Thursday, April 30, 2009

babai

akan pergi.dah siap pack.tata.saya sayang makpak saya dan keluarga serta rakan-rakan.maafkan dosa dan salah silap saya.halalkan makan minum,andaikata saya terbuat apa2 kesilapan sama ada sedar atau tidak,tolong maafkan.terima kasih.sayang ampa




buat macam nak p setaun.tp xpa.bye

posa blog 3hari ja

Tuesday, April 28, 2009

nama saya peah :D

hohoho,hari ni 2kali aku tulis blog.nak cita benda lawak bg aku la,ptg td,aku duk tgk tv.xlrt nk bt apa.penat kot wei.sehari ni aku xmakan apa.huh.adik aku makan nasik ayam aku.toek betoi.haha
pastu time ptg tu,ada laa 1no nih,dia nih sllu dah kcu aku,aku pon nek malas nk lyn dia.patu.ptg td,dia call aku,grr.aku xangkat.kali ke-enam dia call,aku suruh mak aku angkat.ngeahahahha

mak : helo
dia : helo.duk wtpa?
mak : xbuat apa a.duk saja ja *smbil suara bt sengau2*
dia : oh,xdak kdt a?
mak : ha xdak a
aku time tu kelam bgtau mak aku kata xmau ckp mcm tu,sbb dlu aku penah ckp mcm tu dia kata nk topap kt aku tp aku kena msj ngn dia la.eish.cek xmau

*sambungan*
mak : nama apa ni?
dia : ni aifaa ka?
mak :mana ada,ni peah.ni mat a?hat kilang depan tu?
dia :hah?xdak a.
mak : ish.hg tipu aa.nk bekenalan ngn saya ka?nama saya peah.kerja kt kilang permintex.hg nih mat kilang depan tu kan?
*aku time tuh dok pikiaq kilang apaa depan permintex.HAHA
dia : xdak la.
mak : eish,hg malu2 plkk.nk berkenalan ngn aku hbaq la.xpon hg farid kan?acecee.aku tau la
dia : guna henset apa?ada kamera dak?
mak :aku guna henset besaa jaa.henset csl.ada tv oh henset tu
mak aku buhung besaq weiii.haha
dia :send gmbaqbuleh dak?
mak : haih aku xmen la send2 gmbaq ni.mcm org kampung
aku : HAHAHAHHAHAHAHAHAHA
dia : hmm,xpa a
mak : hg ni form brapa?
dia : form 4
mak :pmr dpt elok ka?
dia : buleh la.4a.
mak : haa blajaq leklok,spm bg dpt straight a's.fizik ok dak?fizik dpt brapa?
*mak aku sblom jd pensyarah dia cekgu fizik :D*

dia : dpt a
mak : ha bguih.hg blik kem salam kt mak hg.send my regards to your mom.do you know who am i?
dia : no
mak : so then stop disturbing me.ok?focus on your study.
dia : hmmmm
mak :oke bye,send regards to your mom ok
dia : ok

patu mak aku letak.aku dlm hati dok kata apa mamat ni xkan xprasan kot?mak aku yg dok kata dia kilang depan tu tiba2 tya dia form brapa xkan xprasan?eihh.patu dah la mak aku suruh kirim slm kt mak dia dia kata ok.mak aku ckp dia berani XD

budak tomoi mai la cakap ngn mak aku.haha

babaiiiiiiiiiii XD

lalalallalala

marin aku xp skolah.bgun2 pg tu mmg pening gla pala.aku nk jalan pon xleh.mcm nk pitam ja.gila.huh.mak aku suruh aku cuti skolah.haha syok.patu duk rumah sorang2 aku nk turun makan pun xleh,xleh p gerak mna2.yg takotnya,aku duk sorang3 patu dengaq pintu bukak la.almari aku tertutup :|
aku ketaq nk mampoih time tu.dlm pikiran kluaq abeh smua mcm2.haha.baca al-fathihah pon tergagap2.hueh.xpa la.gagahkan diri turun bawah makan nasik lemak.sebungkus pon xhabis.makan 2 3 suap ja.geram aku.awat mulut ni tatau.HAHA
nek atas tgk tv,smpai pkul 10 mcm tu aku pening pala gilaaa.pg td dah makan ubat demam sebiijik,ni pening cara gila2.smpai belakang aku pon nek sakit.aku makan bt kali kedua.tgk jam pkui 10.30 dah,30minit dah makan ubat tp xhilang2 pon.haisyh!aku call mak aku smbil menangis.LALLALA
mak aku kelam balik rumah patu nk bwk p doktor.hue.patu aku ketiduran tp sejam ja sbb sakit pala tu xhilang2.gilaaaaaaaaaaaa.sakit oi.haih.mak aku hntaq blik rumah beli nasik bungkus.pasal kena p kerja balik.xpa la,patu aku tiduq smpai petang tu,mlm p dusun permai makan ngn kawan mak aku.oceh.aku lapaq weiii.tp perut aku sakit.kawan mak aku ckp aku kena gastrik.cuba bayang sehari aku makan nasik lemak 3suap ngn nasik bungkus xsmpai separuh.sehari.tp bersyukur la aku masih buleh makan bkn mcm org yg duk perang xdpt makan.kesian depa.alhamdulillah
lani duk kt rmh la!cuti,haih.tp mcm ok ja,stg nk p spital.wish me luck.cewah.haha mcm nk p perang.oke babai

Sunday, April 26, 2009

xdak idea nk buh kt title

rabu tu p amek anugrah kt temenggung
kameh tu aku balik awai dari skolah pasai kes keracunan makanan makan laksa ngn demam patu bru ok
yg tu ja kot.bye

Thursday, April 23, 2009

omg

sasha!u really shud try this
Pachelbel Canon in D
saya ada sheet dia.haha susah kot dong :|
nanak hbaq la:D

Monday, April 20, 2009

pizza kek fairy

ari sabtu rituh besedei aida :D
jadi semua dok pakat la nk kluaq.bincang3,cipak dia p tgk wyg ngn adilah.agak kecewa kerana ilah xmai.hu.
dlm pkui 3 centu saya smpai pizza kot,kata nk smbut kt pizza.oh depa semua dah datang.dandandan kami lah meja yang palin lambat nak pilih apa mahu di-order :D
ha oke kami makan,kami sembang,kami gosip,kmi gelak.adoi.
pastu dan nak makan kek dah tak larat dah.haha.kek makan sikit ja.hueh.maaf x)
jadi,habis makan tu p aneka satt.xbeli hadiah lg kot kt aida.haha.suruh dia pilih nak apa.beli kt dia patung lembu xD
hm.kami simpan kek kt aneka.HAHA.agak sedeh,xdan nk bt apa sgt kt aneka.hueh.xpa.len kali lah noh?saya dipaksa balik tumpang aida :P pastu p amek adik dia.heho.tgkp gmbaq ngn patung tuh.muahaha.lawak :D



pusing kepala.yeye :D



hepi besdei toek :)

haha.balik tu kami p taman teruih.yaaaa saya dengan cardigan,dengan ahhh.brg2 nk kluaq la.p tman.org hat tatau kami mst ckp "depa nih salah tempat nk bergaya ni,org kl pon xceni"
HAHA.




muahahahhahahhaha







serious,syg gila2 pic nih.walaupun muka saya gemok :|
<333


HAPPY BIRTHDAY

Saturday, April 18, 2009

haha

hoi affan ngan el
hampa p jerit2 depan rumah aku watpa?haha :D
len kali mai singgah rumah truih senang.haha XD

Friday, April 17, 2009

yesterday,

wuarghhhhhhhhhhhhhh!ngantok.dok rumah.xtao nk bt apa.terperuk dlm bilik.bilik bersepah.xdak mood nk kemas.terbaring atas katil.cuaca panas.kipas terpasang terasa seperti ditutup.aku bosan.keluar bilik.sunyi.p bilik shazni.xdak orang.argh!lupa.dah pegi mrsm.turun bawah.urgh.mummy n abah xbalik lg.shaheer p mengaji.gila.boring.dan terus aku pergi ke arah piano.tarik kerusi.main lagu2 yg lama2.teringat masa2 lama bermain piano.rindu :)
boring.bosan.bersahaja.xtau nk bt apa.hw?hari2 xbljaq.dok ada raptai anugerah.wuarghhhhhhh
bosan
buka album kuning.gmbar2 ketika kecil dan masih di sarawak,sungguh ku xigt langsong mcm mna sarawak ketika itu.buka lagi helaian.terjumpa gambar kami berlima.aku.aida.farah.siti sarah.shaheera.OMG.terinduan ku pada mereka dan terutamanya shaheera sememangnya tidak dinafikan lagi.
dahulu,
pernah kita bergaduh,kerana tarik getah rambut ira,lari pusing 1skolah
semuanya kenangan manis,tidak dapat kulupakan :)

dahulu,
kita berempat buat study group,
pernah bergaduh juga atas sebab itu.
atas kemalasan ku,siti dan ira,
berbuhung kepada farah katanya hendak ke swimming pool,
padahal balik rumah hanya untuk beradu.
esoknya,
di sekolah,tidak bertegur langsung dengan farah,aida.bergaduh agak lama.
akhirnya mengenakan kata sepakat untuk berbaik semula.:)

dahulu,
kita bermain aci ligan atau kata lain kejar kejar di taman permainan,
lelaki perempuan bagaikan sama sahaja,
apit,najmi,afiq,anas,landak :)
rindu ampa semua.aku ingat lagi gurauan landak kt tengah2 padang,
jerit
"weh sapa tengok aku dia lembu!!"
semua mata beralih kepadanya.
"haha ampa semua lembu hmpa semua lembu"
ohh teringatnyaaaaaa rindunyaaaaaaa
kita juga main treasure hunt,ingat dak lagi?:)

tiba-tiba,
tanpa diduga,shaheera mengatakan bahawa dia akan ikut ayahnya bertugas kembali ke KL.
pilu rasa hati,sedih rasa jiwa,tidak apa yang akan menghalangnya berpindah.
esok hari,rumah ira yg terletak depan rumah ku,
kosong.sama seperti perginya jazrin.malam puasa,bermain bunga api,jalan2 dan tiba2 kosong.
akhirnya kita dapat juga berhubungan ya jazrin walaupun awak pindah masa kami darjah 3.
aida,ingat tak lagi hg ngn dia n najmi kat skolah lama dlu?heee x)

sampai kini kita xpernah berjumpa shaheera,
saya teringin nk tahu result upsr awak mcm mna,
masih kurus mcm dulu ka,
how about auntie fara asyikin,and your brother shahril,
and about you now,we are 14,
you must be a georgeous now xD
saya xpernah lupa awak walaupun dah 4tahun awak pindah.
saya harap kita boleh jumpa lagi :)


to them ;- aida,farah,siti,kita membesar bersama dulu,walaupun kita kita xserapat dulu kecuali aida,aku harap ampa semua sehat.rindu ampa semua

Wednesday, April 15, 2009

aku suka la wei

aku ska la susu hl!
aku suka la maggi asam laksa!
aku suka la tiduq dlm bilik!
aku suka la bilik aku bersepah!
aku suka la laksa!
aku suka la sambal sotong!
aku suka la sambal belacan!
aku suka la makan!
aku suka la jam tangan!
aku suka la hp!
aku suka la equin!!!!!!!!!!
aku suka la!
aku suka la!


td aku sumbat mulut aku makan ketoi ais.sedapppppp

Monday, April 13, 2009

ini kemalin punya itu celita

marin.ari ahad an.time bm kan.kami 1klas cikgu xajaq an.cikgu xmai bilik bahasa an.pastu an.sy dan aida an.taktau nk bt apa an.kami an.HAHA.p klas muzik,cewah.mula2 saja la nk p nk dptkan air cond freeee!bukak pintu jenguk dlm.tudia.penuh.org hat terlibat ngan anugrah persem bah bahan suma nihh ada kt sini.tudia.kelam satt.abang artis pon ada jgk.dia ngn band dia kott.gela.xjadi nk masok.kluaq blik.haha.malu kotttttttttt.pastu.sy yg memang3 dah xthn panas gla time tuuuhhh,masuk bt muka selamba dan xbersalah gitu.p jmpa cikgu.tya pasai esok balik pukoi bapa.HAHA.ckp3 komfen blik pkui 4.wokehhhh.
kami berdua keluar dr bilik walaupun rasa hati xbrapa nk puaih hati dan duk sat ja.haha
.................
........................
..................................
..........................................
(50 saat kemudian)
bunyi pintu dibukak,kami diluar agak kesaspenan.
"aifaa"
jeng3,alien dtg menjelma.oh tidak.sy masih dapat mengontrol diri.wlopon saspen agak agak erkk gitu.toleh blkg.LAAAAAAAAAAAAAAA!abang artis teguq saya.kot igt edward cullen nk ngorat ka.haha.psrah utk seketika :p
haha.dakdak

"awat?"kata si budak yg namanya bermaksud langsing.
"nak balik dah ka?"
"awat?buleh ka kami nk dok sini lama lg? :P"
ada kelaih dak?klu xdak kelaih mai duk sini xpa.katanya zezazemey
lani?hmmm.,xdak.bm la.tp cekgu xmasuk klaih.dia x msuk pasepa tataoo
haa mai masuk dlu.,*tuttt* ada.bla3

diringkas kan cerita!
saya ngn aida pon msuk la.lalala
tgk depa duk bt sketsa kot.masam maneh a?haha comei ja:D
yg aida duk syok ada benda jadi apa tatau.dia makan asam kot.duk syok plek jaa.haha
dlm tu saya rasa legaaaaaaaaaaaaaaa gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.wargh.,bes kot.hua3
rasa xaci jgk kt depa nih yg xmsuk klas pon duk kt bilik ber air cond.HAHA
pastu saya kan pemalu aen,nk kluaq dah la.time nk kluaq tu ada la smbg sikit ngn abang artis.
ceyyy,igt sy pendek tara lutut ka?saya bukan mcm shinchan oke.tinggi pa saya.HHA
pastu ada laaa org nih dia bt fesyen rambot jimmy neutron,oh wahhh.hebat gitu.buleh duk tegak kt situ ja nohh.dia xlari p mna.kot2 la sesat mcm kt yawata ka buat penguman.
haha,maaf abai ;P

motif cerita = jgn la duk buat perak xpenah rasa ekon.tgk mcm sy.pndai ja kaver.lalalala
nilai murni = budi bahasa budaya kita
perkara negatif = kantoi ngn hmpa semua la kata aku msuk bilik muzik pasai nk rasa ekon jaa!haha


bye x)

Sunday, April 12, 2009

hello

salam.hai!aku semangat ni.klu ada la antara hmpa2 ni yg perasan,aku dah lama xpost blog yg gumbira2 sikit lepas spek aku hilang.aku pon mcm tadak mood sgt lps dia hilang.oke lani aku nk cita kt ampa2 yg baik hati hensem baik cantik lawa nih yg baca blog aku..haha


27mac
aritu aida mai rumah aku.aku beli baju bagi kat dia.heho.pastu kami duk buat perak men roller blade kt rmh aku.haha.duk ada kt rmh lama dah tp bukan reti men.so bila aida mai dia dengan bangga nya ckp
"mein roller blade ni mcm main ice skating la wei"
"aku xtau aku xpenah pon men ice skating"
"aku mein masa aku kecik2 dlu ja,tp buleh la jgk.cewah"
tak suke tau tak!ish lah awak ni.jgn lah mcm niii.xsuke xsuke!ahah.
jadi bermula lah adegan2 yg melucukan dan memalu kan bagi kamiii.yg geram tuh kan aida buleh p rakam saya [:P] men yg xreti terhencot2 mcm org baru blajar jalan.then dok men2 jalan keliling rumah,ponnnnnnnnnnnnnn
mak blik.sy dgn bersemangatnya p la bukak mpintu pagar dengan memakai lg roller blade tuu.utk pgtahuan smua,pagar sy ni jenis tolak yg terbelah 2.jd kena tolak 1 1 lah.dengan pakai roller blade tu,sy dengan susah siku payahnya tolak laaaaaaa.hbis2 tolak ja aida dgn baik hatinya tolak yg sblh lg.xpa lah.maseh.then mak suruh kami 2 men kt atas jalan.sbb kt atas lntai licin.heho.kami pon p la mennn.sy nih hbis berpeluh dah xlrt dok men2 tu meh ada bangkai katak mati.time tu sy dengan tkjut peranjatnya jerit o mak kau xmau xmau lari p blkg aida tp xleh nk lari pasai pakai kasut tu pastu p merangkak blkg dia.haha.punya lah geli dgn katak.patu kami ada la tgkp gmbar sikit.xmau tunjuk.muka plek.ahah

nk cita apa lg a?aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hmmm aaa!
pg td.p market.lps baca blog cipa sy pon saja p jgk.haha.then kt sana beli la brg2 nk masak pasai nk p jenguk choki kt tepeng.nih kat tepeng la ni.ahah.pastu p la bli,pakai selendang cipa bg time besdei.ehem.masehh.terharu wlupun xdpt beg roxy.HAHA.dok beli2 kt atas tu,oh ya!time tu sy xmndi pon.p sana tukaq baju ja.haha.muka pon masih ada keseksian sepet mata.haha.dok beli2 tu.sllunya klu pakai selendang sy akan ikat rmbut tegang2 dan pakai ja selendang.xpkai anak tudung pon.so pg td pon sama ja lah.rpnya2 dak.sy mmg ptut pkai anak tudung klu pakai selendang tu.sebabnya?baca lah.jadi kami pon beli2 barang kt situ.beli kuih apom lenggang ka nama dia?xtau,xigt.beli yg tu la.poastu nk beli nasi krbu,dok time beli tu sy yg sdg memegang plastik berisi ayam dan buah mangga serta kuih,tiba tertarik sekali dgn tudung.huehh.maka sy dengan segan silunya tarik pebetui blik slndang,sebek xttgal trus.adoi.malu aeh.tp kranya pg tu aurat sy xttup dgn lengkap lah!cewah.haha.jadi itu sahaja sy mahu ceritakan tentang benda mengarut nih.sila ikuti rncgn doraemon pada hari sabtu ptg.terima sakih,ikhlas dari,si KURUS LANGSING.huahahahuahuaha,maaf.itu maksud nama sy :P
babaiiii

Tuesday, April 07, 2009

sekali lagi ;(

balik kolah td tgk dalam postbox ada surat.surat tu tulis
Wan Aiman Shazni b. Wan Mohd Sopi
TAWARAN SAINS MRA
MRSM BESERI
oyeh oyeh (cara pakcik cakap) tinggai 2 org ja nnt.ngn caet.xpa.daftar 14hb nnt


tu ja.aku tau blog aku boring.xpa.bye.salam

Sunday, April 05, 2009

hehe

hehehehehehehe :D




xpyh baca la x)
























ngeee XD








































syok!hha xD





































tadak papa pon saja syok pekena ampa suruh baca
haha syok xDDD

Friday, April 03, 2009

:(

oh god please.who am i now?im just an ordinary girl.i hate myself now.
i want to meet the old aifaa.i cant concentrate on my studies.
it just.because.it because.this is so not me!please.
i dont want to make anything stupid.friends,help me ;(

my english suck.i know