Monday, February 23, 2009

nk baca baca la :D

kemarin (ahad) bday mak aku kot.tapi xcelebrate aritu.celebrate sabtu.xbeli kek pon.abah xdak.xkan nk ajak mak aku sndri p beli kek besdei dia kot.haha.pastu dah xdak kek..
aku dok rncg2 ngn aida,ilah.dlm ym la.tp depa xla mai tolong.bncg2 ja bg pendapat apa yg ptut aku bt.hmmm
so aku decided nk bt cupcakes :D
bahan2 dia smua aku guna yg basic ja.serious aku ckp,bahan xckp.tp sbb nk bg surprise,aku bt sikit jalah.

tepung,gula,telur,baking powder,esen vanilla (HAHA)
aku igt nk bt icing dia,tp icing sugar pon ada sikit ja.aku tmbh dia aku blend gula bg jd halus.AHAHAHAHHAHAHAHAHAHA
kesah apa aku.bt ja.kesian sapa dpt aku jd bini dia nnt.haha

so bermula lah !
kacau2,pecah telur kacau lg.kacau3
kacau..
kacau...
kacau....
kacau lagi...
dan kacau lagi....

boh gula.bla3
siapp !
haha.dak lg weh.masak dak g.siap apa.pastu aku letak dlm papercup.mula2 igt nk boh dlm muffin pya paper cup tu.pggei apa tatau?tp hbeh.xdak.so aku guna ja yg kecik.lgpun sikit ja.hoho

time aku tgh boh tu.mak aku blik dr kerja. :O
esh.aku agak cuak kot.stg xjadi la surprise.dgn keadaan dapur yg tunggang langgang,aku klam kbut bwk kluaq bekas2 yg aku guna bt tepung td kluaq.letak kt sink luaq.agaga
pastu mak aku blik.dia terkejut la kot.tba2 aku nk masak.sllunya malaih bukan men.haaha

====================================================================
mummy : aik?awat yg tiba2 nk masak ni?
saja...tringin (dikatogerikan sbgai tipu sunat dak?)
hmm..stg kemaih blik.dok jarang2 nk masak tba2 nk masak..kdgsnkjhmwegxknebmhnrvwmes[mak saya hot slps mlihat keadaan dapur yg mcm kena bom]
saya : ...........
====================================================================

tgk tu,aku siap kena marah lg.haha.xpa xpa.sabaq ja.lgpun ni utk dia :D

then dah siap boh dlm papercup,aku boh dlm oven.bla3
tggu
tggu
tggu
tggu
tggu
dan tggu

TING!
siap.hat tgkt bawah dia,cupcake dia kt bhgian bwh dia tu mcm hitam skit.besala org xreti masak.haha
atas oke.yeyyeey

then aku nk boh icing,gula yg aku blend td,icing skit,butter.
pastu dah siap aku amek pewarna wana merah,nk bt icing.
dann.,,,,
wallla !
take a look ;p















saya suka hat ni XD


iloveyoumummy


aha.pastu ptg tu aku p tgk ipin dan ipin.lawak gila2
serious lawak !
aku smpai xlrt nk gelak.even klas ckg harisson pon xlwk mcm ni.hahah

aku beli cd photoshop cs3,nk hbaq.tp xleh install.geram aih.,esh
nseb bek ada sorang kwn saya neh dia bek nk bg saya pinjammmmmmm
tudia,tgk tu,bek gila.haha

weh apek?
hg nk ka?
sori noh.aku bwk p kolah td tp xjmp hg.maafmaafmaaf
dah hbeh dah pon :(
nnt aku bt len.HAHAHHA
(padahai bukan sdp)

oke byeeee


haha

Thursday, February 19, 2009

sukan

hai
hari ni 19.2 bbd ada sukan.penat kot.
panas gila.tp xpa.rilek ja.haha
dtg pagi ada raptai
tgk
aida - ada
cheknot - xdak
afaf-ada
kak jida - ada
adzim-ada
affan - ada
apek - ada
amar - xdak

saya stayback kot.ehh dakdak.saya ikot afaf balik rumah dia
cantik gila.rumah besaq.org kaya XD
tp sy mnx maaf.sy mnx maaf.maafmaafmaaf
saya telah pecahkan gelas kt rmh dia
sorryyyyyyyyyyyyyyyyyy
i beg your pardon please :(
pastu pkui 2 mak afaf hntaq p skolah.afaf kena jaga tiang.sy p khemah dan jmp aida kt situ.
tgk depa dok decorate khemah.perbarisan pon mcm ala2 nk mula jah.,

ha?.
dakkk.mna aku jd ratu.xjadi aish.tarik diri.aku kan gedk.mna buleh jd ratu
hmm.smbil2 tu sy men msj.agaga :P
then depa start
ada kuda.borris,moonlight,ali,boy.heee
comei ja
geqam tgk XD

pastu tgk lama2 rasa panas ya amat sy p beli ice blended.jeng3
guess what?
saya jmp amar ngn aaaaaaaaaaaaaa
si zarip power chelsea kita tuu
hahaha.perak kot.sy xtau dia npk sy ka dak.dia xnpk punyaa

pastu pastu pastu
ada budak mai.budak mna tatau.sebok jaa.bukan suka skolah dia.pulun nk mai.haha dakdakdak.mai la mai la.mai la lagii :P :P
ada jgk senior2 dlu mai.antaranya pakcik shafiq,dia tguq sy.maaf pakcik.sy sombong noh tme tu
agaga

aku jmp jgk ad.dia bwk 1beg.ada dslr camera ksygn dia kot.hebat.teringin nk pegang
hahaha xp

pastu sy sembang ngn dia
sembang sembang sembang pastu balik
tamat.yay
bye.



ps ; sapa dpt no 1?

Tuesday, February 17, 2009

aku

ha aku gedik.
oke aku gedik
ha okee aku mmg gedik
puas?
best?
oh yaaa
lupa
mmg best pon noh
mmg betui aku gedik
galak
gatai
kan?
best kan?besttt

Monday, February 16, 2009

yeah

dengan ini
dirasmikan
pada tahun 2009
saya kena marah ngn cikgu !
yeah !

Sunday, February 15, 2009

the fada

tool long ke ling kew blogspoct tdhe fada dei sewbewlarh atarw seyniey
www.thefada.blogspot.com
tewriwma kawseh

Wednesday, February 11, 2009

kemarin

10/2/2009
7.30 pg,
mummy kejut bangun tidoq,suruh bersiap nk p hntar abg. :|

8.00pg,
siap smua,turun p makan,tgk choki pkai baju laen dr hari2 len.baju wana kuning sluar koko,kasut hitam bertali.hmm

8.30
bertolak
call tokmama n tok abah,choki ckp.sy msj dgn azizi.

10.30 ++
sampai di mrsm taiping,sy dpt tahu bhwa mrsm ini hanya pljar form 4 & 5 sahaja.
xdak form 1,2 & 3.buleh bwk handphone,tp tdk mmpunyai sbrang mp3,mp4 atau seangkatan dgnnya.mp3,walkman tdk dbnarkan bawa.laptop hanya boleh dbwa oleh form 5 shja.


12.15 ++
pergi ke kelas dedicated iaitu kelas baru shauqi dan byk org kl.aduh.datin2 suma ada.pkat speaking.depa tya sy sy bt xdgaq ja.hueh

1.45
tamat perjumpaan dan murid2 dibenarkan masuk ke dalam asrama.sebijik cem asrama cuma depa sekat2 guna kayu.katil single bed.sy tlg kemas katil choki (saja bt rajen :P) '
kemas2 barang.senior2 di mrsm taiping sangat2 ramah dan amat mghormati tetamu [ceiwahh]
hari ni keluarga dbnarkan masuk ke dlm asrama,hari ini shja,jgn salah sgka.

2.10
bawak choki kluar makan,beli barang dia sikit yg terlupa nk bawa.then hantar dia pulang.

3.00ptg
sembahyang zohor di surau kt kolah tu,then hujan lebat dan kelam kabut hntar shauqi ke atas hostel.mummy,sy,shazni dan shaheer turun hntar shauqi ke asrama.abah tak turun dok dlm keta.
-bersalam2salaman
-choki bg nasihat sket.
-mummy pesan mcm2

balik dan tgk shauqi lambai tangan sorang2 dari dlm kereta dan shazni mula menangis.sy lihat mummy dan mummy turut menangis.sy yg tdk menahan sebak turut menangis slpas meliaht shauqi melambai2 dr jauh.

6.00ptg
smpai di rmah tok mama.makan2 pastu balik dan rasa sunyi yg agak berlainan.tiada lg sesiapa yg menarik2 rambutku,tiada lg yg bt gegeh mcm beruk..
sy sunyi....

abang take care disana ya,im proud of you shauqi :")

Friday, February 06, 2009

.....

hmm..hari ni brpa hribulan?6 a?
hmmmm
4hari lg....im so not ready nk 'ketemu' dgn hari tu.,..
nnt sapa lg nk tarik rmbut aku?
sapa lg nk berebut pc ngn aku?
sapa lg nk lawan ejek2 ngn aku kt rmh?
sapa lg lawan makan coco krunch ngn aku?
sapa nk ajaq aku math time aku xphm?
sapa nk ajaq aku subject2 len yg aku xreti?
sapa lg?sapa sapa sapa???
kdg2 aku xleh tdoq aku p blik dia tarik kaki dia patu lari msuk bilik aku balik.
ha aku tau aku mmg loklaq pon.
nnt dia nk p sapa lg yg buleh aku bt mcm tu?
awat dia ja kna p taiping?
awat dia xdpt merbok mcm kwn2 dia?
klu dpt merbok buleh jgk aku p mlwt dia sllu (dan org len) la jgk kan kan ? :P
smua nk p
tmksdlah pakcik azizi kita neh
makkkkkkkkk !
sapa lagi nk ajar cek maths?
sapa lagi tarik qambot cek lepaih nehh?
makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !
choki nk sana awat? :((

ok hbes bab2 sedeh myedeh neh.
bila aku pkiaq balik my abangs smua neh nk p sana nk blajaq
bkn nk tggai aku pon kan? :P
skali abg aku syok sbb aku xpyh kcu dia dah
ahhaha.
kpd pengomen2 yg ckp aku ni bt sedeh,
PEMBETULAN
:AKU XBUAT2,AKU MMG SEDEH SGGUH.TP AKU TUMPANG GMBRA KT DEPA.


jadi abg2 kakak2ku sekalian smua yg nk p tu,
sy harap ampa smua dpt bljar dgn bsgguh2 dan smga bjya kt sana nnt
chaiyokkk !
sy bangga dengan anda smua :")