Wednesday, March 31, 2010

me.

i hate to laugh,am i joking?no i'm not.can't u see that i'm serious?look kat me :3
i am quite and i don't talk much in class.
homework?i love it. i don't know why but it suits me :D
and i must say that i LOVEEEE frogs.and yeahhh,i'm serious once again! :O
it define me as a person,and i tell my feelings through writing,
i hate english-type-of-person because they can speak english very well :(

Tuesday, March 30, 2010

feels like keeping in touch?

Thursday, March 25, 2010

bad week i suppose?

situasi 1
kak : "aifaa ampa esok jadi ratu boleh dak?sebab kami xtau dah nak cari sapa ni"
aku : "hah?boleh tapi kami xdak practice apa2 la.jalan apa smua dak."
kak : "dak xpa jalan ja.nah?boleh na?"
aku : haa oke oke.

situasi 2 (keesokan harinya)
(aku dah pakai baju kurung semua dah)

kak : "eh aifaa awat pakai baju ni?ampa jadi pa?"
aku : (dalam hati) ait kata suruh aku jadi ratu,tapi xckp la kuat2 satgi dia kata aku prasan nak jadi plk.
kak : "ampa jadi apa ni?"
aku : "bkn marin kak suruh pakai ka?"
kak : "oh yaa.tapi ampa tukaq jadi pemegang bunga manggar boleh dak?sebab kami nak bagi budak cina jadi ratu.boleh dak?"
aku : (muka tahan geram,tapi still senyum) ha ok2.boleh2 xpa la.
kak : "ok" patu dia blah pi mekap cina ratu tu.

aku : kluaq blah dari bilik tu pi tandas tukaq baju pi kat equin teruih.ya,tanpa habaq kat kak tu pun.mampuih pi kat depa.

*equin*
situasi 1
pro rider : geng kami ja naik,ampa tak naik sebab cikgu cakap xmau kacau form 3 exam.
aku ngn aida : HAH????**** BULAN 6 LAGI LA DEKAT!
pro rider : tah.cikgu la yg ckp.

situasi 2
(pi equin usaha naik basikal sebab xdak sapa hantaq)
cikgu : mengapa kau bermuram muka?
aku : (tgk ustad,muka mcm ni :| patu pi kat bahu aida pi tidoq.
patu nyanyi lagu TINGGAL KENANGAN KUAT-KUAT.)
cikgu : sapa suruh haritu xdatang training!
aku : laa xtau pun kata ada.

HARI SUKAN.

1) saya pi sekolah pakai baju kurung bla2 semua meh2 kak tu tukaq nak bagi cina jadi ratu.
saya?oh xpa xmarah pun.cuma rasa malu sebab rasa macam saya perasan sorang2 nak jadi ratu.
2) saya lupa bawak kasut lepas tukaq pakai baju sukan.saya lari ke tempat kuda dengan berkasut tinggi.mujur aida syafiqah bagi pinjam kasut dia.hmm hmm
3) saya tak dapat naik kuda time sukan :(
4) udin ngan pizi mai skolah tapi kena halau ngan pakgat.apek pon sama.

nasib baik malam marin hari yang terbaik :)
tima kasih awak :D

Wednesday, March 24, 2010

tak layak.

tak layak pergi ke *tut* dengan basikal.
usaha ke sana.
tapi malangnya,
keputusannya masih hampa.
dan disuruh buat benda sebab tak layak,
dan sangat sedih,
balik time hujan turun.
tak layak.

xpa,kita tengok la macam mana.
aku dah sedia mercun ni.dalam mimpi.

Monday, March 22, 2010

hai awak.awak apa kabar?saya kabar sedih.

aku-tengah-curik-online-ni-sebenaqnya-mami-i-xbagi-online
hmm.

biarlah aku tulis sepantas yang boleh okay?

harini aku dapat berita yang xbrapa seronok nak dengar untuk telinga sensitif budak-budak muda macam aku ni.memang la birthday aku beberapa hari yang lepas,tapi aku baru 15,kan?
dan 15 merupakan wujudnya peperiksaan penting untuk orang yang berumur 15 di Malaysia.

dan saya rasa benda tu memang tak adil gilo sebab ni baru awal tahun.
yang satu lagi kan lagi lewat?

xpaham?



xpa.



aku rasa sedih dan rasa sangat macam tak diperlukan,
memang xsehebat mana,
tapi...


dan aku bertambah sedih bila baca blog aida =_="
hg memang pandai buat sedih.

tapi lagi,
aku sekodeng facebook aku tadi,mami i bukak facebook dia,




tiba-tiba hilang yang abang aqi like status tu.

geli pun ada.abang aqi tiba-tiba buat baik.hahaha

lepastu kena tengok video ni banyak-banyak,


lepastu senyum sorang-sorang depan komputer walaupun hati masih rasa kiciwaaaaa

Saturday, March 20, 2010

.

TENGOK LA NANTI AKU DIET AKU KURUIH AIH

Thursday, March 18, 2010

Contoh Karangan Bergambar

Aku merupakan anak tumpahnya darah Sarawak,aku dilahirkan di sana dan sehingga umurku 1tahun lebih,aku pulang ke Kedah.aku tidak pernah ke sana selepas itu.namun begitu,tiba-tiba ibu saudara ku mendapat kursus di sana.dia mengajak ibu dan abahku untuk pergi bersama.

14mac,aku dan adik-adik ku terlampau seronok sampai rasa hendak berjoget zapin walaupun tak tahu macam mana.kami masuk ke dalam kereta.kami tangkap gambar menggunakan kamera yang baru kami beli kerana hendak ke Sarawak (gila ciwi). haha
ingat,tiada haha hihi huhu hehe dalam karangan.potong markah satgi
kami terlalu gembira sehingga menangkap gambar bertubi-tubi contohnya seperti




ini.ya ini.

perjalanan kami ke kl dahulu,dan menetap di rumah Ayangbuat 1malam.



like father like son,tgk abah dan tengok shazni,yang tepi sekali belah kiri


kanan sekali,tuan rumah.

masa tengah makan,aku nak tangkap gambaq aku tapi tertangkap gmbaq tangan.


nah tengok la.kuku aku kemetot.sebab tu jari aku tembam2.hihi


tapi aku merasakan jari aku sangat comei.ehem.



selepas sesi bergemuk itu,kami ke rumah untuk berehat dan pukul 7 kami bertolak ke KLIA.
YEHUUUUU!!!

saya sangat excited macam tak pernah naik kapal terbang rasa macam nak peluk pramugara yang hensem tuh! :x
haha okay ni jangan bubuh dalam karangan.
ciwi dalam kapal yang bisa terbang macam burung.

lepastu GILA CIWI TANGKAP GMBAR AWAN.








ciri-ciri photographer bertauliah haha WTF

lepastu makanan dalam MAS serious banyak!
mula-mula bagi nasik ofkos,juice,ayaq masak,cadbury zip,lepastu ice cream!
haagen dazs beb!haha.satu tu rm9.50.
aku tau la,aku dok tengok.tapi xbeli pun.xmampu mcam ampa.

lepastu sampai la sarawak.





khas buat udin,yang nak topeng tu dan aku xbeli pon.haha




sekian,karangan tamat.

------------------------------------------------------------------------

saya saya saya

PEMIKIRAN

-saya seorang perempuan yang selalu dianggap tomboy sebab kasar dan ganas
-saya boleh rosakkan basikal ber-gear dengan memulas gear sampai tercabut
-saya boleh makan bila-bila masa saja kalau tak fikir pasal kurus
-saya desperate sngat nak kurus
-saya berisi
-saya anak perempuan sorang,dan yang paling manja kalah adik saya yang bongsu
-saya seorang yang sangat penakut nak tidur malam-malam


KESIHATAN
-antibody saya sangat lemah,dan saya cepat dijangkiti demam.
-saya ada penyakit asma yang serious,xla seteruk tasnim tapi saya tak tahan sejuk,dan saya xboleh gelak sangat tambah-tambah time nak tidur.nanti time tidur jadi wheezing.
-saluran udara ke jantung saya jadi cena tah,jadi kadang-kadang saya tidur berbunyi.
-saya xboleh hidu asap,nanti xboleh bernafas.jadi saya benci perokok tapi abah saya pun isap rokok.hmm
--saya ada allergic dekat udang,kalau saya makan mulut saya akan jadi macam angelina jolie.okelah tipu,macam ni
-saya ada resdung! :D



SEKARANG
baru ja balik dari sarawak,nanti saya update blog ya,tu pun kalau orang baca.

Thursday, March 11, 2010

hello,miss me?

"hasil pencapaian saya ni berkat dari doa ibubapa,keluarga,ajaran guru-guru dan rakan-rakan semua.terima kasih terutamanya budak comel yang comel gila tuh yang ada blog gilatulis itu.sangat tengkayu."

itulah ucapan seorang kawan aku,yang mendapat 8A harinih.TAHNIAH WEH.BERKAT DOA AKU.
belanja wokeyh.


aku bukan nak cerita pasal birthday,bukan pasal pin-pin yang aku jual kat sekolah tuh,dan jugak aku bukan nak cerita pasal aku perang dengan geng kashah-wafi-ah chong yang ejek aku gemok (depa dengki la tu booo).


aku,.









sebenaqnya dah xdak idea nak tulis apa.

dlu time birthday aku memang dah ura2 pikiaq nak tulis apa,tapi meh2 xboleh online selama 3MINGGU.

ada pahamm?terlupa lepas tu nak tulis apa pun dah taktau.


kepada semua yang dapat results SPM,tahniah aku ucapkan.semua kawan2 aku dapat results gempakkkkkkkkk! :D
tahniah2.tahniah orang,teringin la pulak haha :")
amin.