Thursday, December 30, 2010

azam tahun 2011

nak jadi ayu.

ringkasan tahun 2010 saya.

1.dapat kekal dalam kelas pertama. Alhamdulillah!
2.bergaduh dengan Muzzammil buat pertama kali.lol.
3.tapi lepastu baik balik.
4.marah dekat aida n hazzim sebab pekena aku
5.tak pi equin lama gila
6.dapat p sukma
7.sekali sukma cancel.
8.nawfal akram mengorat saya.huahua
9.sejarah dapat D,lepastu pulun gila2 sebab takut cikgu shon denda.
10-saya rasa Nur Afiqah dengan Nur Fathiah yang dah pindah kelas 3Bitara dah jauh dengan saya ;(
11-sukma kensel (sila rujuk number 6)
12-aku dengan aida bebai gila2
13-baik balik dengan muzz setelah berapa lama bebai xmau cakap ngn dia
14-dapat anak kucing :D
15-sedih abang mat coach equin dah pindah
16-budak2 ahmad tajuddin pulak pindah
17-3 bestari jumpa cikgu yang suruh buat KARANGAN SAYA SEBATANG STAPLER.
18- rapat dengan Wan Noor Hanisah dalam kelas!
19-art jadi topik utama aku,aida,shauqi,hazzim,syazwan danlain lain.
20-art nak jumpa aku dekat sekolah lepaih aida send mesej kat dia dalam facebook.siap sikat rambut dengan perfume wangi gilaaa.oh art :x
21-tidoq awai.tiap2 hari tidoq pkui 10.pkui 930malam dah mengantuk wooo
22-deactive facebook.
23-trial pmr dapat 4A4B tapi cikgu up dapat 6A2B
24-tahun yang saya dapat moved on dari bayangan (bayangan woo) sorang ni.seriously susah gila nak lupa  dia.
25-saya ada crush dekat sorang ni,dia dulu skolah  SMKBBD,lepastu pindah p sekolah len.dia bawak beg kasut.okay cukup pasal dia.saya jadi gila kat dia masa akhir taun form 2,then dia pindah hilang dah.tiba2 jumpa balik time hari anugerah saya gegeh balik.
26-saya ada blog satu lagi.tapi private.kawan2 rapat ja tau
27-PMR.
28- parents p haji pada hari last pmr :|
29- aku rasa macam aku boleh jawab semua paper pmr dengan bagus kecuali sc dengan kh.sayaa target b 2 paper tuh.
30-tinggal dengan tok mama,chaet,dengan auntie nadia n pakcik AFO.
31-aku rasa makcik nadia dengan pakcik AFO obses hantu. (sila baca ya makcik nadia! HAHA! :P)
32-shahmi is the most famous person in 3bestari.
33-aku rasa syaqirin agak pelik sikit (._.) tapi oh well thanks wei qirin.
34-saya masuk gamelan.
35-DAPAT P PENANG HORSE SHOW YEAH YEAH
36-jumpa lelaki hensem dekat penang.
37-muka burn sampai lani.
38-saya kuat cemburu :| tak kisah la apa jeneh cemburu tp mmg kuat jeles meles.tanya udin.
39-fes taim jumpa Nadirah Norzemi.dia tinggi dari saya.hmph
40-jerit dalam kereta yang udin drive.
41-udin p obesi wooo.saya bagi hadiah satu lukisan muka dia yg saya lukeh sendiri.huduh.tapi kesah pa.muka dia.lalalala
42-saya masih tk leh blah bila pikiaq pasal laki hensem dekat penang.
43-saya stop facebook,myspace,yahoo messenger,blog buat beberapa bulan sebab pmr.
44-aku terperangkap dalam banjir. Ya Allah,jangan la jadi dah banjir.doa banyak2 laa
45-sepanjang banjir tu,aku xturun langsung kat air banjir.geli.
46-dan sepanjang banjir tu jugak,aku rasa tok mama bebai dekat aku sebab duk takmau turun angkat barang yg tenggelam dek aku geli air banjir
47-aku reja tengok anime ja sepanjang cuti PMR (-_-)' sekolah pun p 5 hari ja kot lepas PMR.
48-saya jual cupcakes www.cuppycakesmonster.blogspot.com
49-farah dengan afiqah mai tidoq rumah aku <3
50-dapat p lawatan penang dengan aida n cheknot n hanisah <3 <3
51-beli baju 'save the world' yang sama untuk kami 3 orang.
52-rumah aku direnovate.bilik bawah tu pebesaq.
53-porch depan rumah aku ada kipas.aku tanya abah dia kata "senang nanti adik nak kawin tak payah panas2" :|
54- first time jumpa shah rezza sufyan!!!! hahahhahahaha wei aku karan jumpa hang! yeye abang shah.
55-aku tau takdak orang baca sampai habeh semua pun.
56- cukup la sampai ni.


57-oke satu lagi.habaq num brapa hampa suka.

Wednesday, December 29, 2010

pening kepala ada facebook.aku deactive =|

Tuesday, December 28, 2010

aku suka sushi yang makba buat ja yang lain tak suka haha :D

hahahahappiness!!



oh btw aku dah tengok narnia,3d BEST GILA OKAY.NARNIA YANG PALING BEST DALAM CERITA NARNIA HIHIHIHIHIHIHI AI LAIKE.tapi sayangnya kakak dengan abang dia xdak dan xbrapa ada lelaki hensem....

Sunday, December 26, 2010

benci gila aku dok post blog xdak orang komen (T_T)

ngekk haha

Friday, December 24, 2010

first time dapat bunga

hai.sapa2 yang jadi friend aku dalam facebook mesti tau aku yang tengah frust menonggeng T_T
disebabkan tu jugak,mummy dan abah aku jadi risau sebab aku macam bebai tak keluar-bilik-asyik-asyik-menangis-whatever-
so tadi mummy bawak p secret recipe.lepastu aku jumpa patung dr rozmey aku tumbuk then lari okay okay dah lari tajuk.

balik-balik dari secret recipe tadi tiba-tiba ada  kakak sorang ni naik kereta proton saga kot tak silap.

"Aifaa ada?"
mummy : ada ada.sekejap ya
lepastu aku turun sebab mummy panggil and O.M.G.

dia bagi aku bunga.
bunga ni auntie Shuhada kawan mak aku bagi,dulu aku rapat dengan anak dia Shazrin Shafiqie oh so :")

suka.rasa nak lompat p kawin tapi nasib baik auntie shuhada tu perempuan O_O




*walaupun dapat 7a dapat jugak hadiah dan kad congratulation.hihi* :p


 okay konklusi dia kita kena la tumbuk patung doktor rozmey kalau pergi Secret Recipe dekat Jitra tu eh eh kita kena la bersyukur dapat brapa a dalam PMR (walaupun aku dok meroyan tak sangga) sebab SPM ada lagi!! kalau SPM gagal kita amek lagi!! HAHAHAHHA!!!





gambar terakhir sekadar untuk menggelikan.


sekian terima kasih dari saya karam sigh walia,tv3

Thursday, December 23, 2010

sapa2 buleh tolong ceriakan hati aku dak.

nak buat macam mana,syukur ja la

-dalam kreta-

"mummy dah doa masa pergi Mekah yang terbaik untuk Aifaa pada Allah. Mesti ada hikmah. Jangan sedih2"

saya dapat 7a 1b ja.
b agama.
siapa sangka kan agama yang time trial dapat 92? -_-"

tahniah buat kawan baik saya,aida amalina yang mencapai 8a dalam PMR!
wan noor hanisah,atiqah zahari,alya hanisah,ainul asyikin.

jangan bimbang,saya okay.terkilan sikit jerrrrr

Wednesday, December 22, 2010

Penang Horse Show 2010

first sekali,Penang Horse Show ni lebih kurang macam National Horse Show cuma Penang yang sponsor kan duit sendiri.ingat tak lagi tahun lepas aku p? (click!)

yang lainnya,tahun ni aku masuk dressage ja.tahun lepas aku masuk pony games dengan dressage.
kami start bertolak pukul 9.PATUTNYA LAH.last-last bertolak pukul 10.30pagi.hahaha :D

ada 2 buah kreta,satu cikgu Suriani satu lagi kreta cikgu Wan.aku dengan aida naik kreta cikgu wan dengan zarif,izzat,abu.

awat dalam kreta pun nak cerita?ha ni sebab dia..



lepas pada tol Alor Setar
Aida : wei aifaa,aku nak p toilet la.
Aku : hah?? bagitau la cikgu!!
Aida : ish tak mau la.biaq biaq
Aku : cikgu! Aida nak p tandas
Aida : bodoo aih.toksah la.takpa cikgu takpa takpa

brapa jam dah a?ok kira sampai dekat tol nak masuk jambatan Pulau Pinang la.cuba bayang brapa lama.

Aida : weiiiiiiiii aku tak tahan dah ni.
Aku : PI LA HABAQ KAT CIKGU!
Aida : p bagitau zarif sat kata nak p toilet

bla3,sekali time zarif bagitau tu DAH LEPAS TOL JAMBATAN PULAU PINANG.kiranya kalau Aida nak p toilet pun kena lepas dari jambatan la.

padan muka hang.spa suruh xmau habaq awai.

paihtu dah lepas jambatan pulau pinang,ada tol.tapi nak masuk dia tak boleh.so cikgu teruskan lagi.
cikgu siap tanya "boleh tahan lagi tak?kita straight pergi stable lah"

aida muka jadi :O dah
pastu aku bagitau cikgu kata aida dah xbuleh tahan dah.
aku dok tepi aida takot gila.yala.duk tepi aku woo (-_-)'

last last kami berenti dekat Shell.tu pun aida hingaq2 kata tu shell! tu shell!!!!

brenti2 p toilet Shell ada orang tengah guna.nak tau aida buat apa?

dia p ketuk pintuu tandas tu.macam along mintak duit hutang.

patu amoi yg guna toilet tu keluaq buat muka pelek gila p ketuk pintu tandas macam tu. coihhhhhh.hg tudia la aida.

dalam kereta.sebelum hingaq nak p toilet.wihihihihi


--------------------------------------------------------------------

hari ke -2

tau dak.2hari dah kami duk kat sini tapi xdak sapa pun tegoq kami lagi.haha frust sikit di situ.
oh ya,kat sini jugak kami bagi satu gelaran baru dekat Luqman Sanim.kami panggil dia Sanim Kedahan atas satu sebab.budak-budak kedah ja tau :P

hari ni jugak aku buat dressage prepatory 1,aku num 4 okay.
so kena bertolak awai.aku bangun awai woooo.aku yang set jam.kiranya aku la jadi jam kat bilik asrama kedah.cewah up diri sendiri.
aku set jam pukui 4.30 tapi bangun pukui 4.45 hahahahahahaha oke la tu lala
pastu aku kejut aida syafiqah (serious dia yang paling senang nak kejut antara semua hat len),lepastu raihan bangun.LAST SEKALI BARU AIDA AMALINA BANGUN eh eh tercaps lock.

kami p sana pukul 6 suku (o.o)
lepastu siap2 kuda.aku time ni bebai sebab dok cari girth moonlight tak jumpa.oh ya lupa pulak,hari first tu kakak Raihan dari Perak mai tolong ajaq buat plaiting.kira mai pagi tu groom moonlight saja lah.









just admit that Moonlight is soooo cute (>_<)

tau dak aku tersilap buat prepatory 1 tu?time dekat C kena change rein dalam walk.tapi aku p trot.sampai tengah2 change rein tu baru teringat "eh eh aku kena walk la time ni" (T_T)



akibatnya?potong 2 markah! potong!potong!potong!


gambar tu lapaq penyepak haha :D

petang tu pulak ada Pony Games.haa ni game aida masuk.



yang awai2 tu serious bukan aku.aku jerit aida ja :|
nah tengok la video tu kalau sanggup.abaikan aku dok jerit "AIDA!!AIDA!!!"

ok nk buh sekali pony games time final :>
nanti la.hueh


lihatlah kesungguhan kami.haha

nak cerita apa lagi pun taktau?
kli ni memang best.eh ton lepas pon best.tah xtau nak cakap mana best sebab masing2 ada masalah sendiri kan setiap taun.oh ya terlupa pulak.


okay rasanya kalau yang dah jadi kawan aku tu tengok dah kot video yang aku terperangkap dalam bilik tu sorang sorang?


nak tau cerita dia?okay time tu aku baru habis buat prepatory 3,kiranya hari ke 3 la.kan buat dressage kena pakai baju kemeja dengan blazer apa semua tu.aku nak tukaq baju la.tak kan nak pakai kemeja sampai balik ai tak sanggup yu.so aku pun tukaq.
bilik tu macam bilik simpan2 saddle bridle semua pasai kuda la.aku suruh aida jaga pintu YALA AKU NAK TUKAQ BAJU.

lepastu aida tutup pintu,aku pon rilek ja dok dalam bilik tu.tiba tiba amet jerit

"nah wei!kunci xdak kat kami!"
aida : hah?patu ada kat mana?
amet: nahhhhhhhhhhh kunci ada kat dalam jodhpurs (seluaq kuda) aku. *time ni dia tukaq baju pakai sluaq jeans dah (T_T)

patu amet suruh aku amek kunci kat dalam jodhpurs dia.depa dok hingaq gila2 kat luaq ya la aku teperangkap dalam tu HAHA.patu aku ingat depa main2,aku cuak jugak sebab sora laki dah la aku dok tukar baju...

then depa pekena aku..nak tau? nah tengok dekat SINI


this is abang amet aka hero kedah.

oh ya lupa pulak.
prepatory 1 - amet dapat num 4
prepatory 3 - amet dapat num 3
prelim AC 1 - luqman sanim (sanim kedahan)
jumping - luqman sanim (sanim kedahan)
pony games - 3rd place,aida amalina,haziq luqman,akmal amir dan badruddin.

aku?......
prepatory 3 dapat num 7.hueh.
prepatory 1?toksah tanya la.dengan salah step!






abang sanim kedahan.



dekat sana,kami paling rapat dengan geng Kelantan dengan Pahang la kot.

pahang ni kami rapat sebab stable sebelah2,dan kami penah tumpang depa nak balik.sekali depa p beli jeruk then kami p dinner pakai baju kuda.fuyoooo

time tu aida bebai.semua pakat nak balik asrama.siap tempah teksi lagi.sekali xjadi.habeh xtukaq baju.

budak ni dari kelantan.nama dia Luqman Hakim.darjah 6.comei gila kot

kelate!

ni team PAK HANG! oke dak pahang.kami ikot depa patu p dinner pakai baju kuda.aida mengamuk (O_O)



tau dak p Penang ni best gila?
tau dak sebab apa?

tau dak ramai laki hensem?!
tau dak aku kiciwa tau2 dia form 2?! HAHAHA


aku habaq kat mak aku

aku : mummy awat lahir adik awai setaun!
mummy : ish salah mummy pulak.adik tanya la mama dia kenapa lahir dia lambat setahun.



HAHAHAHAHA


oh btw,thank you Zaty. I love you.
dia buatkan aku ni


:")

Monday, December 20, 2010

aku xdak mood.
seriously xpaham pasepa tetiba nak marah kami semua. kami taktau apa salah kami.atleast boleh bagitau sebab apa,ni dak.langsung tak pernah cakap dengan kami.sikit pun dak.brapa lama duk kat situ tapi senyum  pun jarang gila.eh jarang ka tak pernah langsung senyum dekat kami?tah la.susah macam ni.bukannya kami p kacau,dah depa tegoq.xkan nk tunjuk sombong belagak.


kalau macam tu semua tak payah kawan dengan laki.
okay pompuan pompuan semua,jangan duk kawan dengan laki sebab nanti kena cop gedik.

xdak mood gila2 ni.habeh down gila rasa.

xpa.jadilah nak jadi apa pun.benda dah lepas.
lani tau dah sebab apa langsung tak pernah nak senyum dekat kami semua.time nak balik salam pun aku mintak maaf tapi tah la.nk keluaq ayaq mata ja aku rasa.

xsuka la bila jadi macam ni.tapi takpa,aku tekad nak keluaq sekolah dah.kalau setiap kali p benda macam ni jadi,mood pun takdak.
xtau nak buat lagu mana dah.

okay sorry semua kedah riders sebab dah kecewakan hampa semua kan.
aku xdak niat langsung nak buat lagutu.taktau la kata tegur dah dianggap cop gedik.

hmm

aku patut tulis pasal penang ka tak payah.

Tuesday, December 14, 2010

sebab-sebab aku jadi penakut bahagian 2.

ish awat ramai sangat suruh sambung balik part ni?tau la suka baca blog aku pun ish!

hmm sorry aku tipu ampa.aku tak berniat pon.hahahahhaha oke dak! xdak orang suruh update pun okay T_T
tpi nakk tulis jugak  ehemm.

okay disebabkan sebab pertama aku ialah Chucky,sebab kedua aku pulak sebab

#aku suka dengar cerita hantu walaupun aku takut.
woo serious.haritu ada makcik/cikgu aku ada cerita pasal ada 'benda' ni,kalau kita baca doa pun dia ikut.

ada sorang ni naik moto time malam,jalan dekat jalan hutan.lepastu dia baca la ayat Qursi.tiba-tiba dengar suara orang jugak baca ayat Qursi macam ajuk dia.


hahahahahhahhahahhhaahhaahhahaa lepastu kita nak baca ayat apa.

hah lepastu JU-ON.
sapa tak penah tengok Ju-On habaq mai kat aku.nak bagi dia tengok kat rumah aku.mai mai.

aku xleh gila lepas tengok Ju-On masa darjah 2 dulu.takut gila2.
sampai nak masuk tandas pun aku takut sebab duk sorang2.
yala,dalam cerita tu kan ada time dia duk bershampoo patu tiba2 ada tangan pegang kepala dia.
okay sangat damn.tapi aku takut ada tangan keluar dari mangkuk tandas haaaaa haha mati. (o.o)

tapi serious,Ju-On bagi impak paling besar sebab apa aku jadi  penakut.

ingat dak lagi ada budak bunyi kucing dalam cerita tu?haaaa
aku takut nanti dia jadi dalam cerita tu bawah meja ada budak tu dok bunyi kucing.

tapi yang paling takut adalah masa JUON TU TETIBA KELUAR DARI SELIMUT TENGOK MUKA DIA HAHAHHA SLEGKNSKGHNBSKG FSAOENOHSRHGKSR GSLNGLSHNSLHR

serious la wei,lepas tengok cita ju on tu,aku tak guna selimut kot.lani ja guna balik.tak takut sngat dah.

amboih hg,takkan la Ju-On nak menghantui hang selama 7tahun kot (T_T)

hah tapi yang aku paaling takut sampai sekarang adalah bila tidur kat tempat bukan rumah aku.
bukan hotel.
maksud aku macam kita p kem ka, apa ka.


ish,macam mana nak p Penang nanti ni...










hah awat aku lukis aku macam aku tengah tidoq dalam coffin ja (T_T)







bersambung.... (haha takleh blah gila)

Sunday, December 12, 2010

nama saya satu.

hai.tengah buat apew tuu?cayep tengah uat cupcakes..uhuhu
oke dak,aku sebenaqnya lari dari buat cupcakes sat.aku penat gila ni.

nama awak apa?
dak,betul ni.saya tanya,nama awak apa?
nama saya WAN 'AIFAA SHAFIA.
ya,nama saya WAN 'AIFAA SHAFIA.
yaaaaa,nama saya WAN 'AIFAA SHAFIA.

kenapa saya ulang ulang nama saya?
suka hati saya la.saya yang taip.sapa suruh awak baca.
oke dak.

aku bukannya keturunan dari Kelantan,aku ni Terengganu la.abah aku orang Terengganu.ish rasanya aku dah cita dalam post lepas :\

okay,nak dijadikan cerita,ramai suka panggil aku wan.
hahah wan.hahhahahhahahahhaha wan.

ya wan.
wan tu apa.wan tu wan la.dok buat taktau pa.bukannya satu.

dulu2 aku tak suka orang panggei aku wan,sebab macam pelik gila.serious tak suka.
tak lama lepastu,aku dah dapat jawapan untuk aaku tak perlu membenci nama aku sendiri.

wan,hebat apa wan.wan tu satu.walaupun nama wan selalu ada dekat nama hampir2 last dalam list nama pelajar kelas,tapi saya kena suka wan.sebab wan tu nama saya.

tak lama saya dah okay dengan nama wan,cikgu sains sekolah rendah saya pun nama wan.
beliau sangat lawak.kenapa beliau lawak?kerana beliau lawak.har har har

suatu hari,cikgu wan berkata

"hampa semua jangan duk buat kurang ajaq dengan saya!!!"

*budak budak semua tengok,pasaipa cikgu tiba2 marah siap jerkah lagi*

*diam*

"lagi mau tanya pasepa! sudah terang lagi bersuluh!"

budakbudak : (O.O) ?

"kemarin saya jumpa kawan saya,dia kata HAI WAN"









okay barbie sikit sikit.

ala comei pa barbie.

Saturday, December 11, 2010

tumpang tanya.



natang ni nak bukak cena.

Friday, December 10, 2010

perang tepung

hai.saya angelina jolie.oke dak.
kemarin bday kawan aku,afiqah.plan3 kami nk buat kat tasik.oke sebenaqnya aku xplan pon.aku sebenaqnya xmau p sebab dok pikiaq xdan nak p sebab hari tu jugak aku baru balik dari Teganu.huahua
sekali balik2 pukui 5 ~~ :D

maksudnya?aku dan p la!! so aku pon p.
aku sampai lewat.muzz dok hantaq msj  "bila nak mai?"
patu afiqah pulak call,aku dok cakap merapu last last baru aku cakap haaaaa aku nk p dah la ni
aku dok msj ngn aida memula tu mak aku suruh p teruih.aku xmau.ahaha
mami ai  cuwuh naik beskal yuuu

so bila dah sampai,brad pitt pon kawin dengan saya.
kami hidup bahagia sampai dapat anak kami,tpi mulut anak kami macam mulut saya sikit2.hueh

disebabkan begitu,kami pun bahagia sampai ke hari ini.





ini mama dan papa saya

kami nak menyambut partayyy birthday adik saya,iaitu Nur Afiqah.
birthday party ini sangat meriah dan JUSTIN BIEBER serta JONAS juga datang memeriahkan lagi partayy.yeay!!!






belakang : justin bieber
depan : jonas

aumph.
selepas selesai berkemas2,kami pun menyanyikan potato (bday girl) lagu
eh dah menyanyikan mestilah lagu,apa la -_-

video

ngaum.wiwiwiwi

dan kami makan.

kemudian sampailah peringakt yang disukai ramai,tapi bday girl taktau.
ACARA BALING TEPUNG SECARA BERDUET BERAMAI RAMAI

nama dia suri cruise.












last last kena baling teloq.ahaha


sekian sahaja coretan budak gemok pada kali ini.


tengok gambaq baru sedaq aku gemok.cisssss

Wednesday, December 08, 2010

ni kali ke brapa tah p tasik kenyir pun taktau.

hai.untuk sapa yang taktau atau dono,alah yu dono ebaut mi,ai dono ebaut yu.abah aku orang Terengganu,jadi sepupu2 aku banyak dari teganu.aku cucu yang ke 32,okay bilangan semua sepupu aku jangan cerita la.
ada yang sampai aku tak kenal pon ada.
tapi kat teganu ni aku rapat dengan sepupu aku hat atilya dengan aliff.

dulu aku selalu naik bot dengan abah aliff n atilya ni,depa adik bradik.atilya kakak.aliff adik.abah atilya dengan alif ni pulak abang kepada abah aku.kiranya pakcik aku la.haa senang2 aku panggil dia ayah sa.sebab apa?sebab dia besar.besar kat sini bukan merujuk pada gemuk,tapi merujuk kepada tinggi.

kawan aku,muzzamil penah la tengok aliff ni.memang tinggi macam galah.tapi dia baru form2.

orang tua la katakan.

lama gila xp tasik kenyir,kemarin kami p XD


excited buleh nek bot.


ni atilya.aku panggil dia kak ya :D

ni aliff.baru form 2 +_+

haha ni menggeramkan.depa dok baling ayaq kat aku.aku baru ja nak ber-feeling-duduk-atas-batu-sekali-tak-jadi-sebab-di-baling-air




seksi.

depa ni sporting gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.tapi dok ganu ni aku makan banyak,singgang,nasik dagang,kfc,mcd,ais krim goreng nyam.


okelah nanti update lain nak main aci sembunyi dengan depa ni.bye

Sunday, December 05, 2010

aku sebuah peti ais.

aku dibeli di Sarawak,ketika tuanku baru berkahwin. Aku sangat gembira dan ingin berbakti kepada kedua tuanku sebaik mungkin. Tambahan pula aku merupakan jenama yang agak popular pada masa itu,aku juga mempunyai 3 tingkat peti membuatkan tuanku lebih menyayangiku. Aku sangat gembira.

Hari demi hari,lahirlah anak pertama tuanku. Budak lelaki yang mempunyai kepala agak dongga,dan bermata  besar telah menambahkan lagi tugasku di dapur. Segala keperluan makanannya disimpan di perutku.

Pabila hari berganti hari,tahun berganti tahun,lahir pula anak kedua pasangan tersebut. Kanak-kanak perempuan YANG SANGAT COMEL menambahkan lagi tugasku.eyarghhhhhh!

tidak lama kemudian,tuanku ingin berpindah ke Semenanjung. Aku sangat sedih. Tuanku mungkin tidak mahu membawaku kerana saizku yang agak besar dan tinggi. Mungkin ini kali terakhir aku bertemu dengan keluarga ini.

Alangkah gembiranya aku apabila sangkaanku itu meleset,aku dibawa ke semenanjung. YAHOO!! Kegembiraanku tidak dapat diungkapkaan dengan perkataan kerana  aku tidak boleh bercakap.ish lupa ka aku ni peti ais? Aku tinggal di sebuah rumah teres 2 tingkat di Quates (tak ghoti eja,besalah peti ais.takp skolah) Sekolah Sains Pokok Sena. Aku tinggal di sana selama 6tahun.

Selama 6tahun tinggal bersama tuanku,keluar mereka yang 4orang telah bertambah menjadi 6orang. Sayangnya,mereka hanya dikurniakan seorang sahaja anak perempuan. Tapi dia comei so takpa la.

Disebabkan hal itu,anak perempuannya sangat minat memasak.dan makan.dan masak.dan tidoq.okay dak.

Kini aku masih tinggal bersama tuanku ini,tidak bertukar tuan. Dan perutku kini dipenuhi dengan cupcakes yang ingin dijual oleh anak tuan aku dan kawannya,Aida Amalina.

Tolong saya. Perut saya sangat penuh.....




Tolonglah beli cupcakes tuan saya.









HAHHAHA AWAT POST PANJANG SANGAT NI?okay senang cerita aku jual cupcakes.mai la beli.kalau xdak orang beli aku nak paksa beli.satu cupcakes RM2.50





okay click cuppycakesmonster ;D

Friday, December 03, 2010

tumpang tanyee

saye nak jual cupcakes awak nak beli takk?