Tuesday, November 13, 2012

Sunday, November 04, 2012

Esok tibalah masanya.

Bismillah.

Tuesday, September 18, 2012

To all those who are having depression.

If You Are Grateful, I will give you more. (Al Qur’an 14:7)

 “Successful indeed are the believers; those who humble themselves in their prayers.” #Quran 23:1-2 

And your Lord says, "Call upon Me; I will respond to you. #Quran 40:60 

 “Be not sad, surely #Allah is with us.” #Quran 9:40

 "But #Allah is your protector, and He is the best of helpers." #Quran 3:150 

 "And whoever puts all his trust in #Allah, He will be enough for him" #Quran 65:3

 "If you give thanks, I will give you more" #Quran 14:7 

 "La tahzan innallaha ma'ana" "Don't be sad. #Allah is with us." #Quran 9:40


 Strong words,where else can we seek for them? No where else, because these are Allah's words.

Sometimes I really hope that I could change myself, transforming from the me now to the better person, who seeks for Allah, and someone who always say Alhamdulillah for every tiny bits of everything that happens in life. "Why Alhamdulillah? I am burdened with challenges that become bigger each time I try to overcome it." Darlings, remember. For all the good things that happen in your life, do we be grateful? Do we say thank you to our creator? Why do we always complaint about the negative side,but never really try to think about our action on the positive things happened. I have one Christian friend, who always tell me not to complain,because complaining will only make things worse. I must agree, as we must be grateful and strive harder for the better things to happen.

"Everything happens for a reason" **This is a note to self,to be precise.

Saturday, September 01, 2012

Wednesday, July 18, 2012

Hello, harap maaf. Ini entry jiwang.

Hello. Lamanya tak singgah sini. Emmmmmmmmmmm, selalu singgah sebenaqnya. Cuma tak singgah untuk menekan button "new post" tu ja. Aku tak reti tulis blog dah sampai aku rasa macam aku guna bahasa baku gila :/

Aku rasa banyak sangat kot benda yang jadi cuma aku tak tulis kat sini. Sangat. Macam mana aku deal dengan tahun lepas, pressure, gumbira, gelak lebih2, takut sedih, ish bejuta perasaan takkan aku nak tuleh satu satu -_-

Dan aku rasa aku sangat matang lani - matang dari segi perasaan - tercetusnya perasaan - haha - wtf?

Dak sungguh, walaupun aku tak berjiwang kat blog ni - aku rasa diri aku jiwang tahap gaban gila lani - walaupun perasaan tu hanya deep down inside feeling. Faham dak? Dan aku rasa kawan2 aku yang rapat semua dah rasa perasaan ni, macam Aida dengan Oden. Yang len aku taktau sangat sebab jarang cerita kat aku. Depa dua ni yang paling selalu cerita macam mana depa deal.

So yeah, aku rasa dah sampai peringkat aku untuk rasa perasaan tu kot. Stage aku untuk kematangan peringkat tu baru sampai umoq 17 ton ni:p

Dan aku yakin jugak, walaupun Aida tak pernah cita kat aku dah pasal perasaan ni - Aku yakin gila dia still rasa macam tu. Sama jugak dengan Oden, walaupun Oden dah p sampaq Mesiaq still teringat jugak.

Dan (banyaknya dan post ni) aku pon ada perasaan tu jugak,walaupun lama gila dah tak penah contact (kalau contact pun mesti akan putus,salah sorang xkan reply or etc) aku still tergila2 kat dia jugak. Seriously first time, walaupun dulu aku pernah couple sekali dengan sorang budak ni, perasaan dia still tak sama. Serious. TAK -SAMA.

Aku rasa macam ni la kot rasa dia bila betoi2 dah kena penangan chewwwnntaww. Hang rasa mcm hang betoi2 dah kena grip dengan dia,  hang rasa macam hang p sekolah bila teringat dia pun hang senyum sorang2. Hang macam dah tak kisah hensem ka comel ka padahai sebelum ni hang jenih memilih nak tengok laki,tapi dengan dia dak. Dan (dan lagi) aku mengaku dia biasa ja.

Nope, betui. Dia biasa ja. Takdak hensem sangat, takdak huduh sangat. Just biasa. Just nice.

Dulu aku pernah usha pun adik dia, bukan dia. Tak pernah suka pun. Sikit secalit pun dak. Langsung tak pernah teringat. Adik dia ja kalau aku nak target pon. Tapi adik dia dengan aku tak pernah ada apa2 pun. Aku dengan dia pun takdak apa2. Tak pernah ada. Cuma contact2 ja.

Aku taktau pasepa aku suka dia wtf. Walaupun aku tau dia tipu aku still aku xleh lupa dia wtf. Maybe sebab ni jugak kot ada orang sanggup kawin dengan laki lain. Mungkin macam perasaan aku ni hahaha wtf lagi -__-

Dengan ini saya straight to the point untuk entry saya,
saya on phone nokia ciput kemudian TERbaca mesej lama2 kita. TERrasa widowdwdnfs. Rindu. La pulak. HM.
Dan kemudiannya tetiba ja mata ni pemurah nak tuangkan air keluar, maka terjadilah drama antara mata dan hati saya sebelum tidur malam kemarin.

Jadi,
Hai awak. Saya rindu awak. Sekian.

Thursday, February 09, 2012

WOI

AKU GELAK DERAIH SANGAT KA

Saturday, January 28, 2012

ngeh.

kalau hampa taktau lagi la kan,aku ni penakut.tobat penakut tahap kuasa kamehameha gila punya.serious.
ritu aku tengok cita insidious sekali,malam tu aku takut gila nak tidoq tobat aeh.time tu aku duk rumah makcik aku, malam tu jenuh dia kena himpit.kena himpit ngn apa? ngan aku la.aku rasa sebelah aku tu lapaanggggg gila pasai dok berimpit kat makcik aku.sian kat dia.lebiu makcik.haha

paihtu tak lama paihtu aku jadi syok tengok cita tu pulak,aku dok cari sapa2 ada cd xpon movie dia nak tengok bagi kawan2 aku pulak takut.sekali aku dapat cita tu dari paten,aku pun amek la.then p pasang tengok kat rumah aida.time tengok tu pagi,dalam pkui 9 camtu.aku p rumah dia xmandi pun.uahaha.tapi xpa aku comei bgun tidoq pon

lepaih pasang usb kat laptop,kami tengok dalam bilik dia.AIDA SERUPA TAKDAK PERASAAN.DIA TAK TEKEJUT LANGSUNG.AKU TENGOK DUA KALI AKU YANG JERIT ISH.dia dok komen
"awat hantu dia macam oranggggggg"
macam orang pun takut.hang ni.haiyh.xpaham aku.serious aku jerit.petu time balik jalan kat taman aku duk ketaq kena jalan sorang takut orang colek padahai time siang HAHA.

balik malam tu time nak tidoq aku cuak balik.dok pkiaq banyak kali nak tidoq bukak lampu ka dak.walaupun aku tidoq bukak pintu ada lampu luaq masuk.tapi aku tetap cuak.aku takutttttttt.dahla dalam cita tu ada hantu kluaq dari almari.aku duk tengok almari aku takut gila kot2 ada benda.eeee xmau

last2 skali aku tertidoq jugak,tp time aku tidoq tu abang aku apa semua tak tidoq lagi.so xla takut sangat.dalam pukui 3 pagi camtu aku terbangun.habeh semua dah gelap dah.lampu luaq dah tutup.

aku pun mengemaskan pergerakan aku,
tengok kiri,
kanan,


GO!!!!!



aku lari pecut p himpit mak aku pulak.



begitulah penakutnya saya ya walaupun dah umoq 16ton 10bulan.lagi 2 bulan aku dah 17.



so apa motif tulih post kalini?

aku nak habaq aku dah brani tidoq tutup pintu n tutup lampu bilik.hiks~~ serious bangga gila. :">


oh abangku

"tak larat aih nak drive sampai alor star semata2 nk p popular guna voucher buku"
"..."
"tanya kawan2 ada dak kedai buku dekat jitra hat guna voucher buku?"
"xpayah duk p teruih la aih"
"alolololo merajuk ka ok ok kita p alo comei comei"


hohohohotakmu.geli aku.haha pui

Thursday, January 26, 2012

Hai semue

" So as I promised myself,
If I ever cross looking you guys contacting each other again,even though by stalking,
trust me,
I.will.not.let.myself.be.that.close.to.you.again.

And I just saw it, so I must say I AM going to back off.
Do not ask why,and I am sorry..even though I am not sure what would be the reason for me to apologise, because you are the one who lied. I know about you guys, I sincerely know."

HAI. LAMANYA TAK TULEH BLOG. APA HABAQ SEMUA. AKU EKSAITED NAK TULIH BLOG SERIOUS AIH TAK TIPU. TAPI TAKDAK IDEA. HABAQ MAI SAT NAK TULIH APA.

Oke. So makcik aku (Aku panggei dia Ayang) nak kawin bulan 8 ni InsyaAllah, pakat duk nak beli baju apa semua la tapi aku dah dapat dulu :DD
aku kalah pengantin dapat baju tudung apa semua dah padahai pengantin pun xdak baju lagi.....so yeah,masa cuti bulan 12 tu aku dok syok pilih tudung kat KL konon sebab dia nak kawin la. Then kami duk men letak inai kat tangan pasai nak try :DDD hahahhaha k awat aku poyo gila tulih blog -_-


maafla selepas berkurun xtulih blog aku dah xdak bakat nak tulih bagi menariks lagi.
tapi sayer masih ada,sayer masih kat sini *tunjuk kat dada hampa*
xoxo muah kat hampa. :">

tonggeng pala yey.
cepat cakap aku comei.

Sunday, January 01, 2012

hai

haha babi rindu blog