Monday, May 30, 2011

apa yang best tentang kuda.

1) bila dah main kuda dekat kedah ni, (kedah ja,negeri len aku taktausekianmaseh) otometikli akan wakil negeri sebab takdak daerah lain dah main.best kan?meow.

2) bila main kuda ni, kita akan rasa macam kita ni HOT sentap setaf stuff sebab tak ramai main.serious wok.tak ramai.wiwiwiwi.tidakkah anda rasa saya hot sebab saya buleh nek kuda? dak? ok biaq kat hampa.aku rasa aku hot nak buat cena

3) dapat usha laki hensem. aku taktau kat kedah ni wujud dak lagi istilah laki hensem ni sebab aku payah gila nak jumpa.bila pi lawan kat negeri2 len baru aku sedaq betapa banyaknya manusia kat dunia ni.ceih negeri negeri len konon.padahai baru p penang ja.blahla.

4) *sambungan dari yang ke 3* dan bila nampak laki hensem tersebut,otometikli kita akan rasa gegeh nak usha bersama rakan rakan lain.walaupun taste kucing liaq ni pelik dari yang lain,tapi tetap syok sebab gegeh. tau gegeh? gegeh tu macam taugeh.

5) *sambungan dari yang ke 3 dan 4* bila dah dapat laki idaman untuk diusha diri sendiri,akan rasa tersentap bila ada salah sorang kawan cakap "eh wei dia hensem gila!!!" pada laki hat kita minat tu.wei apa ni aku cakap dulu?! ok fine takpa aku tau nama dia hang taktau.

6) *sambungan dariyang ke 3,4 dan 5* bila dah tau nama lelaki idaman yang berkuda itu,balik dari lawan terus on facebook google nama dia pastu cari facebook.ok ni memang gegeh tahap takdak tahap.bila dah jumpa add dalam facebook terus hantar kat wall dia "THANKS APPROVING" walaupun sebelum ni xkira la sapa pun TAK PENAH HANTAQ CEMTU PON YOWWWW.

7) *sambungan dari 3,4,5 dan 6* bila dah hantar ke wall macam tu, lelaki idaman kacak hot akan balas dan mulalah berkomen komenan.sembang sangat lepastu konon nak nampak comel buat buat la merapu sikit sampai dah takdak idea nak cakap apa dah tapi nak komen lagi ngan dia AHAHAHAHA.



secara holistiknya, sukan berkuda bukan sahaja dapat menyihatkan badan,malah,dapat menggembirakan hati dan mengeratkan silaturrahim sesama manusia. hidup kuda! aukkkkk *stai bunyi kuda padei*

meh nak habaq kat hangpa semua maiiiiiiiiiiiiiiii

duk buat hingaq apaaaaa, hat relationship status dalam facebook tu aku dengan sepupu aku. aish.
aku cakap ceni sebab takot satgi ada orang pkiaq pelik pulak,kawan2 mak aku,makcik2,cikgu2,aisyh -.-


bukan nak merela,tapi main main dengan sepupu ja.
sepupu aku memang hensem.dia form 3.ok.

Saturday, May 28, 2011

jodoh

cakap pasal jodoh,sebenaqnya mak aku selalu atoqkan jodoh kat aku.ok bukan macam kawin paksa dalam cerita cinta apa smua tu.tapi best jugak kalau jadi cerita macam My Little Bride. aku nak dengan orang hensem2 ja

pasal laki hat mak aku selalu atuq tu,semestinya lah anak2 kawan dia yg dia rasa dia suka.pastu buat agreement sama2 and saling mengaku besan.aceyh.

mama saya jugak tak sabaq nak tunggu saya kawin dan suruh saya kawin awai.tapi saya dok pikiaq lani nak enjoy dulu,nak pi shopping,vacation,gedik gedik dengan kawan,nek kreta,nek roller coaster,shopping lagi,gedik gedik lagi dan sebagainya.

saya kesah? oh sayaa tak kesah sebab orang2 yang mama saya rekemen ni kadang2 hensem jugak.*cough*


alamak terbatuk pulak.eh eh gediknya.

oleh itu saya amek jalan iniasatif (betoi ka eja?)
setiap kali pi lawan kuda saya akan usha laki hensem!!! yes!!!!



ok memang takda kaitan.tapi aku kesah apa?ha ha ha.

Wednesday, May 11, 2011

tolongggggggggg

aku tak faham perdagangan,banyak sangat kena hafal ;(

Sunday, May 08, 2011

untuk 'Aifaa di masa hadapan,

jangan sesekali mengalah! Ingat apa yang berlaku hari ini,dan cuba sedaya upaya untuk menghalang benda tu jadi lagi. Jangan biarkan pisang berbuah dua kali.

ingat masa sembahyang jemaah dekat masjid darulaman? tiba tiba baru tau rupa2nya depa nak bagi hadiah dekat pelajar2 yang dapat UPSR 5A dengan PMR 8A.habis2 semua pelajar cemerlang dapat hadiah sambil sembahyang cuba tahan nangis dari keluar sampai rasa penat dekat dagu.last-last sekali jatuh tumpah jugak air mata. perangai ego yang selalu tunjuk depan ibu bapa menangis di hadapan kedua dua mereka memang memalukan dan mengecewakan.

nak kecewakan mami abah lagi ka?walaupun bila mintak maaf "sorry mummy adik dah kecewakan mummy"
tapi mummy balas adik tak pernah kecewakan mummy pun.


INGAT AIFAA!! jangan biarkan benda yang sama berulang.jangan malas study,jangan asyik online.buat yang terbaik,geembirakan ibu bapa.

"anak itu sebenarnya bukan rezeki,tetapi rezeki yang sebenarnya adalah anak yang soleh"

mari banggakan ibu bapa! jangan nangis! sila tahan air mata dari tertumpah pada hari anugerah nanti.aifaa kan kuat;)

Monday, May 02, 2011

macam mana nak hilangkan perasaan tak suka pada kawan mak/abah kita?

bukan nak kurang ajar,tapi nak kurangkan kurang ajar la tanya macam ni.
suggestions people?
kali ni aku enable komen.please.tamau kurangajar2 lagi

Sunday, May 01, 2011

laki tak matang

terus terang aku cakap,laki memang tak matang.yes! TAK MATANG. salah? sekurang-kurangnya laki lambat matang daripada perempuan. tapi yang baiknya,ada jugak laki yang boleh pikiaq. ramai kawan2 aku yang aku rapat semua boleh pikiaq.awat aku tuleh status macam ni? haaaaa mau pikiaq.


bila aku dok kelas baru ni,ada sorang budak ni.classmate you know.dia mintak number phone aku.memang aku dok sembang ngn dia pon.gelak2.dah kawan centu aku pon bagi la number aku.ingat tak pa la.sekali hg tau jadi apa?DIA DOK  HANTAQ MESEJ JIWANG KAT AKU.dengan tak tau nama pak aku apa,birthday aku bila,dan banyak lagi tentang aku,dia boleh p mesej macam tu.

ya,tu faktor saya cakap dia tak matang 1) pi luah perasaan kat pompuan hat hg xkenai tara mana pun

lepas tu,aku tak layan.aku tak reply mesej dia dah pun lepas pada tu.dia dok hantaq mesej kata dia tunggu jawapan aku.lagi la tak boleh belah.rasa macam nak sepak.maybe sebab aku dok kelas baru ni aku tak brapa ada kawan dia ingat aku ayu kot?aku kan jadi pendiam bekos no kawan.nak jadi cerita,dia pi hantaq mesej kat aku cakap "amacam,jadi tak ayat jiwang aku?"

ok hg nak cover.kita abaikan.

lepas pada tu aku reply la jugak mesej dia.tapi boring mesej ngn dia.xbrapa reply sangat.

hello?handphone aku,jari aku.ikut suka hati aku la nak mesej ngn sapa pun.

dalam kelas,aku rapat dengan sorang budak india ni.memang dia ja hat lawak pon.tapi kawan yang lawak ja la.payah aku nak cari kawan yang betoi2 masok kepala aku.memang aku paling rapat dengan kawan aku bangsa india ni lah.pastu ada sorang lagi kelasmet aku yang lawak,budak laki.memang lawak ya rabbiiii,sapa tau aku suka gelak,sila bayang macam mana aku gelak bila dia buat lawak.dia buleh p tanya cikgu ajaq sekolah orang bisu ka bila cikgu cakap dulu cikgu mengajar sekolah xdak sapa cakap pun (-_-)"

yang budak lawak ni,dia dok nyanyi kat kawan india aku ni.nyanyi lagu anakku sazali tapi versi diri dia sendiri.pastu dia dok gelar diri dia abah,kadang2 aku dok sembang ngn kawan aku ni dia panggei dengan muka serious,suruh kawan dia dok dekat dia.pastu jerit "jangan jadi anak derhaka!".aku dok gelak ja tengok depa.

kalau hampa nak tau,aku reply mesej semua orang.kecuali ada sebab2 tertentu ja aku xreply.

yang si kawan dah luahkan perasaan tu dok buat jeles dekat kawan aku yang lawak ni pastu takmau cakap dengan dia.buat tak layan dia.

aku jadi macam apakah?? bila tau sebab dia buat macam tu sebab aku.

tak lama lepas tu,dia mintak tolong kawan aku yang india ni tolong 'adjust'kan aku dengan dia.hahhhhhhhhhhhh?helloooooo?dia ingat dia sapa?tolong lah.perangai awak ni lebih menampakkan awak lebih tak matang.

lepastu kawan india aku ni pun macam pujuk2 aku suruh kapel dengan mamat ni.apakah wei?apa masalah hg sebenaqnya?aku tak kenai hg dan hg xkenai aku.nama pak hg pon aku xkenai.hang taktau apa2 pasai aku pastu dok nak suruh kawan2 aku pujuk aku kapel ngn hg pasepa?

pastu aku cerita la pasal perangai rimas dia ni dekat kawan aku yang lawak tu.tah macam mana taktau,dia buleh tau kata aku meluat kat dia.dia siap hantaq msej kat aku

"wei kalau meluat kat aq habaq dpn2 ar xpyh ar kutuk blkg2"


dan mesej2 yang buat aku rasa macam aku ni teruk.


tapi hg sedaq dak perangai hang tu macam mana?ya aku geram.dan tak suka.

dia siap p tanya kawan2 aku dalam facebook lagi macam mana depa boleh kenai aku.wtf?suka hati la wei.awat kalau depa nak kawan ngan aku kena ada kebenaran hg ka?


lani jadi gaduh antara hg dengan aku,masuk sekali dengan kawan lawak tu.semua jadi kacau bilau sebab hg.

nak marah aku?silakan.


hang nak tau apa dak?

masa mula2 aku masuk kelas tu memang aku takut aku takdak kawan.dan memang benda tu jadi pn.lepastu ada sorang kawan baik aku ni sedaqkan aku yang bukannnya aku takdak kawan,cuma aku takdak kawan yang sekepala.ya,betoi.


aku takut benda ni jejaskan kelas kita.tambah2 lagi aku takdak kawan kan dok kelas tu.but you know what?


 I DON'T NEED SOMEONE LIKE YOU TO BE MY FRIEND.



titik.assalamualaikum