Sunday, May 01, 2011

laki tak matang

terus terang aku cakap,laki memang tak matang.yes! TAK MATANG. salah? sekurang-kurangnya laki lambat matang daripada perempuan. tapi yang baiknya,ada jugak laki yang boleh pikiaq. ramai kawan2 aku yang aku rapat semua boleh pikiaq.awat aku tuleh status macam ni? haaaaa mau pikiaq.


bila aku dok kelas baru ni,ada sorang budak ni.classmate you know.dia mintak number phone aku.memang aku dok sembang ngn dia pon.gelak2.dah kawan centu aku pon bagi la number aku.ingat tak pa la.sekali hg tau jadi apa?DIA DOK  HANTAQ MESEJ JIWANG KAT AKU.dengan tak tau nama pak aku apa,birthday aku bila,dan banyak lagi tentang aku,dia boleh p mesej macam tu.

ya,tu faktor saya cakap dia tak matang 1) pi luah perasaan kat pompuan hat hg xkenai tara mana pun

lepas tu,aku tak layan.aku tak reply mesej dia dah pun lepas pada tu.dia dok hantaq mesej kata dia tunggu jawapan aku.lagi la tak boleh belah.rasa macam nak sepak.maybe sebab aku dok kelas baru ni aku tak brapa ada kawan dia ingat aku ayu kot?aku kan jadi pendiam bekos no kawan.nak jadi cerita,dia pi hantaq mesej kat aku cakap "amacam,jadi tak ayat jiwang aku?"

ok hg nak cover.kita abaikan.

lepas pada tu aku reply la jugak mesej dia.tapi boring mesej ngn dia.xbrapa reply sangat.

hello?handphone aku,jari aku.ikut suka hati aku la nak mesej ngn sapa pun.

dalam kelas,aku rapat dengan sorang budak india ni.memang dia ja hat lawak pon.tapi kawan yang lawak ja la.payah aku nak cari kawan yang betoi2 masok kepala aku.memang aku paling rapat dengan kawan aku bangsa india ni lah.pastu ada sorang lagi kelasmet aku yang lawak,budak laki.memang lawak ya rabbiiii,sapa tau aku suka gelak,sila bayang macam mana aku gelak bila dia buat lawak.dia buleh p tanya cikgu ajaq sekolah orang bisu ka bila cikgu cakap dulu cikgu mengajar sekolah xdak sapa cakap pun (-_-)"

yang budak lawak ni,dia dok nyanyi kat kawan india aku ni.nyanyi lagu anakku sazali tapi versi diri dia sendiri.pastu dia dok gelar diri dia abah,kadang2 aku dok sembang ngn kawan aku ni dia panggei dengan muka serious,suruh kawan dia dok dekat dia.pastu jerit "jangan jadi anak derhaka!".aku dok gelak ja tengok depa.

kalau hampa nak tau,aku reply mesej semua orang.kecuali ada sebab2 tertentu ja aku xreply.

yang si kawan dah luahkan perasaan tu dok buat jeles dekat kawan aku yang lawak ni pastu takmau cakap dengan dia.buat tak layan dia.

aku jadi macam apakah?? bila tau sebab dia buat macam tu sebab aku.

tak lama lepas tu,dia mintak tolong kawan aku yang india ni tolong 'adjust'kan aku dengan dia.hahhhhhhhhhhhh?helloooooo?dia ingat dia sapa?tolong lah.perangai awak ni lebih menampakkan awak lebih tak matang.

lepastu kawan india aku ni pun macam pujuk2 aku suruh kapel dengan mamat ni.apakah wei?apa masalah hg sebenaqnya?aku tak kenai hg dan hg xkenai aku.nama pak hg pon aku xkenai.hang taktau apa2 pasai aku pastu dok nak suruh kawan2 aku pujuk aku kapel ngn hg pasepa?

pastu aku cerita la pasal perangai rimas dia ni dekat kawan aku yang lawak tu.tah macam mana taktau,dia buleh tau kata aku meluat kat dia.dia siap hantaq msej kat aku

"wei kalau meluat kat aq habaq dpn2 ar xpyh ar kutuk blkg2"


dan mesej2 yang buat aku rasa macam aku ni teruk.


tapi hg sedaq dak perangai hang tu macam mana?ya aku geram.dan tak suka.

dia siap p tanya kawan2 aku dalam facebook lagi macam mana depa boleh kenai aku.wtf?suka hati la wei.awat kalau depa nak kawan ngan aku kena ada kebenaran hg ka?


lani jadi gaduh antara hg dengan aku,masuk sekali dengan kawan lawak tu.semua jadi kacau bilau sebab hg.

nak marah aku?silakan.


hang nak tau apa dak?

masa mula2 aku masuk kelas tu memang aku takut aku takdak kawan.dan memang benda tu jadi pn.lepastu ada sorang kawan baik aku ni sedaqkan aku yang bukannnya aku takdak kawan,cuma aku takdak kawan yang sekepala.ya,betoi.


aku takut benda ni jejaskan kelas kita.tambah2 lagi aku takdak kawan kan dok kelas tu.but you know what?


 I DON'T NEED SOMEONE LIKE YOU TO BE MY FRIEND.



titik.assalamualaikum