Wednesday, December 11, 2013

So, apakah perubahan aku sepanjang 4 tahun ni?

Aku ingat lagi aku buat blog ni masa aku form 2. Baru ja aku scroll gambaq2 fesbuk aku tengok balik apa dah jadi kat aku ton2 yang lepaih2. Dari kecik sampai lani tapi tak semua la pasai aku punya fesbuk ni ada 2 akaun, hat fes dah delete. Lani dok guna yang kedua, ada gambaq dari form 4 ja. Well.....berikut merupakan apa yang aku rasa aku dah berubah

1. Aku makin bertambah berat badan
benda ni paling ketara kot.duh. DUlu aku dok hingaq kata gemok lani lagi gemok amek hang. Searang aku dok tekad nak diet kurus balik (last time aku rasa ceni masa aku form 3,jujur.) Lama dah tak rasa nak kurus berkobar2 macam ni dalam jiwa hahaha cewah. Berat aku dah melampau sangat dah lani. Aku dah tak enjoy tengok cermin dah >_> dan terlalu ramai sangat wanita2 di luar sana yang terlampau cantik gila babs yang beserta pakej. Dunia merupakan persaingan. Pui. Tipu ja. Aku nak kurus sebab nak kepuasan diri. So aku dok kontrol makan and try p jogging. Doakan la aku kuruih hakhak tuih

2. Aku makin gatai
Hm. Hatni sebenaqnya tak sure sangat makin bertambah ka sama ja sebab aku memang gatai dari dulu sampai lani HAHAHAHAHAHAH k dak dulu aku innocent sikit kot? Tapi aku dok tengok gambaq lama2 aku dok gila Dafi AF5, Edward Cullen dan sebagainya mcm wtf -__-

3. Aku makin pandai urus diri?
Well. Even dulu aku kuruih dari lani, aku haruslah mengaku bahawa dulu aku tak pandai dressing2 ka apa semua ni. Bukan nak kata lani reti. Tapi dulu aku keja pakai tshirt ja. xdak fancy2 clothes smua ni. Ini semua berubah setelah pergi ke amurika pada tempoh hari. Lulz. Sejak2 aku p amurika aku muka amek berat apa aku pakai, elok dak aku pakai, mahai dak baju ni, macam mana nak shopping dan macam mana nak mekap. Ya saya reti mekap lani wooo. Tapi guna eyeliner cayaq masih lagi fail. Eyeliner pensel bulih gajah la. Tapi tak cekap pun. Tapi reti laaa guna foundation and pilih warna lipstick. Banding dengan dulu kan. ceit

4. Mulut saya makin berbisa
Sungguh. Dulu aku tak pandai mencarut. Aku tak kata benda ni baik. Tapi lani aku dah pandai mencarut. Sumpah dulu berani guna babi bodo ja. Lani kalo aku marah orang (dalam bahasa inggeris la,aku still xpandai guna bahasa2 kesat melayu. cek takot. macam kasaq sangat)) keluaq teruih bahasa2 yang fuyoh aku rasa orang nak lwan balik pun tak berani. Berani nak lawan dengan aku. Lagi laser keluaq kot wth

5. Aku rasa dosa makin bertambah
Takdak elaboration untuk point ni. Semoga Allah ampunkan aku dan aku insaf.... :|

Sunday, December 08, 2013

Ini merupakan satu post blog yang random

Berdasarkan tajuk post tersebut yang telah disebut kat ataih ni, aku rasa aku dah hilang bakat menulih blog. Wew. Apa yang perlu aku lakukan. DI MANA SEMANGAT UNTUK MENGUMPUL DUIT NUFFNANG PADA TAHUN TAHUN DAHULUNYA. HAHAHA. -_-

K. Aku baru check duit Nuffnang aku baru ada RM12.50 . Kojaq punya website duit. Brapa ton ak dok menabung ngan hang.pui

By the way, aku dok addicted lagu Havoc dengan Botingket-tingket. Dan aku keja dok bake ja. Baru start exercise 2 hari lepaih. Lani kaki aku paha aku semua sakit sengal2 sebab exercise lunges crunches smua =="

Oleh itu, doakan aku kurus. Xoxo








Tolong cakap aku comel dan kurus

Tolong la.