi? itu pun cetak lompak juga.kenapa takmau haramkan perakam saja lo.

mau basmi cetak lompak, tempat wayang terdedah jugak.


lu ada otak,lu langsi lu mati.guwa gengster hah.apa lu ingat guwa ini apa.sikalang juga guwa mau cerita guwa.


guwa tengah download itu modern family.macam mana lagi guwa mau download itu anime2 guwa.nanti guwa tak tengok anime,guwa mati.orang lain pun mati.rakyat malaysia kurang macam mana.



sikalang guwa mau benda jadi macam biasa, kamu olang buat begini punya hah,belum tentu cetak lompak tara jadi. itu wayang hah,guwa mau bawak masuk guwa punya kamera mana ada orang tulung peliksa pun.lu ingat hah.guwa dendam sama lu kalau guwa tak puas hati.lu ingat ni,lu ingat

Thursday, June 02, 2011

the true story of the pirates of the curry bean



there was a man, yes a man. A normal man who had his heart, can touch the ground anytime,  and he fell in love with a woman.  Then, the woman he loved was a nenek kebayan, and she cursed him to become a sotong bakaq. For 10 years he could only touch the ground a day. And after the first time he was cursed, he waited for ten years to meet the one he truly love. Unluckily, his love didn't show up.  He was so devastated, he ripped out his heart and bury it on somewhere only he knew. Later, there was a pirate, Jack Separuh  that held a motto " I, myself is Captain Jack separuh".

this is captain jack separuh.

a man,William Ternak wanted to marry Elizabeth Suam. He asked Jack Separuh to help him and they fought with the no heart man. Yes, he was Davy Jonah. The girl whom he loved the most was Tia Derma.
William Ternak

Elizabeth Suam


And for the first time after being cursed, Davy Jonah met his love, Tia Derma. Davy Jonah didn't know what to say. Luckily, a supergirl recorded a video of him and the girl. The video now become a world wide history. This is the power of love.




Surprisingly, Davy Jonah found to be recorded at in a mall. This showed that Davy Jonah can touch the ground. Fooled you guys. Padan muka KTHANKSBAIWAK

Monday, May 30, 2011

apa yang best tentang kuda.

1) bila dah main kuda dekat kedah ni, (kedah ja,negeri len aku taktausekianmaseh) otometikli akan wakil negeri sebab takdak daerah lain dah main.best kan?meow.

2) bila main kuda ni, kita akan rasa macam kita ni HOT sentap setaf stuff sebab tak ramai main.serious wok.tak ramai.wiwiwiwi.tidakkah anda rasa saya hot sebab saya buleh nek kuda? dak? ok biaq kat hampa.aku rasa aku hot nak buat cena

3) dapat usha laki hensem. aku taktau kat kedah ni wujud dak lagi istilah laki hensem ni sebab aku payah gila nak jumpa.bila pi lawan kat negeri2 len baru aku sedaq betapa banyaknya manusia kat dunia ni.ceih negeri negeri len konon.padahai baru p penang ja.blahla.

4) *sambungan dari yang ke 3* dan bila nampak laki hensem tersebut,otometikli kita akan rasa gegeh nak usha bersama rakan rakan lain.walaupun taste kucing liaq ni pelik dari yang lain,tapi tetap syok sebab gegeh. tau gegeh? gegeh tu macam taugeh.

5) *sambungan dari yang ke 3 dan 4* bila dah dapat laki idaman untuk diusha diri sendiri,akan rasa tersentap bila ada salah sorang kawan cakap "eh wei dia hensem gila!!!" pada laki hat kita minat tu.wei apa ni aku cakap dulu?! ok fine takpa aku tau nama dia hang taktau.

6) *sambungan dariyang ke 3,4 dan 5* bila dah tau nama lelaki idaman yang berkuda itu,balik dari lawan terus on facebook google nama dia pastu cari facebook.ok ni memang gegeh tahap takdak tahap.bila dah jumpa add dalam facebook terus hantar kat wall dia "THANKS APPROVING" walaupun sebelum ni xkira la sapa pun TAK PENAH HANTAQ CEMTU PON YOWWWW.

7) *sambungan dari 3,4,5 dan 6* bila dah hantar ke wall macam tu, lelaki idaman kacak hot akan balas dan mulalah berkomen komenan.sembang sangat lepastu konon nak nampak comel buat buat la merapu sikit sampai dah takdak idea nak cakap apa dah tapi nak komen lagi ngan dia AHAHAHAHA.



secara holistiknya, sukan berkuda bukan sahaja dapat menyihatkan badan,malah,dapat menggembirakan hati dan mengeratkan silaturrahim sesama manusia. hidup kuda! aukkkkk *stai bunyi kuda padei*

meh nak habaq kat hangpa semua maiiiiiiiiiiiiiiii

duk buat hingaq apaaaaa, hat relationship status dalam facebook tu aku dengan sepupu aku. aish.
aku cakap ceni sebab takot satgi ada orang pkiaq pelik pulak,kawan2 mak aku,makcik2,cikgu2,aisyh -.-


bukan nak merela,tapi main main dengan sepupu ja.
sepupu aku memang hensem.dia form 3.ok.

Saturday, May 28, 2011

jodoh

cakap pasal jodoh,sebenaqnya mak aku selalu atoqkan jodoh kat aku.ok bukan macam kawin paksa dalam cerita cinta apa smua tu.tapi best jugak kalau jadi cerita macam My Little Bride. aku nak dengan orang hensem2 ja

pasal laki hat mak aku selalu atuq tu,semestinya lah anak2 kawan dia yg dia rasa dia suka.pastu buat agreement sama2 and saling mengaku besan.aceyh.

mama saya jugak tak sabaq nak tunggu saya kawin dan suruh saya kawin awai.tapi saya dok pikiaq lani nak enjoy dulu,nak pi shopping,vacation,gedik gedik dengan kawan,nek kreta,nek roller coaster,shopping lagi,gedik gedik lagi dan sebagainya.

saya kesah? oh sayaa tak kesah sebab orang2 yang mama saya rekemen ni kadang2 hensem jugak.*cough*


alamak terbatuk pulak.eh eh gediknya.

oleh itu saya amek jalan iniasatif (betoi ka eja?)
setiap kali pi lawan kuda saya akan usha laki hensem!!! yes!!!!



ok memang takda kaitan.tapi aku kesah apa?ha ha ha.

Wednesday, May 11, 2011

tolongggggggggg

aku tak faham perdagangan,banyak sangat kena hafal ;(

Sunday, May 08, 2011

untuk 'Aifaa di masa hadapan,

jangan sesekali mengalah! Ingat apa yang berlaku hari ini,dan cuba sedaya upaya untuk menghalang benda tu jadi lagi. Jangan biarkan pisang berbuah dua kali.

ingat masa sembahyang jemaah dekat masjid darulaman? tiba tiba baru tau rupa2nya depa nak bagi hadiah dekat pelajar2 yang dapat UPSR 5A dengan PMR 8A.habis2 semua pelajar cemerlang dapat hadiah sambil sembahyang cuba tahan nangis dari keluar sampai rasa penat dekat dagu.last-last sekali jatuh tumpah jugak air mata. perangai ego yang selalu tunjuk depan ibu bapa menangis di hadapan kedua dua mereka memang memalukan dan mengecewakan.

nak kecewakan mami abah lagi ka?walaupun bila mintak maaf "sorry mummy adik dah kecewakan mummy"
tapi mummy balas adik tak pernah kecewakan mummy pun.


INGAT AIFAA!! jangan biarkan benda yang sama berulang.jangan malas study,jangan asyik online.buat yang terbaik,geembirakan ibu bapa.

"anak itu sebenarnya bukan rezeki,tetapi rezeki yang sebenarnya adalah anak yang soleh"

mari banggakan ibu bapa! jangan nangis! sila tahan air mata dari tertumpah pada hari anugerah nanti.aifaa kan kuat;)

Monday, May 02, 2011

macam mana nak hilangkan perasaan tak suka pada kawan mak/abah kita?

bukan nak kurang ajar,tapi nak kurangkan kurang ajar la tanya macam ni.
suggestions people?
kali ni aku enable komen.please.tamau kurangajar2 lagi

Sunday, May 01, 2011

laki tak matang

terus terang aku cakap,laki memang tak matang.yes! TAK MATANG. salah? sekurang-kurangnya laki lambat matang daripada perempuan. tapi yang baiknya,ada jugak laki yang boleh pikiaq. ramai kawan2 aku yang aku rapat semua boleh pikiaq.awat aku tuleh status macam ni? haaaaa mau pikiaq.


bila aku dok kelas baru ni,ada sorang budak ni.classmate you know.dia mintak number phone aku.memang aku dok sembang ngn dia pon.gelak2.dah kawan centu aku pon bagi la number aku.ingat tak pa la.sekali hg tau jadi apa?DIA DOK  HANTAQ MESEJ JIWANG KAT AKU.dengan tak tau nama pak aku apa,birthday aku bila,dan banyak lagi tentang aku,dia boleh p mesej macam tu.

ya,tu faktor saya cakap dia tak matang 1) pi luah perasaan kat pompuan hat hg xkenai tara mana pun

lepas tu,aku tak layan.aku tak reply mesej dia dah pun lepas pada tu.dia dok hantaq mesej kata dia tunggu jawapan aku.lagi la tak boleh belah.rasa macam nak sepak.maybe sebab aku dok kelas baru ni aku tak brapa ada kawan dia ingat aku ayu kot?aku kan jadi pendiam bekos no kawan.nak jadi cerita,dia pi hantaq mesej kat aku cakap "amacam,jadi tak ayat jiwang aku?"

ok hg nak cover.kita abaikan.

lepas pada tu aku reply la jugak mesej dia.tapi boring mesej ngn dia.xbrapa reply sangat.

hello?handphone aku,jari aku.ikut suka hati aku la nak mesej ngn sapa pun.

dalam kelas,aku rapat dengan sorang budak india ni.memang dia ja hat lawak pon.tapi kawan yang lawak ja la.payah aku nak cari kawan yang betoi2 masok kepala aku.memang aku paling rapat dengan kawan aku bangsa india ni lah.pastu ada sorang lagi kelasmet aku yang lawak,budak laki.memang lawak ya rabbiiii,sapa tau aku suka gelak,sila bayang macam mana aku gelak bila dia buat lawak.dia buleh p tanya cikgu ajaq sekolah orang bisu ka bila cikgu cakap dulu cikgu mengajar sekolah xdak sapa cakap pun (-_-)"

yang budak lawak ni,dia dok nyanyi kat kawan india aku ni.nyanyi lagu anakku sazali tapi versi diri dia sendiri.pastu dia dok gelar diri dia abah,kadang2 aku dok sembang ngn kawan aku ni dia panggei dengan muka serious,suruh kawan dia dok dekat dia.pastu jerit "jangan jadi anak derhaka!".aku dok gelak ja tengok depa.

kalau hampa nak tau,aku reply mesej semua orang.kecuali ada sebab2 tertentu ja aku xreply.

yang si kawan dah luahkan perasaan tu dok buat jeles dekat kawan aku yang lawak ni pastu takmau cakap dengan dia.buat tak layan dia.

aku jadi macam apakah?? bila tau sebab dia buat macam tu sebab aku.

tak lama lepas tu,dia mintak tolong kawan aku yang india ni tolong 'adjust'kan aku dengan dia.hahhhhhhhhhhhh?helloooooo?dia ingat dia sapa?tolong lah.perangai awak ni lebih menampakkan awak lebih tak matang.

lepastu kawan india aku ni pun macam pujuk2 aku suruh kapel dengan mamat ni.apakah wei?apa masalah hg sebenaqnya?aku tak kenai hg dan hg xkenai aku.nama pak hg pon aku xkenai.hang taktau apa2 pasai aku pastu dok nak suruh kawan2 aku pujuk aku kapel ngn hg pasepa?

pastu aku cerita la pasal perangai rimas dia ni dekat kawan aku yang lawak tu.tah macam mana taktau,dia buleh tau kata aku meluat kat dia.dia siap hantaq msej kat aku

"wei kalau meluat kat aq habaq dpn2 ar xpyh ar kutuk blkg2"


dan mesej2 yang buat aku rasa macam aku ni teruk.


tapi hg sedaq dak perangai hang tu macam mana?ya aku geram.dan tak suka.

dia siap p tanya kawan2 aku dalam facebook lagi macam mana depa boleh kenai aku.wtf?suka hati la wei.awat kalau depa nak kawan ngan aku kena ada kebenaran hg ka?


lani jadi gaduh antara hg dengan aku,masuk sekali dengan kawan lawak tu.semua jadi kacau bilau sebab hg.

nak marah aku?silakan.


hang nak tau apa dak?

masa mula2 aku masuk kelas tu memang aku takut aku takdak kawan.dan memang benda tu jadi pn.lepastu ada sorang kawan baik aku ni sedaqkan aku yang bukannnya aku takdak kawan,cuma aku takdak kawan yang sekepala.ya,betoi.


aku takut benda ni jejaskan kelas kita.tambah2 lagi aku takdak kawan kan dok kelas tu.but you know what?


 I DON'T NEED SOMEONE LIKE YOU TO BE MY FRIEND.



titik.assalamualaikum

Thursday, April 28, 2011

be mine


harga RM560,dalam 500 ringgit lagi nak simpan.tahun depan mesti dapat.YEY

Friday, April 22, 2011

bila demam

nak makan macam macam.nak moi sup.sapa taktau moi sup mai jumpa aku.

Wednesday, April 20, 2011

lucky kah saya?

NSL.no such luck.

Friday, April 15, 2011

mama marah.

sebab mama marah :

1) tak buat kerja satu pun
2) bila mak cakap apa kita bidas balik sebab kononnya kita ni pendebat.
3) bagi soalan susah2 sampai taktau nak jawab lepastu gelak.
4) gelak kuat kuat
5) baca komen facebook dengan kawan2 sekerja sekolah
6) asyik depan laptop 24jam sampai kerja sekolah tak buat.macam ni la hah.
7) tak buat kerja apa langsung sebab asyik online.eh kan dah terulang..biaq.malas nk padam.hm.

tanda mama marah :
1) ekspresi muka
2) diam.
3) berleter.
4) suruh buat kerja macam-macam.
5) tak gelak
6) cakap "asyik main ja,bila nak baca buku?"
7) buat taktau sampai esok hari.
8) panggil nama penuh.


cara mengatasi :
1)senyih macam kerang busuk walaupun dia marah gila
2) buat kerja macam-maca.contoh sapu sampah dengan sungguh sungguh gila walaupun sebelum ni gila pemalas nak pi ambik penyapu dalam stor pun.
3) konon buat cerita lawak pastu gelak terbahak bahak gila walaupun sebenaqnya tak lawak pun tapi nak bagi mama gelak.kan ada orang cakap " when someone's laugh is funnier than the joke",kan?
4)buat muka tak bersalah

5) diam sampai la mama pulak yang tegur.
6) cerita pasal calon suami yang mama dah tetapkan dengan kawan dia.cehceh

Saturday, April 09, 2011

bedroom!

i painted this using my water colour ;D
not pretty but hey i am proudly to say i like it :p
inspiration :

SomethingIWantToSay : i baked macarons!red velvet macarons.i'll post it some other time.muah.


blah la wei.

Saturday, April 02, 2011

pengakuan berani mati

saya memang tak berani tulis pasal benda2 ni kat blog,
almaklumlah blog saya ni terkenal selalu dibaca oleh makcik2,cikgu2,pakcik2,mahupun sanak sedara.
masa mula2 lahirkan blog ni,saya dah pikiaq takmau bagi femeli tau.tapi depa tau kot mana pun saya taktau.ciss

ni pengakuan berani mati.
saya rasa saya suka kat sorang ni.
atau secara spesifik lagi saya suka suka suka lebih dari suka dekat sorang ni tapi tak lebih dari cinta love dan benda2 yang sewaktu dengannya.buh la benda2 hat jiwang.

saya rapat dengan dia sejak saya tingkatan satu.dia dok tepi saya.tapi kami dipisahkan dengan jarak sebab meja len len.dia lelaki opkos.saya masih lurus.

saya takmau sebut nama dia sapa.bak kata siti nurhaliza,biarlah rahsia.
memang saya tak penah habaq kat sapa2 pon hal ni.sapa2 pon taktau.
yang tau hanyalah diri aku.dia?sat la nak cita.

aku gelak sebab dia lawak.aku penah nangeh kat dia.ada satu masa ni aku malu pastu aku call dia dan nangeh.walaupun dia bukan pemujuk yang baik tapi dia buat saya rasa tenang.dan saya masih belum sedar akan wujudnya perasaan saya ni sejak masa tu lagi.

ya kawan-kawan,saya suka kat kawan baik saya sendiri.
atau bak kata colbie caillat dengan jason mraz,Lucky I'm in love with my bestfriend.

lucky kah saya?

ketahuilah saya baru sedaq akan perasaan saya ni pada tahun ni.pendek kata,saya memang lambat.
sangat lembap dan lambat sampai perasaan saya sendiri saya tak sedar.
diri saya sendiri.

macam mana saya sedar perasaan saya ni?
bila saya sedar saya dah terlambat.
rasa sakit bila dia dengan orang lain.
ya,orang lain.

bertambah sakit bila tau rupa2nya dulu dia pernah ada jugak perasaan ni sejak dari tingkatan satu.

saya buat derk?
ya.
saya jual mahal?
ya.
saya terlepas?
ya.
saya tau pasal perasaan dia?
ya,saya tau dan saya buat taktau dan saya jual mahal dan akhirnya,saya terlepas.

saya dapat tau yang dia dengan salah sorang kawan saya jugak.

kalau mula-mula laggu Lucky,sekarang sila pasang lagu Aku Bukan Untukmu yang dinyanyikan oleh Rossa.

"rilek la,ramai lagi laki"

bak kata omputih," i dont want any other fish in the world.i want u.only u."

hensemkah dia?
biasa ja.
baik ka dia?
ya,sangat baik.terlampau baik sampai aku tak sampai hati nak pekena dia.


apa reaksi saya lepas ni?
diam.senyap.tak payah cakap apa.

saya sedaq belajaq lagi penting untuk masa macam saya ni,tapi perasaan ni normal.
saya jamin orang yang bagi nasihat untuk belajaq dulu kat saya ni pun pernah alami perkara ni.
jadi mesti anda fahamkan?

saya pun tak mau tinggai pelajaran!

jadi saya dah ambik keputusan,

saya nak diam,pendamkan,biaq perasaan tu hanyut dengan masa.
bak kata leona lewis,Better in time.




sila komen.








ah nak disable komen.dok senyap sudah!toksah dok mai tanya aku sapa sebab aku takkan jawab.sekian.

Monday, March 28, 2011

titik gempa bumi dah dapat dikesan di Malaysia

pertama ; :OOOOO
kepada sapa2 hat kaya,buleh la beli meja sebagai pelindungan,duduk kat bawah tu time gempa.takpun buat bilik bawah tanah agar buleh sembunyi bawah tu
.kalau boleh bawak masuk skali la mkanan,microphone,kot2 la nanti nak panggil orang yang mencari.
aku penah tengok dalam national geographic.taktipu wo.ingat aku jenih pembuhung mcm hangpa ka.

untuk yang tak berapa kaya-sederhana-tapi-lawa-kalah-angelina-jolie-macam-aku :
aku sarankan puak ni mintak maaf setakat yang boleh kat semua orang.
kot dulu dok mengutuk kawan ni sebab tudung belemoih,p la mintak maaf kat dia.
dulu kutuk kawan ni pasai dia punya spek macam Ugly Betty,p la mintak maaf.

yang paling aku takut adalah,
macam mana nak mintak maaf kat artis,terutamanya Rebecca Black.
ohmaigosh.macam mana ni.
haih,..


oleh itu,SAYA HULURKAN 10JARI TANGAN TAK TERMASUK JARI KAKI SAYA UNTUK MEMOHON KEMAAFAN DARIPADA PEMBACA SEMUA.


sila maafkan saya,tak kisah apa kesalahan.mungkin mulut yang terlalu bisa sampai mati hati hampa.atau apa2 yang aku buat sampai hampa fedap or anything.


saya mintak maaf.

juga kepada Rebecca Black,saya mintak maaf.sebenaqnya lagu tu takdak la pelik sangat pun.


akutakmaubuhgambaqjariakusekiantimakaseh.

p/s : lani tengah hujan gila lebat sampai ada bunyi2 dan rasanya meja belakang rumah saya tu terbalik sebab bunyi kuat gila.memang gelap tak nampak macam pukui 6 pun dan sangat menakutkan.


p/s kuasa dua : tobat aku tak buhung post ni.

Thursday, March 24, 2011

tobat pening

sapa terer addmaths atau maths buleh jawab.
terer bukan takut tapi hebat.eh eh terikut maria elena pulak

sapa buleh jawab bagitau aku.ok.

eh eh nk 200 followers dah! :D

Friday, March 18, 2011

adakah ini jodoh

dulu mak aku mengajaq mat luthfi kat sbpikp

Wednesday, March 16, 2011

Hari Jumaat versi Rebecca Nur Islam

Oo-ooh-ooh, hoo yeah, yeah Yeah, yeah Yeah-ah-ah Yeah-ah-ah Yeah-ah-ah Yeah-ah-ah Yeah, yeah, yeah

07:00, bangun di pagi hari Harus menjadi segar,
harus pergi ke bawah

Harus punya mangkuk saya,
harus punya bijirin

Menemuimu 'segalanya,
masa yang pergi'

Berdetip 'terus dan terus,
bergegas semua orang'

Harus turun ke bus setop

Harus naik bus, aku melihat teman-teman saya (teman saya)
Kickin 'di kerusi depan
Sittin 'di kerusi belakang
Harus membuat fikiran saya sampai
Kursi yang boleh saya ambil?

Ini Jumaat, Jumaat Harus turun pada Jumaat
Semua orang lookin 'maju untuk hari minggu,minggu Jumaat, Jumaat
Mesti turun
pada hari Jumaat
Semua orang lookin 'maju untuk hari minggu
Partyin ', partyin' (Yeah) Partyin ', partyin' (Yeah) seronok,seronok, menyenangkan, menyenangkan
Lookin 'maju untuk akhir pekan

07:45, kami memandu di jalan raya

naik kapal'begitu cepat, aku ingin waktu untuk terbang
Menyenangkan, menyenangkan, fikirkan menyenangkan
Kau tahu apa itu
Aku punya ini, anda punya

Teman saya adalah dengan hak saya

Aku punya ini, anda punya
Sekarang kau tahu itu
sepak 'di kerusi depan duduk 'di kerusi belakang
Harus membuat fikiran saya sampai
Kursi yang boleh saya ambil?

[Chorus]
Ini Jumaat, Jumaat
Harus turun pada Jumaat
Semua orang lookin 'maju untuk akhir pekan, akhir pekan Jumaat, Jumaat
Gettin 'down pada hari Jumaat
Semua orang cari 'maju untuk akhir pekan
Partyin ', partyin' (Yeah) Partyin ', partyin' (Yeah)
Seronok seronok
, menyenangkan, menyenangkan
cari 'maju untuk hari minggu
[Bridge]
Semalam hari Khamis, Khamis Saat ini i-adalah hari Jumaat, Jumaat (partayyin ') Kami-kami-kami sangat bersemangat
Kami amat gembira Kita akan ada bola hari ini
Besok adalah hari Sabtu
Dan Ahad datang selepas..nya

Saya tidak mahu hari minggu ini berakhir




-----------------------------------------





Semalam hari Khamis, Khamis Saat ini i-adalah hari Jumaat, Jumaat (partyin ') Kami-kami-kami sangat bersemangat Kami amat gembira Kita akan ada bola hari ini
Besok adalah hari Sabtu Dan Ahad datang selepasnya



Semalam hari Khamis, Khamis Saat ini i-adalah hari Jumaat, Jumaat (partyin ') Kami-kami-kami sangat bersemangat Kami amat gembira Kita akan ada bola hari ini
Besok adalah hari Sabtu Dan Ahad datang seterusnya


Semalam hari Khamis, Khamis Saat ini i-adalah hari Jumaat, Jumaat (berparti) Kami-kami-kami sangat bersemangat Kami amat gembira Kita akan ada bola hari ini
Besok adalah hari Sabtu
Dan Ahad datang selepasnya
















tapi kalau tengok yang ni,

Kau tahu apa itu
Aku punya ini, anda punya

Teman saya adalah dengan hak saya

Aku punya ini, anda punya
Sekarang kau tahu itu
sepak 'di kerusi depan duduk 'di kerusi belakang
Harus membuat fikiran saya sampai
Kursi yang boleh saya ambil?




terasa diriku bagaikan gangster




source gambar : tolongjangan.tumblr
source video : ewww tube
source penterjemahan : gugel translet
source idea : mimpi






Terima kasih Rebecca,sekarang saya tahu hari hari dalam seminggu ;)

Tuesday, March 15, 2011

dearest matluthfi,

please marry me.i remember the day i fall in love with you.thanks to tabung anda and aida amalina.


i tau u tak pilih rupa2 ni.sebab tu u buat video ni





khas untuk i,kan?





tapi i xmau paksa u sebab i tau u xsuka dipaksa.ehehehehe







dont say no o on on on on on oooo


hahahahhaha serupa apa lg post ni -.-


oke matluthfi anda sangat hebat! kalau balek kedah habaq kat aku nohh

Sunday, March 13, 2011

It's my life - Bon Jovi

aku xleh tidoq patu buat benda ni smpai pukui 2.30pg.arem sungguh


1. Put iTunes/Napster/Zune Player/WinAmp/etc on shuffle. 2. For each question, press the next button to get your answer. 3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS! 4. Tag 20 friends who might enjoy doing this as well as the person you got it from.

How does the world see me?
she's happy - nama pa tah lupa
Will I have a happy life?
Life is what you make it - hannah montana

What do my friends really think of me?
teenage dream - katy perry (i'm having my teenage life :P)

Do people secretly lust after you?
say whatttttt -.-

How can I make myself happy?
what the hell - avril lavigne (i'll do whatever i want)

What can i do with my life?
mine - taylor swift

Will I ever have children?
I wanna have your baby - lagu sapa tah lupa hahahaa!

What is some good advice for me?
Pergi tak kembali - Rabbani

How will I be remembered?
Do you remember - jay sean

What is my signature dancing song?
Nobody - wonder girls :P

What do i think my current theme song is?
seriously Lucky by Jason Mraz and Colbie Callait

What does everyone think my current theme song is?
kualiti sepanjang masa

What song will play at my funeral?
Yasin!

What sort of men/women do i like?
just the way you are - bruno mars

What is my day going to be like?
rockstar - hannah montana

If everyone says, "everything is well," what do you say?
Poker Face (Lady Gaga aka aiduck amarlina)
What best describes your personality?
speak now - taylor swift

What suits you today?
i got nerve - hannah montana (i know where i stand i know who i am i would never run away when life gets bad)

What is your goal in life?
The Climb-Miley Cyrus( Got to be strong)

What is your motto?
only girl - rihanna (i am the only girl in the world who is me)

What do your friends think of you?
club can't handle me ;P
What do you think about often?
if i were a boy

How much is 2 + 2?
chapter four - evenged sevenfold

What do you think of your best friends?
Count On me (Bruno Mars)
What do you think of the person you like?
I like it - enrique eglesias XD

What is the history of your life?
negaraku

What do you want to be when you grow up?
Billionaire - bruno mars

What will you do when you meet the person you like?
that's when i love you
What do your parents think of you?
family affair LOL X X
What will you dance to in your wedding?
teenager - mcr (biaq time kawin tu rasa muda)
What is your pastime?
Lucky-Jason Mraz & Colbie Callait(I am in looove with my bestfriend)

What is your biggest secret?
I Kissed A Girl - katy perry :p

What do you think of your friends?
we'll be alright - travie mccoy

What is the worst thing that could happen?
2012 (the end of the world) - jay sean

How will you die?
in a peaceful way

What is the only thing you regret?
a Radja song,cant remember the title( never get a chance to hug him for the last minute of his life.)

What makes you laugh?
whip my hair.serious :|

What makes you cry?
catch me - demi lovato

Who will you marry one day?
hero - sapa nyanyi ntah.
What scares you the most?
doa taubat

Does anyone like you?
katy perry :">

If you could go back in time, what would you change?
Time Is running Out-Muse

What hurts you now?
first they ignore you - robbie williams -

What will you name this post?
It's my life - bon jovi
Tag:
1. aida
2. udin.
3. cipak
4. amar
5. sapa nak buat buat.aku xtau nk tag sapa.xkenai ramai org