Monday, March 28, 2011

titik gempa bumi dah dapat dikesan di Malaysia

pertama ; :OOOOO
kepada sapa2 hat kaya,buleh la beli meja sebagai pelindungan,duduk kat bawah tu time gempa.takpun buat bilik bawah tanah agar buleh sembunyi bawah tu
.kalau boleh bawak masuk skali la mkanan,microphone,kot2 la nanti nak panggil orang yang mencari.
aku penah tengok dalam national geographic.taktipu wo.ingat aku jenih pembuhung mcm hangpa ka.

untuk yang tak berapa kaya-sederhana-tapi-lawa-kalah-angelina-jolie-macam-aku :
aku sarankan puak ni mintak maaf setakat yang boleh kat semua orang.
kot dulu dok mengutuk kawan ni sebab tudung belemoih,p la mintak maaf kat dia.
dulu kutuk kawan ni pasai dia punya spek macam Ugly Betty,p la mintak maaf.

yang paling aku takut adalah,
macam mana nak mintak maaf kat artis,terutamanya Rebecca Black.
ohmaigosh.macam mana ni.
haih,..


oleh itu,SAYA HULURKAN 10JARI TANGAN TAK TERMASUK JARI KAKI SAYA UNTUK MEMOHON KEMAAFAN DARIPADA PEMBACA SEMUA.


sila maafkan saya,tak kisah apa kesalahan.mungkin mulut yang terlalu bisa sampai mati hati hampa.atau apa2 yang aku buat sampai hampa fedap or anything.


saya mintak maaf.

juga kepada Rebecca Black,saya mintak maaf.sebenaqnya lagu tu takdak la pelik sangat pun.


akutakmaubuhgambaqjariakusekiantimakaseh.

p/s : lani tengah hujan gila lebat sampai ada bunyi2 dan rasanya meja belakang rumah saya tu terbalik sebab bunyi kuat gila.memang gelap tak nampak macam pukui 6 pun dan sangat menakutkan.


p/s kuasa dua : tobat aku tak buhung post ni.

Thursday, March 24, 2011

tobat pening

sapa terer addmaths atau maths buleh jawab.
terer bukan takut tapi hebat.eh eh terikut maria elena pulak

sapa buleh jawab bagitau aku.ok.

eh eh nk 200 followers dah! :D

Friday, March 18, 2011

adakah ini jodoh

dulu mak aku mengajaq mat luthfi kat sbpikp

Wednesday, March 16, 2011

Hari Jumaat versi Rebecca Nur Islam

Oo-ooh-ooh, hoo yeah, yeah Yeah, yeah Yeah-ah-ah Yeah-ah-ah Yeah-ah-ah Yeah-ah-ah Yeah, yeah, yeah

07:00, bangun di pagi hari Harus menjadi segar,
harus pergi ke bawah

Harus punya mangkuk saya,
harus punya bijirin

Menemuimu 'segalanya,
masa yang pergi'

Berdetip 'terus dan terus,
bergegas semua orang'

Harus turun ke bus setop

Harus naik bus, aku melihat teman-teman saya (teman saya)
Kickin 'di kerusi depan
Sittin 'di kerusi belakang
Harus membuat fikiran saya sampai
Kursi yang boleh saya ambil?

Ini Jumaat, Jumaat Harus turun pada Jumaat
Semua orang lookin 'maju untuk hari minggu,minggu Jumaat, Jumaat
Mesti turun
pada hari Jumaat
Semua orang lookin 'maju untuk hari minggu
Partyin ', partyin' (Yeah) Partyin ', partyin' (Yeah) seronok,seronok, menyenangkan, menyenangkan
Lookin 'maju untuk akhir pekan

07:45, kami memandu di jalan raya

naik kapal'begitu cepat, aku ingin waktu untuk terbang
Menyenangkan, menyenangkan, fikirkan menyenangkan
Kau tahu apa itu
Aku punya ini, anda punya

Teman saya adalah dengan hak saya

Aku punya ini, anda punya
Sekarang kau tahu itu
sepak 'di kerusi depan duduk 'di kerusi belakang
Harus membuat fikiran saya sampai
Kursi yang boleh saya ambil?

[Chorus]
Ini Jumaat, Jumaat
Harus turun pada Jumaat
Semua orang lookin 'maju untuk akhir pekan, akhir pekan Jumaat, Jumaat
Gettin 'down pada hari Jumaat
Semua orang cari 'maju untuk akhir pekan
Partyin ', partyin' (Yeah) Partyin ', partyin' (Yeah)
Seronok seronok
, menyenangkan, menyenangkan
cari 'maju untuk hari minggu
[Bridge]
Semalam hari Khamis, Khamis Saat ini i-adalah hari Jumaat, Jumaat (partayyin ') Kami-kami-kami sangat bersemangat
Kami amat gembira Kita akan ada bola hari ini
Besok adalah hari Sabtu
Dan Ahad datang selepas..nya

Saya tidak mahu hari minggu ini berakhir




-----------------------------------------





Semalam hari Khamis, Khamis Saat ini i-adalah hari Jumaat, Jumaat (partyin ') Kami-kami-kami sangat bersemangat Kami amat gembira Kita akan ada bola hari ini
Besok adalah hari Sabtu Dan Ahad datang selepasnya



Semalam hari Khamis, Khamis Saat ini i-adalah hari Jumaat, Jumaat (partyin ') Kami-kami-kami sangat bersemangat Kami amat gembira Kita akan ada bola hari ini
Besok adalah hari Sabtu Dan Ahad datang seterusnya


Semalam hari Khamis, Khamis Saat ini i-adalah hari Jumaat, Jumaat (berparti) Kami-kami-kami sangat bersemangat Kami amat gembira Kita akan ada bola hari ini
Besok adalah hari Sabtu
Dan Ahad datang selepasnya
















tapi kalau tengok yang ni,

Kau tahu apa itu
Aku punya ini, anda punya

Teman saya adalah dengan hak saya

Aku punya ini, anda punya
Sekarang kau tahu itu
sepak 'di kerusi depan duduk 'di kerusi belakang
Harus membuat fikiran saya sampai
Kursi yang boleh saya ambil?




terasa diriku bagaikan gangster




source gambar : tolongjangan.tumblr
source video : ewww tube
source penterjemahan : gugel translet
source idea : mimpi






Terima kasih Rebecca,sekarang saya tahu hari hari dalam seminggu ;)

Tuesday, March 15, 2011

dearest matluthfi,

please marry me.i remember the day i fall in love with you.thanks to tabung anda and aida amalina.


i tau u tak pilih rupa2 ni.sebab tu u buat video ni





khas untuk i,kan?





tapi i xmau paksa u sebab i tau u xsuka dipaksa.ehehehehe







dont say no o on on on on on oooo


hahahahhaha serupa apa lg post ni -.-


oke matluthfi anda sangat hebat! kalau balek kedah habaq kat aku nohh

Sunday, March 13, 2011

It's my life - Bon Jovi

aku xleh tidoq patu buat benda ni smpai pukui 2.30pg.arem sungguh


1. Put iTunes/Napster/Zune Player/WinAmp/etc on shuffle. 2. For each question, press the next button to get your answer. 3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS! 4. Tag 20 friends who might enjoy doing this as well as the person you got it from.

How does the world see me?
she's happy - nama pa tah lupa
Will I have a happy life?
Life is what you make it - hannah montana

What do my friends really think of me?
teenage dream - katy perry (i'm having my teenage life :P)

Do people secretly lust after you?
say whatttttt -.-

How can I make myself happy?
what the hell - avril lavigne (i'll do whatever i want)

What can i do with my life?
mine - taylor swift

Will I ever have children?
I wanna have your baby - lagu sapa tah lupa hahahaa!

What is some good advice for me?
Pergi tak kembali - Rabbani

How will I be remembered?
Do you remember - jay sean

What is my signature dancing song?
Nobody - wonder girls :P

What do i think my current theme song is?
seriously Lucky by Jason Mraz and Colbie Callait

What does everyone think my current theme song is?
kualiti sepanjang masa

What song will play at my funeral?
Yasin!

What sort of men/women do i like?
just the way you are - bruno mars

What is my day going to be like?
rockstar - hannah montana

If everyone says, "everything is well," what do you say?
Poker Face (Lady Gaga aka aiduck amarlina)
What best describes your personality?
speak now - taylor swift

What suits you today?
i got nerve - hannah montana (i know where i stand i know who i am i would never run away when life gets bad)

What is your goal in life?
The Climb-Miley Cyrus( Got to be strong)

What is your motto?
only girl - rihanna (i am the only girl in the world who is me)

What do your friends think of you?
club can't handle me ;P
What do you think about often?
if i were a boy

How much is 2 + 2?
chapter four - evenged sevenfold

What do you think of your best friends?
Count On me (Bruno Mars)
What do you think of the person you like?
I like it - enrique eglesias XD

What is the history of your life?
negaraku

What do you want to be when you grow up?
Billionaire - bruno mars

What will you do when you meet the person you like?
that's when i love you
What do your parents think of you?
family affair LOL X X
What will you dance to in your wedding?
teenager - mcr (biaq time kawin tu rasa muda)
What is your pastime?
Lucky-Jason Mraz & Colbie Callait(I am in looove with my bestfriend)

What is your biggest secret?
I Kissed A Girl - katy perry :p

What do you think of your friends?
we'll be alright - travie mccoy

What is the worst thing that could happen?
2012 (the end of the world) - jay sean

How will you die?
in a peaceful way

What is the only thing you regret?
a Radja song,cant remember the title( never get a chance to hug him for the last minute of his life.)

What makes you laugh?
whip my hair.serious :|

What makes you cry?
catch me - demi lovato

Who will you marry one day?
hero - sapa nyanyi ntah.
What scares you the most?
doa taubat

Does anyone like you?
katy perry :">

If you could go back in time, what would you change?
Time Is running Out-Muse

What hurts you now?
first they ignore you - robbie williams -

What will you name this post?
It's my life - bon jovi
Tag:
1. aida
2. udin.
3. cipak
4. amar
5. sapa nak buat buat.aku xtau nk tag sapa.xkenai ramai org

Tuesday, March 08, 2011

sila gelak sampai mati.

baca ni lepastu gelak sampai mati.sampai mati ok.

Monday, March 07, 2011

My birthday.

sumpah best.sampai ada aku cakap "aku buleh mati dalam keadaan tenang" hahaha.ok aku xmaksudkan dengan bday aku tu aku buleh mati tenang,memanglah mati tu nak tenang kena beribadah.tapip aku nk maksudkan yang aku sangat happy sampai taktau nak cakap mcam mana dah :')

macam tahun lepas-lepas,aku senaraikan  nama-nama penge-wish paling cepat,yang fes memang la family aku yg aku cintai sampai mati,tapi senarai ni unttuk bahagian kawan2 ja,hehhe..


tempat pertama jatuh kepadaaaaaaaaaa


*bunyi drum*


dia hantaq mesej "nak wish bday awai 6hari takpa dak" sebab dia dah nak balik Mesir time tu :")
walaupun takdan jumpa hg,hg nak tempah cupcakes konon nk bagi hadiah kat aku tapi tak jadi,tapi hang special,aku bagi hg wish kat aku awai hihi.orang len wish awai ai tak terima yu knowwwwww!

2. Ahmad Shafiq aka Mutan

memula dia hantar mesej banyak jugak sebab aku cakap dia sombong dalam previous post aku.cari sendiri.aku cakap aku xterima bday wish dia except dah pukul 12 malam ;D
lepastu dia call aku dan menyanyi.AAAAA MUTANN.tapi hg tetap belagak.haha ingat dak time aku gelak kuat gila time call hg?!
 "nina cakap i love you dekat ali dan ali balas i love you too tapi nina cakap i love you three"
pastu aku gelak gila serupa apa lagi sampai aku terguling kat lantai.aku taktau apa yang lawak sangat -_-"

3. Wan Noor Hanisah

kembar nama! (\m/)
dia call aku pastu menyanyi jugak ;').tahukah anda suara beliau sangat comel?bolehkah anda membayangkan suara comel seperti beliau menyanyi lagu Baby daripada Justin Bieber?serious comel.hahahaha.hanisah bagi aku hadiah smiley.aku nk bagi nama smiley tu Noq diilhamkan dari nama hampa yang ada 'Noor' tapi tukaq kepada bahasa kedah jadi Nooq.buang o jadi Noq.

4. Athirah hanum
"happy birthday to you,happy birthday to you,happy birthday happy birthday happy birthday to you. Happy 16th birthday aifaa!love,athirah"

<3

5. Nur Afiqah Othman.
"Aku nak wish awai2.stg aku tertidoq.HAPPY BIRTHDAY AIFAA.I love you.aku sayang hg dari hg fom 1  even jari hg pendek dari aku XD"

me luv yu tewww.tapi part jari tu memang xleh blah.memang nk ssepak hgggggggg.puih!

6. Sharifah Najlaa Atiqah
hai hai aifaa! selamat tua,may this birthday brings you lots of happiness,loves.hpe u will find your mr right asap!hehe.takecare lil aifaa.lovie youu :D"

omg thank you najlaa.tak sangka la sudi nk wish pkui 12 kan.haha.amin about the happiness and yeah i love you too :)

7. Khairul Imran
THANK YOU SO MUCH.BEST KAN CAKAP DEKAT TELEPHONE BUAT PERTAMA KALI?DENGAN ATUK IM ,KAKAK IM,ADIK IM PUN CAKAP DENGAN AIFAA.HAHAHA.

i don't know how  to thank you.thank you,thank you :)

8. Aida Dalilah
TWINSS!<3
"happy birthday my beloved twin!may Allahh bless you.x).hope you have the great one.:D"

i miss you.still remember how we used to be so close?
dan birthday dia 6/3! kan betoi kembar!

9. Athaillah
"salam..uitt..slmat ari jadi noh..smg panjang umur dan dmurahkan rezeki..bahagia dlm iidup..dont b sad..remember Allah k..happy befday aifaa"

dia ni ex classmate time aku darjah 6 dulu.tak sangka dia ingat walaupun lama gila dah kami xcontact.

10. Iqbal Roslan
tq abang ccoklatttttttt!salah sorang besfren aku.kira mcm2 aku dok cita kat dia.

11. farah izmin.
happy birthday aifaa! semoga berjaya di dunia dan diakhirat..

farah lani lupa aku dahhhhhhh! >:P ahaha.tq farah.dia bagi kat aku card ada lagu.farah,sorry noh klau kami bt apa2 ka xsedaq.tapi kaami perasan laa hampa lani xmau lyn kami sangat dah.kot2 laa ada apa2.kbyethanks

12.tasnim
happy birthday!smg pnjg umur dn bjya di dunia dan di akhirat.smg jg pshbtn kita kekal.amin.

besfren aku jugak.

13.acu,

14.suraya,

"HAPPY BIRTHDAY! semoga makin tinggi.i love you"

bday dia 2.3 okkkk! kakak ni.loveyoutoo/

15. Amirul Syaqirin
"AIFAA!! 16TH! semoga panjang umur dan dtmbhkan ketinggian,dan dimurahkan rezeki..ALLAH SELAMATKAN AIFAA(5X)"


tq gila2 weh.hg orang first bagi hadiah.terharu ai tauuuu.keychain tu comei gila.betoi.

16. ainul asyikin (kakak)

17. Makba

identiti - rahsia.

"My dear aifaa,wishing you a very happy birthday. may all your dreams come true.may all love,happiness and good health be yours.may Allah bless you. take care."

dia bagi aku kad ada anime.hehehehe

18. APEK NUQMAN SKFGBSNKGBSK GBKSBGKSNGKSNGKS
TAK SANGKA HANG INGAT AKU WAAAAAA.dia call aku beb.sila jeles.
blnja aku ! xkira aaa

19. Afaf A. Mubarak.

she gave me rm20.can't wait to get the tunetalk sim card!

20. Nawfal Akram

"U!happy birthday!semoga panjang umur murah rezeki!"

terima kaseyyyyyyyy!*gaya alleycats*

21Syed Ariff. .

bf farah izmin gemok.

22. Thaznim.

hehehe.nnt aku cerita lagi.

23. Muzzammil
k fine sebab hg dok asrama aku maafkan hg sebab wish lambattttt!huh.haha.thank youuu.

AIDA AMALINA BT ABDUL RAHIM

DIA CALL AKU OKKKKKK.MEMULA BEBAI SAT AWAT DIA XWISH.

25. Zul Irfan Mixor.

hg ingat @_@!
tq tq

26. Anuar Andy
bf kak ya.my sepupu.nnt balik ganu nak jumpa sama mu!


DAN CLASSMATES TAHUN 2011 SAYA YANG GEMPAK,4GAMMA!!!\m/
nordi asyik tulis kat papan putih happybirthday.lepastu xsampai seminit satgi mesti wish.pergh.memang best.
------------------------------------


about the presents,

1. Farah izmin datang rumah.
mula2 dia call cakap nk mai rumah.aku cakap aku dah pakai baju tidoq dah!aku memang camtu.balik2 sekolah teruih tukaq sebab aku bukan keluaq p mana -_-
pastu xpa la.dia kata dia dengan kawan.aku pun ok.duk dengaq depa dok gelak2 time call tu.
bila dah sampai,aku pun lari laaaaaaaa p kat farah keluaq dengan xpakai tudung suruh dia dengan kawan dia masuk.sekali NAHHHHHH *tut* mai denggan farah!laki ok.aku jenuh jerit pastu lari masok cari tudung -_-
tut  : laa pasepa aifaa lari?
farah : dia xpakai tudung!

haha farah bagi aku kek SR :")
nanti cuti mai tidoq rumah kami lagi..ngehehe :P

2. hazzim,tanim,choki,aiman dan helmet love
lepas farah dah balik,dalam pukul 4 macam tu hazzim call nak mai rumah.cakap2 ngn dia sat pastu dia kena p tuisyen.xpalah.tunggu petang tu dia call kata depan rumah padahai baru dok jalan.ok.aku nampak macam dia jalan ngn tanim.sebab aku rabunnnn.xpakai spek.aku tunggu depa mai depan rumah aku.pastu ada satu moto ni mai laju teruiih brenti.pakai helmet tertutup depan dengan ada sticker love2 mai dekat depan aku.bukak2 rupanya aiman dengan bangganya tunjuk sticker tersebut.kemudian lelaki yang ku sangka tanim rupanya choki.heran.choki xgemok tapi tatao cena.patu tanim mai.sampai 4 4 jejaka solo untuk dijual tersebut depa nyanyi lagu

HAPPY BIRTHDAY TO YOU :")
tapi part yang sebut nama tu semua sebut nama aih

semua : happy birthday to
hazzim : kak epakkk
choki : aifaaaaa (ni paling suka sebut nama aku)
tanim : efaa
aiman : *tak ingat*

HAPPY BIRTHHHHDAYYY TOOOOO YOUUUUUU.

k fine hampa berjaya buat aku terharu sampai nk terlompat.sembang dengan hazzim dengan mak aku join sekali sampai la maghrib hazzim xmau balik lagi.tau suka kat aku pon.


 fes kek mami,2 kek farah,3 kek hazzim choki tanim aiman :")

3. SURPRISE PARTAYYYYYYYYYY!

serious best.terharu semua ada. :")
hanisah tiba2 suruh aku p bilik muzik time rehat.aku pun ok.time tu lapaq gilaaaaa.aku bawk bekal pau.haha.pastu p2 bilik muzik depa xdak.dah xdak aku pon turun bawah p kelas 4 delta.tiba2 hanisah jerit "HAPPY BIRTHDAY!"
dalam tu tinggal hanisah dengan mutan ja.hanisah bawak macam2,sama la mutna pon.pizza,pudding caramel,kek,ayaq laici.aww :")

how can i everr thank you guys? I LOVEYOU GUYS SO MUCCHHHHH :* <3

serious terharu.hazzim,jangan sedih xleh amkan pudding caramel.nnt hg gemok sapa suruh?tanimmm jugak.

4. KAD
teddy bear - farah.bila bukak ada lagu happy birthday wooooo!
OK FOKUS LEBIH SIKITTTT JA UNTUK TEPI TU.ada spa? ada natsume!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


*pengsannn*

 aku bukak2 jerit dulu kot.omg.

k dah cium kad tu buat kali ke 24..mungkin natsume nampak sedikit pondan tapi serious kena tengok cerita dia dulu baru tau betapa hotnya dia.hue.

so,
yang warna kuning tu hanisah bagi.tu la Noq.yg kotakk tu ada kain auntie Shuhada bagi.yg buku tu syaqirin bagi.


5 TEKAN NI!!!





my 16th birthday? IT WAS PERFECT!

Tuesday, March 01, 2011

My 16 Wishes.








Masa aku tulis ni,serious aku taktau nak start dengan mana satu. Impian (wish tu impian ka) aku terlalu banyak sampai aku taktau nak start dari mana satu. Dan aku hanya boleh buat 16 ja. 17 pun boleh,tapi sahaja GeRdIksz2 nak tulis 16 konon sama macm cerita 16 Wishes.

Dan,birthday aku tahun ni aku rasa sangat sunyi. Dekat sekolah,aku takdak kawan. Aku sorang ja. Kawan-kawan aku dulu kelas Sains,aku masuk Akaun. Bila jumpa pun time rehat ja,dan ada jugak kawan-kawan lama aku yang dah belagak dengan aku lani,tak mau tegoq,buat tak layan,buat tak dengaq bila aku tegoq. Ya Mutan aku tujukan kat hg masa aku tulis ni.

Bila nak masuk 16 ni,aku duk tengok Sweet Sixteen dekat MTV kot. MACAM BEST GILA JA.


PUIH AIFAA KAYANYA HANG NAK BUAT LAGUTU



Ok,here it goes.



16. aku nak Chocolate Mud Cake dari Secret Recipe sebagai kek birthday aku.haha cey
15. I want everyone to be happy with me.
14. I want to be the hottest girl in my school.CEY BLAHLA
13. I want my parents to be proud of me.
12. I want to go to Japan.
11. I want a PSP. Iwish pon okay kalau dah wujud.
10. Aku nak boleh masak apa ja tanpa apa2 leteran.ahaha!
9. I want to have a surprise birthday party
8. I want my mummy to bake me Chocolate Chips Cookies.
7. I want to celebrate my birthday with everyone.
6. I want presentsssssssssss hahaha ;P
5. I want to meet Nur Ezzaty Bt Daud. She is my bestfriend :). And she stays in Sarawak
4. I want a bouquet of flowers.
3. I want my ex-classmates to remember my birthday and celebrate it with me.
2. Nak hadiah. Card ka apa ka hehe




Last sekali,


Wish aku ni aku tau kalau takdak usaha,mesti tak tercapai. Semua ada kat diri aku sendiri. Jadi aku putuskan tak mau bagitau orang pasal wish yang ni.


*p/s : buleh ka jadi betoi?








->