Tuesday, May 26, 2009

something that i reallllllllly obsessed

michelle babin!




America's Next Top Model. This show was actually voted as 2007's most guilty pleasure on the TVphile website Television Without Pity. Sure, the winners' successes are rare, the best models get axed for "not wanting it enough," most of the girls are kind of homely, and the photoshoot concepts are incredibly stupid (pose as a famous celebrity couple! You play both people, wearing the world's cheapest, ugliest wigs!), but every now and then Tyra Banks gives you a gem of a television moment (for absolute craziness) and you may even find a girl who's plain looking but models like a dream. I'm talking about Michelle Babin, one of the twins of Season 7, whose picture is above. I know she's a lesbian (or bisexual?) and I really am obsessed with her.before,nicole,now,michelle.OMG. :O

WHAT THE HELL IS GOING ON WITH ME?!

Saturday, May 23, 2009

Doa

Ya Allah Ya Tuhanku,
Bagilah aku hamba-Mu ini dapat jawab soalan periksa dengan baik dan dapat keputusan yang bagus.Amin

Thursday, May 21, 2009

jatuh kuda

oh hai.lama rasanya xupdate blog.nak cerita,kemarin saya nek kuda saya telah jatuh kuda yg saya naiki,moonlight.untuk pengetahuan semua,National Horse Show akan diadakan di Penang.Jadi saya yang terpilih untuk masok dreasas (xtao nak eja) ngn pony game,datangla pada hari rabu tu.hueh.aida nek merise,aku nek moonlight.moonlight ni suka kaco merise,klu merise start nk jalan,dia pun dan2 jd gila.hoho.al-kisahnya,begini



rabu 20/5/2009
jam,4petang
saya menumpang aida untuk ke pusat equin kerana masalah pengangkutan,mummy dan abah ada di tempat kerja.saya duk call aida xdpt.jadi saya pon bergegas laa p rumah aida dan tengok2 dia dah nk p dah.saya jerit la nama aida.,haha sebek dan.pastu smpai sana saya dan aida duk gurau ngn abg mat n luqman cakap mat salleh ngn depa.cakap.contoh ayat kami cakap "if u want to up up the animal,u got to finger to the animal hair and ur kaki to the benda." haha.aida duk mintak tolong ABANG luqman naikkan ged dia.haha.luqman xmo,dia cakap buat sendiri a.pastu aida cakap "yala yala,demi luqman semua aku sanggup buat!" abang mat ngn aku tergelak dengaq aida ckp mcm tu.luqman mai kat aida muka MACAM marah tapi senyum mcm malaih nk layan la.haha.aku takot ngn luqman.oke sambung.haritu kena belajar pasal pony game,aci ligan ka pa tatao.kena ligan smuckey ngn teja.smuckey tu,ya ampun,suka gigit blkg moonlight.dia gigit 2kali berdarah kt blkg dia.tudia.aku kesian kot tgk.jebon smuckey.tapalah,depa binatang.wat cena kan?so-so habis main aci ligan tu saya pun buat la trot dan canter.smuckey jalan depan saya sebab xmo bg dia gigit moonlight dah.hueh.duk bt lama la jugak.smpai pukui 5.50 camtuh,tiba2 smuckey ligan moonlight,moonlight neh jeneh degel,dia klo orang nk potong dia dia lagi laju.dan mcm tuh la klu dalam race pon.bila smuckey dah ligan dia,dia lagi laju la lari.lajuuuuuuuuu seyes laju.tya aida.aida time tu duk pegang phone saya.belek2 apa benda tatao.bukan ada bateri pon.then,dah laju sagat,orang yang tengok tang situ semua xgerak.kuda2,ustaz,abang mat semuanya macam kaku seketika melihat moonlight dan smuckey yg laju melaju.moonlight lari 1pusingan,rider smuckey dah terjatuh dah,siap kena tendang dengan smuckey lg.toek punya kuda.then sampai kat corner tu,moonlight berenti,yala.dah kat corner,xleh nk jalan la.xkan nk rempuh pagaq kot.saya dalam hati time tu mmg baca habis dah ayat2 apa tatao.xigt.tp ada la mcm ni "Ya Allah kat sini la aku nak jatuh nantii.selamatkanlah aku Ya Allah" doa aku dimakbulkan,TAPI jeng3..tang situ ja dimakbulkan,smuckey tiba2 berenti dari mengejar moonlight.saya dalam hati lega.tp tetap takdapat nk pikir apa2.kalo la saya tao jadi pa lepaih tu.saya mmg dah terjun dah time depa berenti tu.malang tidak berbau rakan2,tiba2 smukey kembali mengejar moonlight dan moonlilght kembali berlari.dari jauh saya dapat dengar ustaz jerit "sitback! sitback!" saya pon sitback dan tarik la rain kuda sebab selalunya mmg cara nk berentikan kuda mcm tu.timetu mmg kaki dah terjatuh dari sterap dah (tempat letak kaki time nek kuda tuh) cara duduk memang dah senget dah.saya buleh dengaq jugak aida dok jeret "Aifaa!aifaa!" sora cem org nk nangeh.haha.dannnnnnn!masa yang ditunggu2.saya pun terjatuh lah dari moonlight.jatuh terduduk landing sebelah kiri dlu,.pastu aida mai jerit aifaa2,aifaa2.saya time tu mmg sesak nafas oh.xleh nk cakap.cakap kat aida "wei aku sakit wei,sakit" mmg sejebik mcm orang nk nangeh.muahahaha.pastu aku xleh nk bangun pun.kaki kiri aku dan pinggang teramat sakit.then ustaz pun mai la tengokk.ustaz dan kak fizah suruh gerak tangan n kaki.aku gerak buleh.cuma kaki kiri xleh gerak.sakit mak oi.dan saya pun dikejarkan ke hospital jitra atas sebab2 tersebut.masa duk terbaring tu,dengaq luqman cakap "why u fall fall the kuda?" hhaa.jebon.aku sakit la oi.jgn la bg aku gelak.dan abang mat cakap "kira oke la tu,xhabis blajaq canter lagi dah buleh gallop." babunsssssss.hahha.gallop pergerakan kuda yang keempat selepas canter yang laju lg dari canter.jadi dah p hospital,bt x-ray alhamdulillah xdak papa dan saya diberi MC 1hari sahaja.mggu depan exam.doa saya dapat jawab dengan baik dan betul.dan dapat markah elok.dan dapat 8a.haha amin.time kt hospital tu abang mat mai saya duk atas katil,saya aida dan akmal duk tangkap gambaq,abang mat mai2 nk tgk org sakit meh2 org sakit duk posing tangkap gambaq.mau xgelak.haha.

TQ MUMMY
TQ ABAH
TQ AIDA
TQ USTAZ
TQ ABANG MAT

DOA SAYA DAPAT JAWAB PERIKSA.AMIN

Tuesday, May 12, 2009

goodluck di sana kak sheera

hoho.klu sapa2 hat baca post neh mesti cakap saya nk tiru cipa.dakdak.saya mmg rancang dah awai2 nk buat.cewah.haha.tq kak sheera tlg hbaq beberapa details about debate yesterday!smj mmg hebattt.serious hebat.hoho.saya plg suka 1st speaker cakap,wuah hebat.clear gla oh.yg lain pun xkurang!semua hebat.yang geng bbd semua bgantung kat kak dina sajalah.hat fahim dah jatuh cinta kat 1st debater tu.haha.mula2 start haseef ckp,erkk dia gabra kot.baca agak cepat tapi buleh paham kan?cewah.haha.patu 1st speaker yg comei tomei tu pon start ckp la lps haseef hbis ckp.depa poi tudia.xpaham.adoi.pastu depa baca3 turn saya plk saya baca2 dan salah sebut 'misuse' kpd 'miss u' ahahahahahahahahahaha.ceqedek.hueh.xpa.nk hbaq hat tu ja.kak dina dengan 2nd n 3rd speaker smj xpyh cerita la.depa hebat yg amat!tahniah bt mereka pelajar smj :D

Sunday, May 10, 2009

its mother's day baby!


i love you mummy!

everyone do loves their mum ait?
harini xsemestinya kena bagi hadiah baru tanda kita sayang,tapi banyak lagi yang boleh kita tunjukkan rasa kasih kita pada ibu.contohnya;masakkan makanan kesukaan mak,bersihkan rumah,even dengan ucapkan selamat hari ibu pun dan memandai.ibu kita pasti akan suka dan terharu.setiap ibu mahukan anaknya berjaya,ada ka mak mau anak dia jadi penagih dadah?saya rasa tadak kot.kita sendiri pun mahukan diri kita berjaya.pernah aku dengar setitik air mata ibu mengalir kerana perangai kita,selaut lautan api kita kena redah di akhirat nanti.nauzubillah.ibu kandungkan kita 9bulan,dulu form 1 ustazah pernah cerita pasal ibu mengandung berat boleh naik smpai 20kg :O lihat lah kawan2,betapa beratnya ibu memikul kita di kandungan.itu belum masuk lagi dengan melahirkan,membesarkan dan kita yang kadang2 melawan cakap ibu.syurga di bawah tapak kaki ibu.so,happy mother's day and have a nice day!:D

Tuesday, May 05, 2009

i love you nicole linkletter! :D

aku dah gila!!aku xkan berenti selagi aku xrasa puas.i love you nicole linkletter!!!wuah.muka dia yg comei2 tu buat saya gila.orang muka comei2 memang saya suka.mungken ada yg kenai?dak.bukan mungken.tp mesti ado punya orang kenai.hoho.eshesh.dia comei kot.memang saya duk tengok american next top model.dia memang kapiaq,jum boikot!!haha.tp saya suka jugak.sebek dia pemenang ANTM Cycle 5.kalo tidak memang sayo p ketok pala tyra banks lah.ish ish biaq lah saya suka pon.







saya suka la.dah suka tu suka la.saya suka la.suka p la!!




dia pakai spek elok saya pakai dak pasepa?






i love you i love you i loveeee youuuuuuuuuuuuuuuuuuu






ngaum!

haha.saya memang lesbian :O!
dakkkkkkkk.mana ada.haih2.sapa kata saya nih lesbian memang saya p bom.satgi tak pasai2 orang lari xmau kawan habeh ngan saya pasai takot saya nih lesbian.hat tu ja kot.nk beletiaq beletiaq la.sedia mendengar!


saya xmau dah edward cullen
babai